Döner avuçlar_____

LOOPUSED

Altın Üye
Reaction score
0
Döner avuçlar

Darbenin 2003 yılı gibi "şavullanmış" olduğunu biliyoruz, ya da 2004...
Başbakanın İsviçre'de gizli hesapları bulunduğu şeklinde aşağılık bir yalanla şu sıralarda Türkiye'yi birbirine katan Amerikan büyükelçisi Eric Edelman, Ankara'da tam da o sıralarda görev yapıyordu. (Haydi, MİT işini görsün de bu pis iftirayı Edelman'a hangi deyyusun doldurduğunu bulsun, öğrenelim.) Yok efendim, "Edelman darbe kışkırtıyordu" ya da "destekliyordu" demedim.

Tam tersine, "bizim darbeciler Edelman'ı arkalarına almamakla büyük ahmaklık etmişler" dedim.

Edelman ciddi bir AKP düşmanı ve İsrail uşağı. (Ne yapsın adam, Amerikan dış politikasını uyguluyordu.) Tezkere meclisten geçmeyince, Irak'ın işgaline Türkiye çanak tutmayınca o da kendinden geçmiş, Ankara'yı Washington nezdinde iyice karalamaya karar vermiş.
Dedikoduları istihbarat diye dayamış.

Bir Türk darbecisi için o sıralar aramakla bulunmaz ideal müttefik ve tam da arka yaslanacak kişi!

Peki bizim darbeciler ne yapmışlar?

Amerika'nın onayını ve desteğini aramak yerine tam tersine NATO'dan çıkmayı, Rusya'yla ittifak kurmayı planlamışlar!
Sanki Türkiye'de darbelerin ancak nasıl yapılabildiğini hiç görmemişler, duymamışlar, yaşamamışlar gariplerim...

Edelman'la temasa geç, herifi ayarla, dayasın Washington'a kriptoları, darbeye destek istesin.

Ama bunun için "Irak'ta attığınız ve atacağınız her adıma da bizden sonsuz destek" güvencesini de vermen şart tabii.

Sen ne yapıyorsun? Amerikan uşaklığı edeceğine tam tersine "Avrasyacılık" oynamaya kalkıyorsun. (İşin içine Çin'i ve Hindistan'ı da katmak istiyorsun ama ne hikmetse bundan ne Pekin'de ne Delhi'de kimsenin haberi yok.) Sonra da, yakın tarih boyunca NATO'dan çıkmayı önermiş her kimin başına ne iş geldiyse aynısı senin başına geliyor, şaşırıyorsun...
Bana bak, yoksa gerçek amacın bir siyasi yakınlaşma sayesinde "Rus oligarklarıyla ve Rus mafyasıyla ortak iş tutmak" falan mıydı ha? Laiklik maiklik bunun kılıfı mıydı yalnızca?

Silah milah, eroin meroin, yatırım matırım...

"Kadın madın" demedim, çünkü bazı karanlık kişilerin kurdukları söylenen "seks şantajı çetelerine" bakınca o konuda ayrıca yorum yapmaya gerek yok.

Hani hep "denize nazır" faaliyet göstermiş ya o çeteler...

Eh canım, kıyılarımız zaten "göbeğini kaşımayan" hamiyetli vatan evlatlarının elinde değil mi? Hani yüzde 58'den daha çok olan yüzde 42... (Siz matematiğe de takla attırmış adamlarsınız.) Amacınız neydi hemşerim, "Atatürk reformlarını süratle tahakkuk ettirmek" miydi 1971 yılında salladıkları gibi?

O zaman gene 1971 yılında yaptıkları gibi Amerika'ya yaslanacaktınız.

"Gerici AKP iktidarından ne pahasına olursa olsun kurtulmak" mıydı, o zaman Bush-Saddam kavgasına oynayacaktınız...

Yoksa ne yaptığınızı bilmiyor muydunuz aslında?

Halk arasında bir söz vardır hani, işini bilmeyen kimler dönerler de nerelerini ne yaparlar?

