Contorium Elementi Ve İstanbul !!!!

aylinlove

New member
Reaction score
0
Merhaba arkadaşlar bugun facebookta yayınlanan bir video ilgimi çekti ve sizlerle konuyu paylaşmak istedim.Videoda 90 numaralı element olarak adlandırılan CONTORİUM isimli elementten bahsediyordu ve bu elementin Sadece İSTANBUL boğazından çıktığına işaret ediyordu...

Videodaki bir idda ise google ve diğer sitelerde bu isimli elementin araştırılması ile ilgili kısıtlam olduğu simdilik denemedim fakat olduğunu idda ediyordu.

Elementin kısaltılmışı con olarak geçtiği idda eden video da sunuda diyordu pc de con isimli bir klasor bile açamazsınız ve bunu denedim gerçekten olmuyor....

Willkommen bei Facebook

Videonun linki yukarıdadır...

CON, PRN, AUX, CLOCK$, NUL COM0, COM1, COM2, COM3, COM4, COM5, COM6, COM7, COM8, COM9 LPT0, LPT1, LPT2, LPT3, LPT4, LPT5, LPT6, LPT7, LPT8, ve LPT9.

Bu kelimelerin hiçbiriyle klasör açamazsınız. Çünkü bunlar Windows'ta "reserved words" olarak geçer. Yani zaten çeşitli görevler bu dosya isimleri kullanılarak klasörler açılmış, herhangi bir çakışma olmasını engellemek içinde bu isimlerin bilgisayar içinde herhangi bir klasörde isim olarak kullanılmaması sağlanmıştır.
con dos işletim sisteminde (console) bir komut olmakla beraber masaüstü kelimesine tekabül etmektedir.

dediğin konuyla alakası yok yani :)

Benim yazacaklarımı Alican yazmış.. Fakat ben bu tarz videolara artık inanmıyorum. Kimin yaptığı belli değil sonunda imza yok bişi yok..

tek gerçek olan istanbulun yabancılara satıldığı

Geri