Düşeceksen İyi Attan Düşeceksin

admiral

New member
Reaction score
0

Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki rakibi Vaslui’nin başkanı Adrian Porumboiu zaman zaman sivri laflar edip, tepki çekiyor. Tıpkı eşleşmenin ardından Fenerbahçe hakkında Rumen basınına söylediği sözler gibi. İşyerinde ziyaret ettiğimiz Porumboiu, öncelikle bu konuya değinip, duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Vaslui başkanı, “Fenerbahçe büyük bir skandalın içinde. Ülke sınırları dışından da duyulmuş bir durumla karşı karşıyalar. Bu konu hakkında konuşmak istemiyorum. Sadece üzgün olduğumu ifade etmek isterim. Üstelik başkanın önemli bir işadamı olduğunu da düşünürsek, zor bir durum. Kendisi ve ailesi adına üzgünüm. Bu üzüntümü Fenerbahçe taraftarıyla da paylaşmak istiyorum” dedikten sonra Aziz Yıldırım’a mesaj gönderdi: “Başkan Aziz Yıldırım’a karşı hiçbir kötü niyetli söylemim olmadı. Bu zor günlerinde yanında olduğumu belirtmek istiyorum. Kendisiyle İstanbul’da bir araya gelip uzun bir sohbet yapabilmek ve geçmiş olsun diyebilmek isterim. Ayrıca rövanş maçında ona seve seve ev sahipliği yapmaya hazırım. Aynı şekilde Fenerbahçe taraftarını da en güzel şekilde karşılamak için elimizden geleni yaparız.”

Fazla seçenek yoktu

Porumboiu’nun eşleşmeyle ilgili benzetmesi de ilginçti: “Bizim için fazla bir seçenek yoktu. Zaten hemen hemen aynı güçte 4 takım vardı. Fenerbahçe’nin diğerlerine göre maddi açıdan ve futbol potansiyeli açısından daha üstünlüğü vardı. Bize de muhtemel rakiplerimiz açısından en güçlüsü çıktı. Bir atasözü der ki, düşeceksen iyi bir atın üstünden düşeceksin. Böyle bir düşüş daha az yara verir. Her iki takımın da şansı eşit. İki taraf da kazanmak için ellerinden geleni yapacaktır. Bu işte bütçe o kadar önemli değil. Sahada yürekten oynamak önemli.”
Vaslui’yi, yaşadığı bölgedeki insanların stres atabilmesi için kurma kararı aldığını ifade eden Porumboiu, Rumen basınına yaptığı ve tepki çeken tarih benzetmesiyle ilgili olarak şunları söyledi: “Tarihi çok severim. Atalarımızı ve yaşadıklarını beğenerek okurum. Bu, benim hobimdir. Romanya bölgesinde Büyük Stefan Cel Mare, ordusuyla birlikte Türkler’e karşı önemli savaşlar vermiştir. Bizim atalarımız birçok savaştan yenilgiyle ayrılmıştır. Bir tanesinde Voyvoda, Türkler’e karşı galip gelebilmeyi başarmıştır. Vaslui bölgesine yakın bir bölgede Türk ordusuna tuzak kurarak çamurluk bir bölge içine düşürüp savaşı kazanmışlardı. Tarihte birçok kez karşı karşıya gelen atalarımız sadece bu savaştan galip ayrılmışlardır. Bu da bizim Fenerbahçe’yle oynayacağımız 20 maçtan birinde kazanma ihtimalimiz olduğunu gösteriyor diyebiliriz. O verdiğim demeçlerde yanlış anlaşıldım. Türkler’in bize karşı hoşnut bir yaklaşımı vardı.”

Türkiye’nin yeri ayrı

1986 yılında, ilk hakemlik dönemlerinde Ankara’da Gençlerbirliği ile Dinamo Minsk arasında oynanan UEFA Kupası maçını yönettiğini hatırlatan Vaslui Başkanı, “Bu, benim kariyerim için önemli bir gündü. Dolayısıyla Türkiye’nin yeri bende ayrıdır. İstanbul’u Paris’ten, Londra’dan daha çok seven bir insanım. Orjinal bir kent. Sık sık gidiyorum ve her gittiğimde değişikliklerle karşılaşıyorum. Birçok ülke ekonomik kriz içindeyken,
Türkiye ekonomisinin büyüyor olması da Türkler’in ne kadar çalışkan bir millet olduğunun göstergesi” sözlerini sarfetti.​

Geri