E.Ardıç

sevgili ardıç'cığım:

hani yazmışsın ya türkiye ırak işgaline çanak tutmadı diye, ama senin ülkenin başbakanı o günlerde bu tezkere çıkmazsa memurların maaşını ödeyemeyiz diyordu.

ama sizin balık hafızanız bunu unutmuş galiba.

erdoğan'a atıldığını söylediğiniz iftiranın aynısı ve benzer bir çok iftira başka siyasiler hakkında da atılmıştı.

mesela baykal'ın kızına ve baykal'ın kendisine atılmıştı. ama baykal bu iftiranın asılsız olduğunu ispatlamıştı.

bir de kemal kılıçdaroğlu'na atılmış bir iftira var. almanya'da birileriyle görüştü diye. o iftiara da atanların yüzüne patladı.

ama bu iki olayda sizin tarafınızdan sadece atılan iftiraları yazmakla sınırlı kaldı. hiç asılsız olduğunun ispatlandığını yazmadınız.

büyük gazetecilik başarınız olarak basın tarihine altın harflerle geçti bu davranışınız.

bu başarılarınızın devamını diliyor nalıncı keserliği ve memuriyet hayatınızda başarılar diliyorum.

memuriyet nerden çıktı diyorsanız ardıç'ın akp'nin memuru olduğu gerçeğini dile getiriyorum.

maçan yiyorsa ardıç efendi şu banka hesabı hikayesini amerikalılara sorsana?

Yemez,

nedeni aşağıda

İtiraf!
Ergenekon tutuklusu gazeteci Tuncay Özkan her duruşmada yargıçlara “Bana suçumu söyleyin” diye sesleniyor ama cevap alamıyordu. Özkan’ın avukatı Ahmet Çörtoğlu dün yaptığı açıklamada dedi ki: “Müvekkilim Tuncay Özkan’a ilk somut cevap Sayın Başbakan Erdoğan’dan geldi”. Ne demişti Başbakan: “Erdoğan’ın 1 milyar doları var diyen yazar şu anda Ergenekon davasından içerde...” Tuncay Özkan’ın bitmeyen hapisliğinin sebebi yıllar önce bunu yazması mı? O sonuç çıkıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aynı yönde konuştu: “Sayın Başbakan kendisiyle ilgili olarak ’İftira atanlar Ergenekon’dadırlar, onlar Ergenekon dolayısıyla yargılanıyorlar’dedi. Demek yargılama darbeyle ilgili değil, başka bir nedenden dolayı içerdeler. Başbakan’a karşı oldukları için içerdeler. Çok önemli bir itiraf. Sayın Başbakan’a kim karşı çıkarsa, aynen paketleyip Ergenekon’dan içeri atabiliyorsunuz.”
* Melih Aşık / Milliyet

bu soruyu sorabilecek silivri gönüllüsü var mı? :) :) :)

kısa bir not daha;
abd belgeler açıklandıktan sonra belgelerin YALAN OLDUĞU hakkında beyanat vermedi.Sayın yazar elbet kapısını beklediği evin sahibini koruyacaktır.Açın bakın,abd nin belgeler yalandır!!! diye bir haberi yada Türkiye'ye iftira atılmıştır diye bir demeçleri varmıdır?

Ardıç'ın yaptığı,
yavuz hırsızlıktır.Malum bu söz atasözüdür :)

Açıklamada, yayımlanan gizli belgeler yalanlanmadı ancak belgelerin "ABD dış politikasının ifadesi" olmadığı belirtildi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, yayımlanan yüzbinlerce sayfalık belgenin yabancı hükümetlerle olan özel diplomatik görüşmeleri içerdiği belirtildi.

Açıklamada, "Washington'a yapılan saha bildirimleri doğası gereği samimi bir şekilde yapılır ve genellikle tam bilgilerden oluşmaz. Bir dış politika ifadesini yansıtmaz, aynı zamanda nihai kararlarımız da değildir" denildi.

cafe siyaset

aşağıdaki büyük harfleri iyi okuyun....çalmak ne demektir? başkasına ait var olan bir şeyi izinsiz almak demektir.yani VAR olan bir şeydir :))

"ÇALANLARA KARŞI CİDDİ ADIM ATACAĞIZ"

ABD'nin, Wikileaks tarafından yayımlanan belgeleri çalanlara karşı ciddi adımlar atacağını dile getiren Clinton, "Belgelerin yayımlanması konusundaki tartışmaları olumlu karşılıyoruz. Bu bizim demokrasimizin bir parçası. Ancak gizli belgelerin çalınması kamunun iyiliğine hizmet eden bir durum değil" dedi.

