cochineal böceği(colaya rengini veren böcek:S)

jewel

Wormwood
Moderatör
Reaction score
0
c.png

Cochineal; Kanarya adalarında ve Meksikada yaşayan bir böcektir. Doğal ortamında çoğaldığı gibi kültürel olarak da yetiştirilmektedir..

c1.jpg
c2.jpg

Kaktüs bitkisine kene gibi yapışarak hayatını sürdürür..

c3.jpg
Bir Cochineal böceği tarlası...Bu böcekler ve larvaları Meksikalı köylüler tarafından toplanır...

c4.jpg
Pazarlama aşamasındaki cochineal..

c5.jpg
Cochineal kurutulmuş hali..

c6.jpg
Köylüler kendi ihtiyaçları için Azteklerden kalma klasik yöntemlerle böceğin özütünden dünyanın en güzel renklerinden biri olan “carmine”i üretirler..

c7.jpg
Aztekler ve latinler böcekten elde edilen bu boyayı ip boyamada kullanırlar..

c8.jpg
Carmine pigmenti..

Aslında bu böceğe ve renge yabancı sayılmayız.Pek aşinayız...Susadıkça aç bir cola...İster coca cola ister cola turka..

Önce Hindistan yüksek mahkemesi coca-colanın sağlığa zaralı olduğu gerekçesi ile yasaklanması yönünde bir adım attı. Arkasından Letonyada ilköğretim okullarında coca cola ve pepsi yasaklandı. Geçenlerde Ukrayna’da bazı okullarda ve ingilterede bir okulda yasaklandı. Yakın zamanda İstanbul gösteri sanatları merkezi’nde yasaklandı..

Tevrat ve Talmut’ta geçtiği gibi domuz ve böcekler ile onlardan elde edilen gıdalar yahudiler için de haramdır...

Alıntı

verildiyse kusura bakmayın...

jevelcim, ben de bu böceklerin larvalarının rujun katkı maddesi olduğunu duymuştum. :saskin

gerçeklik payı var mıdır acaba? :D

sonsuzluğa' Alıntı:
jevelcim, ben de bu böceklerin larvalarının rujun katkı maddesi olduğunu duymuştum. :saskin

gerçeklik payı var mıdır acaba? :D

:saskin :saskin :saskin umarım gerçek deildir :S

NE oldu Jewel ruj Meselesini duyunca Korktun mu :D

Allah tan ben kullanmıyorum :=)

valla canım bir belgeselde izlemiştim. adam pek gerçekçi anlatıyordu.

ne tuhaf rujların tadıda çok güzeldir halbuki. o böcekten mi kaynaklanıyor acep? :p :p :p

bu arada ben hala yatamadım. :saskin

Ahaha tadı nasıl peki ;)

Kurbağa bacagı gibimi :)

Bence Sen bu gece uyuyamassın =)

korktum tabi yavv hergun sürüom =) okula gidene kadarda yiom ehehe

tadını sende bilirin hacker hem cola içmedinmi ehehe

sallamasyon, hikaye, böceğin ip boyamadaki kullanımda rolü nedir bilemem. ama cola ya renk verme mevzusu tam bir komedi.
adam gibi çıkıp cola içmeyin kardeşim deseler bukadar komik olmazlar. dur bakalım daha neler yumurtlayacaklar

aslında bu biraz insaflı bir karalama olmuş daha önce cola rengini fare kanından alıyor bile demişlerdi bu böcek hikayesi fare kanı mevzusuna nazaran daha yenilir yutulur olmuş =)

ayrıca şunuda belirteyim bu böcek mevzusunun başka bir versiyonunda da cola nın tadını bu böceklerin larvalarından aldığını idda ediyorlar. rengemi sallasak tadınamı diye ikiye bölündüler heralde =)

sonuç olarak arkadaşlar bu saçmalıkların hepsi komediden öteye gitmez. ama siz yinede midenizin sağlığı açısından cola ve benzeri asitli içeceklerden uzak durun. taze sıkılmış portakal suyuna devam =)

jeweL sen buna ınandınmı??
ALLAH icin yazanları bı mantıklı okurmusunuz
meksıka buluanan bocek cola turka ıcın renk maddesı olurmu kım ıthaleder kım alır.
2.kolanın rengı oderce kırmızı deıl bence ruj daha baskın gelıor tamam alıntı yapmısın ancak
bence hurafeden baska bısey deıl bak okadar yazılar maıler almısdık rebel kanıtları ıle tezlerı curuttuler
buda cola sektorunu baltalamaya calısan bırının yazdıgı bır makaledır bence
hemı ıplık yapımında gosterıor pekı kola yapımında gostermesın ama toplanmasını gostersın barı;)
yanı asparagas bı haberden ote deıl bence tabı

alpmontana ben bu konu hakkında fikrimi belirtmemişim farkındaysan alıntı yaptım ve bunu da yazdım sende farketmişsin ben colayı karalamaıom hoş colanında aklanacak bi yanıda yok orasıda ayrı

Yaşasın Ayran Kahrolsun coco colo :D

hiç faketmez ne olduğu kola içmeyenmi var sanki böcekten oluyo deseler kimse içmeyecek
sigaradada herşey var ama herkes içiyo :)

paylaşımın için teşekkürler ama zararlı olmayan bişey yokki sigara ondanda zararlı ama nerdeyse herkes kullanıo keşke buna dur diyebilsek ama çok zor bu arada 6 gündür sigara içmiyorum inşallah kurtulcam bu illetten bir kez daha sigaraya hayır

Geri