c'ye ve d'ye giremiyorum :(

İnternette biraz baktım da aşağıdaki mesajı buldum sorunu çözdüklerini yazmışlar...

Eklentideki dosyayı, sisteminizin bir yedeğini alıp çalıştırmayı dener misiniz?
http://dosyam.net/?id=ms69sl

Ama bence virüs olabilir... Başlat çalıştırdan msconfig ile tanımadığın programların çalışmasını engelleyip, bir virüs programıyla taratırsan bilgisayarını iyi olur sanırım...

walla burdan anadığım kadarıyla bilgisayarına format atman gereq disc lernini biçimlendirmen gereq böyle bi sorunun aynısı banada olmuştu ama c yi açamayorum diyosun peqi windows XP nasıl çalışıor ben hala onu çözemedim allah allah

baska bır bılgısayar tak harddiskini o makınaya yedeklerını al. ondan sonra kendı makınanı formatla bu kadar kardeş :)

Kolay gelsın

çözdüm beyler çok saolun. kill_autorun_vbs diye bi program 800kb işe yaradı ;)

hocam nod 32 yi kur sorunun hâllolur hatta sana su kadarını soylıyeyım sag tıkla ve ac de bak nasıl gırıyor bılgısayarına virus bulaşmış
nod32 yi yukle ve tarat :D ii paylasımlar

aynuronur' Alıntı:
çözdüm beyler çok saolun. kill_autorun_vbs diye bi program 800kb işe yaradı ;)

ana mesaji göremedim silinmis ama bu kullandigin kill_autorun_vbs ile yanlizca gecici cözüm üretmissin, windows acildiginda calisan devreye giren trojanlari durdurmussun sadece virüsler halen makinanda yani baba bi virüs programi (nod32, veya symantec corporate edition olabilir) ile tüm disklerini taratmani öneririm :goz:

alın size çözüm. aşagıda yazılanları not defterine girin bat dosyası olarak kaydedin. sonra bu dosyaya tıklayın sorun çözülmüştür

@echo on
taskkill /im explorer.exe /f
taskkill /im wscript.exe
start reg add HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\EXplorer\Advanced /v ShowSuperHidden /t REG_DWORD /d 1 /f
start reg import kill.reg
del c:\autorun.* /f /q /as
del %SYSTEMROOT%\system32\autorun.* /f /q /as
del d:\autorun.* /f /q /as
del e:\autorun.* /f /q /as
del f:\autorun.* /f /q /as
del g:\autorun.* /f /q /as
del h:\autorun.* /f /q /as
del i:\autorun.* /f /q /as
del j:\autorun.* /f /q /as
del k:\autorun.* /f /q /as
del l:\autorun.* /f /q /as
start explorer.exe

ah arkadaslar yapmayin cok basit klasör seceneklerinden korunan isletimsistemi dosyalarını gizle secenegini kadır ve *.* olarak arama yap c ve d nin icindeki autorun.inf dosyasını silin ve oturumu yeniden kapastıp acın sorun düzeldi..hepsi bukadar

amma ugraşmızsınız ha korunan dosya sistemini kaldır yeniden başlat pc yi sorun kalmaz

file:///c:/ böyle açarsın ama format atsan iyi olur

combofix.exe derim başka bişey demem 1,5Mb ve sorunu kökten çözüyor

selam arkadaslar

ben bu nsorunu cozdum ama
baska bı sıteden aldım
simdi yazssam reklam olur
ama yazmamı ıstersenız yazarım tesekurler
:clap

cok basit bir program
ve cok kolay herkesin basaracagı sekilde yazılmıs ve de ayrıca turkce

selam arkadaslar be cözümü yazmıstım ama kimseye ulasmmamıs galiba bir programı var bunun ama baska sitede linkinide alamıyorum linki yok
daha genis bir bilgi isterseniz yazarım cok basit bir program vede türkce kullanmasıda o kadar basit .:clap

ah arkadaslar yapmayin cok basit klasör seceneklerinden korunan isletimsistemi dosyalarını gizle secenegini kadır ve *.* olarak arama yap c ve d nin icindeki autorun.inf dosyasını silin ve oturumu yeniden kapastıp acın sorun düzeldi..hepsi bukadar

Evet gerçekten çok kolay bir işlem bizden başka böyle düşünen olmamış herhalde gbd2 ve insan bir teşekkür eder sana onu bile yapmamışlar ben biliyordum ama yinede teşekkür ederim :goz:ve şuan ki hiçbir virüs programı bu autorun u silemez kim ne derse desin

arkadaşlar c veya d herhangi bi diskinize giremiyorsanız büyük ihtimal sürücülerinizin autorun'ları virüs tarafından bozulmuştur bunun içinde formata felan gerek yok yapacağınız tek şey yeni bir autorun dosyası yazmak...
masa üstüne yeni bir metin belgesi açın ve adını autorun yazın
metin belgesinin içine sadece [autorun] yazıp kaydedin ve çıkın..sonra metin belgesinin uzantısını inf olarak değiştireceksiniz. bunun için iki yol var
1-herhangi bir klasöre girin araçlar sekmesinden klasör seçeneklerini seçin...görünüm sekmesi altında "bilinen dosya türleri için dosya uzantılarını gizle seçeneğini işaretini kaldırıp tamam deyin..
masaüstünde autorun.txt ismiyle görünen metin belgesine bi kere tıklayıp f2 deyin adını autorun.inf diye deiştirin...
2-başlat çalıştır'a gelip cmd yazın ve enterleyin..ilk çıkan ekran'a genel olarak Doıcuments and settings'dir cd Desktop yazıp girin... bir sonraki adımda REN autorun.txt autorun.inf yazın
artık masaüstünüde inf dosyanız hazır...
son aşama bu inf'leri değiştirme...
başlat çalıştır'a c: d: (hangi sürücüye giremiyorsanız) enter diyip girin...
masaüstünde bulunan autorun dosyasını kopyalayıp direk c'nin içine yapıştırın size dosya değişimi ile ilgili bir uyarı vericek evet deyin..daha sonra windows'u yeniden başlatın sürücülerinize çift tıklayarak girebilirsiniz...

Geri