posta gazetesi

her fırsatta sövdüğünüz

Bahçeli kadar olamadınız be :)

erdoğana onu soranların hepsi silivride olacak olsaydı, Melih Aşık başta olmak üzere aydın doğan medyasının kalemşörlerinin kökü silivride olmalıydı sanırım.. ama değiller. demekki her 1 milyar dolar hesap sorucusu illa silivriyi boylamıyor... adamın iftiralarınızdan kazandığı tazminatlarla o kadarpara yapabildiğinide sanmıyorum fakat, olayın kahramanı TUNCAY GÜNEY değil olsa olsa ergün POYRAZ dır.. melih aşık bir kere isimleri eşleştirmekten uzak milliyetin kadrosunda 5.ci sayfa yazarı olabilir.

birde şu durum varki,erdoğanın parası kendine(varolup olmadığını ispatlayan bir deli yürek çıkmadı sanırım şimdiye kadar) kılıçdaroğlunun ,sosyalist enternasyonalden dostları yokmudur ki şu paraların hesabını uçuruversin kulaklara... demekki yok..

fakat merhum başbuğun kızanlarının kapıştığı yüklü hesaplar isviçreden çıktığında bu cengevar yürekliler aynı hassasiyetle ''yalan-ispatlamayan şerefsizdir'' gibi bir açıklama dahi yapamamıştı mhp lilerden.. zaten diyecek bişeyde kalmadı ,kızlar cıngar çıkartmakta pek acele davrandılardı..

vah ki vah... isviçre, şu muhalefete üfüreceğin 2 belgelik hesap numarası yollada sevinsinler.. iddia askıda kalmasın..

haaa çıkarsada zaten ayıplayacak değilim onuda söyleyeyim. yasakmı var yasamı var onuda bilmiyorum ama, ülkücülerin kanlarını satıp zamanında mhp ye gönderdikleri çanta çanta paraların çıktığı yer olarak, yabancı bankalardaki ayıbın üstüne yatanların utanacağı iftira kalıbı henüz dökülmemiş ben ona yanarım.

zenginin malı züğürdün çenesini yorar kardeş,

konuşmaya devam............

elbet o çamurlar bir gün silinecektir.Nasılsa günün birinde başbakanınız pensilvanyada komşusuyla kahve içerken biz bize kalacağımız günler de gelir.

Dediğim gibi;

döneklerin yapacaklarından hep korkmuşumdur.Gözümün gördüğü hiç bir şeyden korkmamama rağmen :(

zenginin malı züğürdün çenesini yorar kardeş,

konuşmaya devam............

elbet o çamurlar bir gün silinecektir.Nasılsa günün birinde başbakanınız pensilvanyada komşusuyla kahve içerken biz bize kalacağımız günler de gelir.

Dediğim gibi;

döneklerin yapacaklarından hep korkmuşumdur.Gözümün gördüğü hiç bir şeyden korkmamama rağmen :(

dönmek bir ifade biçimidir, gelmek,olmak,bulmak,sanmak,pişmek,gibi..

bir oluş ,bir aksiyon,bir görüş,bir çığır,bir varlığın sebebi yada bir ola-ma-ma-nın aksi tarafıyla, yanlışın,eksiğin,hatanın,karşısında durmak,;iddiasını yaptığın davanın seyrini görüp ''durun kalabalıklar bu cadde çıkmaz sokak'' diyebilmekte bir dönüştür.

evet dönüştür,eylemdir,harekettir..statükoya dayanıp kalmanın, celladına aşık olup coplandığı yerde mıhlanıp kalmanın, kullanılmış ve iğfal edilmiş fikir-ruh ve bütünüyle bir gençliğin damarına zerkedilmiş zehriyle dün küfrettiği sistemin bugün yılmaz hamisi konumuyla nikahlanmanın aksine ,mücadelesini kişilerin hesabına değil,HAK VE HAKİKAT namına sedasını nerede ve kimde duyuyorsa o tarafında yer almanın adıdır dönmek..

bu bab'tan olmak üzere safını İBARAHİM den yana çizenlerin,veya zulüm diyarı mekke müşriğinden yüz çevirip kutlu medeni(medineye) yol almakta bir hicret dönüşüyle,yine eski toprağının ve davasının temizlenmiş sahrasına kavuşmaktır dönmek..

asıl iğreti olan ,döneme-mek,bilememek,göreme-mek değilmi dir buradan bakınca...

necip fazılın ifadesiyle,'''Zaman, korkunç daire; ilk ve son nokta nerde?

Bazı geriden gelen, yüzbin devir ilerde!''

