Coni Bile Şaştı Bu İşe

T

Banned
Reaction score
0

ABD’deki Teksas Üniversitesi’nin Eğitim Bilimci Öğretim Üyesi Prof. Dr. Duncan Waite, Türkiye’de başörtülü öğrencilerin eğitimden mahrum bırakıldığını duyduğunda şok oldu.

Bir konferans için Türkiye’ye gelen Teksaslı Profesör Waite, Vakit gazetesine yaptığı açıklamada, başörtüsü yasağı karşısında şaşkına döndüğünü ifade ederek “Eğitimde özgürlük, insanlığın önünü açar. İnsanlığın gelişmesi için özgürlük çok önemli bir adımdır. Eğitimde özgürlük olduğu zaman bilimin, tekniğin, sosyal ve kültürel gelişmenin de önü açılır. İnsanlar özgürce düşünebildikleri, hareket edebildikleri zaman, daha faydalı olurlar. Türkiye’de böyle bir yasak nasıl olur, şaştım kaldım doğrusu” dedi.

ÖZGÜRLÜK İÇİN MÜCADELE ETMELİYİZ
Özgürlüğü elde etmenin zor olduğunu ifade eden Profesör Waite, “Özgürlük bir yolda olmak demektir. Onu arayacaksın, onun için mücadele edeceksin” diye konuştu. Waite, Amerika’da eğitimde dini bir baskı olmadığını anlatırken de, sadece “ultra faşist öğrencilere” karşı bir takım önlemler alındığını söyledi. Waite “Bu ultra faşist öğrenciler, Hitler’in gamalı haçını takıyorlar. Sadece bunlara karşı bir yasak var. Onun dışında her şey serbest” diye konuştu.

üniversitelerde türbana izin verilirse ;

çarşaf cübbe sarık
musvilerin kipasına
Budistlerin kıyafetlerine
hristiyanların cübbelerine

izin verilecek mi ?

Bunları nasıl ayıracağız birbirinden ?

Bunları dini simge olarak ayırırsak. Türbanı dini imge olarak sayamazmıyız ?
Yada dini imgelere izin verilirse okullarda diğer dinlere mensup öğrenciler kendi dini imgelerini kullandıklarında problem çıkarmı ?

Bunlar için ayrım nedir ?

Coniler bu konu hakkında ne düşünüyor ?

Anayasada yada kılık kıyafet yönetmeliklerinde türban hariç bütün dini imge ve gerekli yasalarla yasaklasak ? Özgürlükten bahsedebilirmiyiz...

Bunlar ince konular bence...

Başörtüsüyle girip kipayla girilmesin demek olmaz zaten
Dini inancına göre hatta dini inancınıda geçtim kim neyi isterse giysin kime ne zararı olur o herifin başındaki kipanın
Başka birinin koynundaki haçın
benim bacımın başındaki örtünün kime ne zararı olabilir
Fatih İstanbula girdiğinde yasaklayacak kudrete sahip değilmiydi bütün bu haçları kılları tüyleri yasaklamadı ama O yüzdendir ki Mehmet'ken Fatih Sultan Mehmet olmadımı

Oldu oldu da Fatihin Milleti şimdiki Millet mi çağ ozaman ki çağ mı ?

80 lerde biri kaldırımın solundan sağından yürüdüğü için yargılanmış sopa yemiş fişlenmiş olan bir ülkedeyiz.

Biz simgelere önem veren onlarla yargılayanlar değil miyiz ?

Din açısındanda aşırı uçta olanlar üniversitelerde karşı karşıya gelirse 80 lerdeki karışıklık yaşanmayacak mı bu ülkede ?

Düşünün dini gereği çarşaf giymek isteyen olacak. Sadece gözlerden nasıl kimlik tespiti yapacaksınız ? Kişinin o olduğunu nasıl anyalacağız ? Sınava yada derse onun yerine bir başkası girmediğini ?

Cübbe sarıkla gelenler olacaktır. Sonuçta kılık kıyafet özgürlüğü vereceğiz... Cübbe sarık kurtsal yerler hariç sosyal yaşamda giyilmesi zaten yasak... Bunu da özgür bıraktık...

Kipa ile gelenler sarıklılarla nasıl geçinecek ? Elinde kocaman bir haç la gelen müslüman biri ile nasıl geçinecek ?

Maltya’da İncil basan dört kişinin boğazları kesildi. Misyonerlik yaptığı gerekcesiyle rahipler vuruldu. Yada hristiyanlar belli bölgelerde belli okullara alınmadı... Bunlar daha özgürlükler verilmeden yaşandı.. Böyle bir özgürlük verdiğimizde acaba nasıl olaylar bizi bekliyor ? Elinde her haç olanı misyoner her yahudiyi israilli düşünüp onları katletme yada baskı altına alma gibi şeylerden nasıl koruyacağız ? Böyle bir şey olduğunda o lanet avrupaya hesap vermek zorunda kalmayacakmıyız ? Herneyse uç noktalardaki insanları karşı karşıya nasıl getirmeyeceğiz özet bu olsa gerek...

Bunları bir bahene olarak görmeyin. Bunlar kılık kıyafet özgürlüğü verilince ortaya çıkacak ?

Bahsettiğimiz özgürlük nedir ? Bu özgürlük fayda mı getirir zarar mı bunu iyi tartmak gerek..

Birine özgürlük verirken birini yasaklamak Uygun olurmu. Yada hepsine özgürlük verirsek kamplaşmaları nasıl önleyeceğiz ? kimlik tespitlerini nasıl yapacağız... Bunlar önümüzde bir engel değil mi ?

Yada tama mı ile Laikliğe ters işler değil mi ?

Kamusal alanda böyle bir yasak kalktığında ? Karşınızda kipa ile duran bir memuru gördüğünüzde tepkimiz ne olacak ? Yada çarşaflı ?

Özgürlüğün sınırı olmalı mı ? Özgürlüğün sınırı olduğunda özgürlük tam manası ile özgürlük olur mu ?
Üniversitelerde kamusal alanda kılık kıyafet özgürlüğünü reform olarak görürsek. Bu reformu insanım nasıl kaldırır ?
Yada geçmiş bir liderin sözü ile anlatayım. Bu reform Kanlı mı Olur Kansız mı ?

Amacım özgürlükleri kısıtlayanlara destek vermek yada onlardan olmaya çalışmak değil. Ben özgürlükten yanayım. Fakat bu özgürlükler verildiğinde ülkemin bunu nasıl karşılayacağı ve yaşayacağı konusu düşündürüyor. Malum biz herşeyi uçlarda yaşayan milletiz. Bu özgürlüğün suyunu çıkarrırsak ne olur ?
Bence iyi düşünmeli... Birine verirken birinden almamalı

ŦıяŤıиá;2366210' Alıntı:
Haberin kaynagını öğrenebilir miyim ?

Kaynak_Tevhid_Haber

Yehovan Biz Fatih gibi olalım demiyorum olamayız zaten Sadece onu örnek alalım Biz özgürlükler adına elimizden geleni yapalım Gerisi takdiri ilahidir
Ve bahsettiğin diğer hususlar içinde şunu söylemekte fayda var abd başta olmak üzzere pek çok ülkede Kılık kıyafet özgürlüğü var Pek bi olumsuzluğa sebeb olduğunu duymadım insanların istediği kıyafetrleri giyebiliyor olmasının

Geri