cpu ısınıyor lütfen yardım!

chester26

♫Цпẳρρя&#1
Reaction score
0
öncelikle sorunuma vakit ayırdığınız için teşekkürler..

teyzemin bilgisayarı açılıyor ama ekrana görüntü gelmiyordu, ama hiç bir bios hata bipide çalmıyordu. böle bişey başıma bida gelmişti. bende işlemciyi söküp yeniden taktım, bilgisayarı açtım, görüntü geldi. windows olağan şekilde başlasın dedim, yeniden başlattı, hep yeniden başlatıyor. bide yüksek sesli deil normal bi sesle sürekli dıııııt sesi gelmeye başladı. hemen biosa girdim işlemcinin ısısı 104c idi kapattım fanı çıkarıp bida taktım biraz zorlandım tabi takarken yeniden açtım 70 lerde geziniyor şimdi. iyi geçmedi heralde die üstüne bastırıyorum, yine ısı düşmüyor dıııt seside hiç kesilmiyor ısı 70 lerde iken hata sinyalini 90c ver diye ayarlıyorum yinede ses geliyor acaba bilgisayar fanın ayaklarının geçip geçmediğini anlarmı? ne yapmam lazım şimdi?:vur

şimdiden teşekkürler

yardım lütfenn.......

buyuk ihtimalle islemci yerine oturmamistir,
sogutucunun ayaklarini kontrol edin

ve sogutucu gulleri de derinlemesine temizleyin
metal yapraklarin aralarinda mutlaka toz kalıyor!!!

veya
termal macun surmeniz gerekebilir,
egerki termal macun kurumussa ve siz bunu cikarttiginiz zaman tam manasiyla isi alisverisi iptal olmustur,kontrol edin,
gerekirse termal macunu yenileyin

kolay gelsin

zaten o macuna baktım tam anlamıyla kurumamış fakat çok azdı bu macunu nerden temin edebilirim bilgisaar bu gülün tam takılmadığını anlarmı ( dıııt seslieri yüzünden soruyorum)

evet, aslinda hayir, ama dolayli yoldan evet anlar:durdurun
ayaklar tam oturmadigi zaman isi aniden yukselir, bu yolla anlamis oluruz,
ama sistem olarak anlayacak yapiya sahip degildir,
hafif oynattiginizda eger oynamiyorsa oturmus demektir,

temal macuna gelince:
macunu sagolsunlar bircok servis tam kullanmamaktadir,

bir paket macunu iki hatta uc bilgisayar icin kullananlar var:hhmanD

normalde bir tup macun bir islemci icin yeterlidir,
bilgisayarcilardan rahalikla edinebilecegimiz bu karisim,
isiyi metaller arasinda daha iyi iletmemize yardimci olacaktir,

kolay gelsin

çok sağol benim sorunum macun o zaman çünkü fan hiç oynamıyor yerinden gayet sıkı teşekkürler yeniden

Sürekli gelen dıt sesi ( ramlerinle ) ilgili olabilir sürekli reset atması da buna işaret ediyor taktığın slotları tekrar kontrol et işlemcinde yerine tam oturmamış olabilir bunları check et ardından soğutucunun stabil çalışabilmesi için ayaklarının da tam olarak yerine oturması ve temiz olması gerekmekte macun çekmende iyi olacaktır elbette bunları tekrar yaptığın takdirde büyük ihtimalle ısı problemi ortadan kalkacaktır diye düşünüyorum..

ramlerde problem yok ya ekranda gösteriyor akşam bir daha söktüm işlemciyi taktım işlemci zaten tam oturuor yerine yanşıl olcak bi tarafı yok ama sğutma gülü tam geçmior heralde ne kadar bastırıpta taksamda yinede sallanıyorlar fan bacakları yerine kendim bastırıorum üstüne yine ötüo 20 saniye içinde 70 derece oluyo hemen çıkamadım işin içinden biosta felan rahat rahat gezine biliorm ama her ayarı tekrardan değiştirdim overclock filanmı war die o da olmadı

Donanımsal bir problemin olduğu kesin gibi görünüyor bu nedenle kendin çözüme ulaşamıyorsan ki cpu ısısının yüksek olması işlemcinin orta vadede kullanılmaz bir hale getirebilir bunuda hiç istemeyiz bu yüksek ısıya karşın sisteminde istemediği için zaten kendini rahatlatmak adına durmadan reset atıyor en iyisi bir servise götürmen olacaktır diye düşünüyorum.

Sokup taktıgında tozdan dolayı yapmıs olabılır bırde ıkıncısı aynı sorun bendede vardı fan aldım bıtane fan yetersız kalabılıo bazen kendınden solemıssın fan belkı yetmıo olabılır

ramlerde problem yok ya ekranda gösteriyor akşam bir daha söktüm işlemciyi taktım işlemci zaten tam oturuor yerine yanşıl olcak bi tarafı yok ama sğutma gülü tam geçmior heralde ne kadar bastırıpta taksamda yinede sallanıyorlar fan bacakları yerine kendim bastırıorum üstüne yine ötüo 20 saniye içinde 70 derece oluyo hemen çıkamadım işin içinden biosta felan rahat rahat gezine biliorm ama her ayarı tekrardan değiştirdim overclock filanmı war die o da olmadı

yazdigim yorum yanlis anlasilmasin,
islemci tam oturmasa zaten makine acilmaz ya da islemciyi veya anakarti kesinlikle yakarsin,

fanlarin altindaki metal plaka tabletten bahsediyoruz,ayaklari olan ve silemci ile isi alisverisi yapan, sogutan esas bu aparattir

islemcin intelse biraz ugrastiracak:D
intel' in gicik bir yapisi var sevmedim ve sevemeyecegim de,

2hdb60y.jpg

2rei4no.jpg

2rm5x1h.jpg

belirtilen ayaklarin iyi oturmasi lazim yoksa tam performans alamazsin

ayrica teyzenin overclock gibi takintilari yoksa fan yeterli olacaktir:victory

kolay gelsin

yazdigim yorum yanlis anlasilmasin,
islemci tam oturmasa zaten makine acilmaz ya da islemciyi veya anakarti kesinlikle yakarsin,

fanlarin altindaki metal plaka tabletten bahsediyoruz,ayaklari olan ve silemci ile isi alisverisi yapan, sogutan esas bu aparattir

islemcin intelse biraz ugrastiracak:D
intel' in gicik bir yapisi var sevmedim ve sevemeyecegim de,

2hdb60y.jpg

2rei4no.jpg

2rm5x1h.jpg

belirtilen ayaklarin iyi oturmasi lazim yoksa tam performans alamazsin

ayrica teyzenin overclock gibi takintilari yoksa fan yeterli olacaktir:victory

kolay gelsin

valla aynı benim fandan takması bi ölüm çıkartması bi ölüm :D yerine oturtamamışdım ve aynı seninki gibi bi promlemle karşılaşmıştım bi kaç kez denedikden sonra yerine oturtmuştum anca öyle çalıştı bide benimkinde hiç yok denecek kadar az macun vardı idare ediyoz hala o şekil :D sende büyük ihtimal yerine tam oturtamadın :goz:

Geri