LEO
Ruh Hastası
- Katılım
- 11 Haz 2010
- Mesajlar
- 3,138
- Reaction score
- 0
- Puanları
- 0
Karaib mavisi Curaçao
Bundan 250 sene önce tesadüf eseri keşfedilen acı portakalın, Curaçao denilen liköre dönüşmesiyle kokteyllerin vazgeçilmez içkisi bulunmuş oldu.
O yıllarda tıpkı gök ve denizin rengi gibi Curaçao da karaib mavisiymiş. Bugün turuncu, kırmızı ve hatta yeşil renklerde üretilen bu egzotik içeceğin adının Curaçao olmasının hikayesi ise oldukça ilginç..
Hikaye İspanyol gemicilerinin Venezuela körfezinde bir ada keşfetmeleri ile başlıyor. Geminin yiyecek ihtiyacını karşılamak üzere adaya inen gemiciler, adada yetişen meyva ve sebzeler arasında portakalı da bulurlar. Böylece İspanyollar, bu keşifle birlikte portakal yetiştirmeyi öneriyor. Ancak kurak bir mevsim sonunda portakallar acılaşır ve acı bir portakal türü olan Curaçoa oluşur.
Sonraları ada Hollandalıların mülkiyetine geçer. Yeni ev sahipleri meyvaların kabuklarını kurutup Avrupa ya göndermeye başlarlar. Sanayi devrimiyle birlikte curaçao Avrupa da her türlü portakal likörü yapımında kullanılmaya başlar. Ancak portakal likörleri içinde sadece bir türünün ismi curaçao dur.
Günümüzde curaçao, Haiti adasında yetişen portakalların kullanılmasıyla elde edilir. İçine ne zaman boya katıldığı ve masmavi rengini ne zaman kazandığı ise her zaman için bir sır olarak saklanmıştır .
Bundan 250 sene önce tesadüf eseri keşfedilen acı portakalın, Curaçao denilen liköre dönüşmesiyle kokteyllerin vazgeçilmez içkisi bulunmuş oldu.
O yıllarda tıpkı gök ve denizin rengi gibi Curaçao da karaib mavisiymiş. Bugün turuncu, kırmızı ve hatta yeşil renklerde üretilen bu egzotik içeceğin adının Curaçao olmasının hikayesi ise oldukça ilginç..
Hikaye İspanyol gemicilerinin Venezuela körfezinde bir ada keşfetmeleri ile başlıyor. Geminin yiyecek ihtiyacını karşılamak üzere adaya inen gemiciler, adada yetişen meyva ve sebzeler arasında portakalı da bulurlar. Böylece İspanyollar, bu keşifle birlikte portakal yetiştirmeyi öneriyor. Ancak kurak bir mevsim sonunda portakallar acılaşır ve acı bir portakal türü olan Curaçoa oluşur.
Sonraları ada Hollandalıların mülkiyetine geçer. Yeni ev sahipleri meyvaların kabuklarını kurutup Avrupa ya göndermeye başlarlar. Sanayi devrimiyle birlikte curaçao Avrupa da her türlü portakal likörü yapımında kullanılmaya başlar. Ancak portakal likörleri içinde sadece bir türünün ismi curaçao dur.
Günümüzde curaçao, Haiti adasında yetişen portakalların kullanılmasıyla elde edilir. İçine ne zaman boya katıldığı ve masmavi rengini ne zaman kazandığı ise her zaman için bir sır olarak saklanmıştır .