CTRL+A image yapalım [anlatım]

мάgηєtά

New member
Reaction score
0
Monalizanın verdigi link olmüş bu nedenle anlatım koymaya karar verdim kolay gelsin

Öncelikle grid oluşturmamız gerekiyor bunun için 2x2 pixel boyutlarında transparan bir çalışma sayfası açıyoruz....
sonra bu resmi maximum buyutuyoruz, pencil tool u seçerek sol ust köşesine ve çaprazına siyah yada istediğimiz bir renkte kareler koyuyoruz...

daha sonra edit> define pattern diyerek layerimizi pattern olarak tanımlıyoruz.

şimdi asıl işlemlere geldi sıra;

İki tane resim seçiyoruz ama dikkat etmemiz gereken nokta ana resmimizin gizleyeceğimiz resmi kapatacak kadar renkli filan olması

ana resim

saklanacak resim

PS de 3 adet katman yaratıyoruz bunlar ana resim, saklanacak resim, ve grid olacaktır. grid katmanını seciyoruz ve resmimizi rectangular marque tool ile tamamen seçip edit> fill diyoruz ve pattern kısmından pattern olarak tanımladığımız resmi seçip(en başta yapmıştık)ok diyoruz... layerlerimizi aşağıdaki gibi sıralıyoruz....

Önce ortadaki katmanımızı seçip ctrl tuşuna basılı tutarak grid katmanımızı seçiyoruz ve delete tusuna basıyoruz klavyemizden...asağıdaki gibi bir gorunum elde etmemiz gerekiyor...

neredeyse tamamladık şimdi ortadaki katmanı seçip ctrl+L ye basıyoruz ve en iyi sonucu verene kadar ayarlarla oynuyoruz deneme yanılma yontemiyle resmimizi test ediyoruz

sonuç:

RESİMLER VE DERS ALINTIDIR FAKAT TURKÇE ÇEVİRİ VE ANLATIM ŞAHSIMA AİTTİR

pixel çalışmalardan pek çakmam ama ellerine saglık ;)

ellerine sağlık:) güzel çalışma..

çok saol arkadaşım güzel çalışma olmuş

fazla bakamiyorum forumlara arasira bakabiliyorum guzel calisma..

ellerine sağlık...

tesekkurler cok farklı ve guzel bır calısma tam usta işi ;)

güzel anlatım мάgηєtά eline sağlık

Geri