Compile&Run Sorunu (C++)

fear_sic2

New member
Reaction score
0
Dev- C++ programinda programimi yaziyorum, Compile and Run kismina basiyorum ilk once Compile ediyor sonra MS-Dos ekrana geliyor ve aninda kayboluyor. :vur Sistemde mi sorun var?? Cunku yazdigi kod yanlistir diye netten indirdigim kodlari programa koyunca yine ayni hatayi veriyor. Yardimci olursaniz sevinirim...:melek

aynı sorun bende de var halledebildin mi?:(

malesef halledemedim. :( mesela Calistir'a net user yazinca da aynen ms-dos sayfasi gorunuyor ve kapaniyor.onu da az once fark ettim... napcam ben ya....

main int x; deip
main nin de
en sonada cin>>x ; dein
aslında system<pause> yazsanızda olurda onun ıcın yenı labary eklemenız lazım nese ılk basta dedıgım gıb ı bı yazın

arkdasım:D

mesela

#include<iostream>
using namespace std;
int main()
{
:
:
:
return 0;
}
yazdın diyelim,sen eger return 0; dan once 2 kez getchar();getchar(); yazarsan sorun çözülmüş olacak..:)
getchar();
getchar();
return 0;
}
gibi..kolay gelsin..

aslında hata falan yok.siz programınızı yazıyorsunuz, compile-run yaparak programı çalıştırıyorsunuz.program son koduna kadar sorunsuz çalışıyor ve işlemini bitirdikten sonra ekrandan çıkıyor.bunlar çok hızlı oldugu için sizde göremiyorsunuz.arkadaşların dediği gibi son satırlara doğru getchar veya pause eklerseniz programın çalıştıgını goreceksiniz :goz:

system("pause"); deneyin arkadaşlar. Klavye arabelleğine ekleme yapmayacağı için daha sorunsuzdur.

Geri