COPPERMINE ve CHMOD ayarlari

chtech

New member
Reaction score
0
Merhabalar,

Aranıza yeni katıldım. Ancak sıcak bir merhaba ile birlikte acemi olduğumu hatırlatarak takıldığım bir konuda destek istiyorum.

PHPNUKE 7.6 versiyonunu kurdum. COPPERMINE denen resim galerisini de ekledim. albüm klasörünün CHMOD ayarı 777 olmayınca resim atılamıyor hata veriyor. Sunucu hizmeti veren vatandaş ise CHMOD ayarı sadece Linux tabanlı sunucularda olur diyor. Bizimkinde SERVER 2003 kurulu başka bir resim galerisi bul diyor. Resimleri ftp ile atabiliyorum. Oysa ki sunucu hizmeti veren yer daha önce de SERVER 2003 kuruyordu ve ben COPPERMINE'yi ilk kurduğumda albüm klasörünün CHMOD ayarını 777 yapmıştım ve problemsiz çalışmıştı.

Bu da CHMOD ayarının Windows tabanlı sunucularda da 777 yapılabileceğinin ispatı diye düşünüyorum. Fakat arkadaş ısrarla olmaz diyor.

Bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Sunucu localhost olmadığı için veritabanına ben müdahale edemiyorum. CHMOD=777 ile uğraşmayacağım başka bir resim galerisi blocku ya da modülü var mı bildiğiniz. Paylaşırsanız sevinirim.

hoşgeldin iyi forumlar

Geri