ölçüsüyle,fikre,inanca,davaya bağlılık esas ise biz olduğumuz yerde kaimiz aziz arkadaş, asıl siz nereye döndünüz bir baksanıza ardınıza..

söyleminiz değişmiş,diliniz değişmiş,sloganalrınız bile değişmiş, kadronuz değişmiş,fikriniz eksenini kaybetmiş,zikriniz ANİ lerden duyulur olmuş HANİ..hatta bıyıklarınız kestirilmiş,monşer edalı sol-kemlizmle kol kola sevda türküsü yakar olmuşsunuz ..

sorarım size.. dönen bizmiyiz? yoksa siz mi?

Avuçlar Semaya Dönse Ne Olur, Olmaz Korkarlar, Yalan Dünya KorkaklaraDa Kalmıyor ...

,zikriniz ANİ lerden duyulur olmuş

geri kalanları ıvır-zıvır olduğu için sildim.Hakaret kabul etme.
Ne de güzel yazmışsın !!!

Bizler bin yıllık tarihi yeniden yazmaya çalışırken,

kilise açanların etekleri altında yer alma savaşı vermedik :)

kardeş,
istediğin kadar alıntıla,yaz,çiz,

doğrular değişmez.Dediğim gibi;
tarafını bul,öyle gel,
Anadolu'nun güzel aşuresi,tarzının yanında utanmaya başlar oldu.

Avuçlar Semaya Dönse Ne Olur, Olmaz Korkarlar, Yalan Dünya KorkaklaraDa Kalmıyor ...

kardeş;
buradaki avuç la senin yazdığın pek uyuşmuyor.

Hazineyi avuçlamakla,
semaya el kaldırmayı bir tutarsanız,
amenna.

Alışkanlık değil mi?

kolay kaybedilmiyor :)

geri kalanları ıvır-zıvır olduğu için sildim.Hakaret kabul etme.
Ne de güzel yazmışsın !!!

Bizler bin yıllık tarihi yeniden yazmaya çalışırken,

kilise açanların etekleri altında yer alma savaşı vermedik :)

kardeş,
istediğin kadar alıntıla,yaz,çiz,

doğrular değişmez.Dediğim gibi;
tarafını bul,öyle gel,
Anadolu'nun güzel aşuresi,tarzının yanında utanmaya başlar oldu.

birader; ''bin yıllık tarihi '' yazan yazmış zaten, siz hiç olmassa yeniden yazmayı bırakında yazılanları okuyun yeter.. hele 1000 yıl değil son 50 yılı becerebilseniz o da kafi. ama nerdee!!

haa birde ''tarafını bul'' demişsin..bak yukarda uzun uzun tarafımı anlattım, çizgimi koydum, sizdeki taraf anlayışı cesede bürünüp ,benim tarafıma geçecek olsanız,inanın kendi bulunduğum yerden de kaçar,Hak'KIN YEŞERDİĞİ yeni bir bayrak yeni bir amblem,yeni bir çadır kurup yeniden başlardım mücadeleye.

çünkü sizin içinde olduğunuz taraf,yeryüzündeki ifsat ve girdiği yeri bozmanın adı olarak,Musa nın karşısındaki Beni İsrail ne ise,şimdiki yeni haliyle tamda olduğun yerde yeşeriyor. onun için topyekün benim tarafıma geçseniz,tıpkı merhum başkanım gibi ,sziin olduğunuz yerden kaçıp,kendime yeni bir aksiyon derdine düşerdim.

uzun yazmam seni ikna derdinden değil,her uzunuma 2 satır aforizma ile sataşma gayretini bile becerememiş olmanı,cümle alemi forum görsünde,altına teşekkür basan sol cenah dostlarınla aynı safın adamı olduğunuzu görsünler diyedir..

başka söze ne hacet.. mubarek muharreme girdik, aşureme nevale olmaya buyur devam et..

kardeş;
buradaki avuç la senin yazdığın pek uyuşmuyor.

Hazineyi avuçlamakla,
semaya el kaldırmayı bir tutarsanız,
amenna.

Alışkanlık değil mi?

kolay kaybedilmiyor :)

Örtülü Ödenek BirileriNi Rahatsız Mı Etti Yoksa,
Kaybetmek Dedin De, Bundan Öncekiler Geldi Aklıma, O Zamanlar Hep Kazanmıştık Çünkü, Öyle Değil Mi ?

Zaman DeğişTi Artık,
DarbeDe OlmadığıNa Ve OlmayacağıNa Göre,
Çamur At İzi Kalsın Politikası Yürütülüyor,

Herkes Görmek İstediğiNi Görürümüş Ben Avuçların Semaya DöndüğüNü Görmek İstedim ...

Geri