cmos checksum error-default loaded

mamj

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar Benim Pc de Sorun Bitmez... Bir sorunum Var.
Bilgisayarı açıyorum bilgisayar 10 - 15 dk sonra açılıyor. Bios pili bitmiş.
Bide Bİlgisayar açılınca cmos checksum error-default loaded böyle bir hata veriyor.
Sonra Biosa Giriyorum Saat Yanlış onu düzeltiryorum F10 basıyorum save yapıyorum . Sonra çıkıyorum bilgisayarı yeniden başlatıyo açıyo.Sonra Bazı arkadaşlara sordum Pili Değiştir Dediler. Değiştirdim Yine Aynı Şey Ne yapıcam ¿

Tunyuyuk ...
Ben Bios Güncellemyi Nasıl Yapıcam Bana Ayrıntılı anlatırmısın Cehennem_Zebanisi (Arda) Onun Açtığı konuda hiç bir şey yapamadım sen yardım ediver ...

hocam senin anakart sanırsam pili bi şekilde deşarj ediyor. yha pili taktığın sökette temassızlık var yada o yer bozuk bunun başka bir çözümü yok tek çözümü pildir.

:))) Ferhat Abi Bak Orda Tunyuruk Bana Çözümünü Veriyor ... biosu Nasıl güncellicem ?

biosu güncellemen o kadar basit değil bilmeyen biri bunu yapamaz yoksa pc ömürlük açılmaz :D o yüzden bilen birine söyle

sana tavsiyem şudur senin anakarta sanırsam atx kasa ile bir temas var ve bu şasse olmasına neden oluyor. Anakartı bilgisayardan sök öyle bir dene yhani anakartı atx kasadan sök öyle dene. Muhtemel bir temas var orada.

Tunyuyuk ...
Ben Bios Güncellemyi Nasıl Yapıcam Bana Ayrıntılı anlatırmısın Cehennem_Zebanisi (Arda) Onun Açtığı konuda hiç bir şey yapamadım sen yardım ediver ...

Anakart markası nedir? Bazı markaların windows üzerinden BIOS güncellemesi yapan programları var.Sorunsuz otomatik halledilebiliyor.

sana lazım olacak dosya burdafoxcon sitesinden bıos update dosyasını bilgisayarına indir ..
yada site online olarak bıos güncelliyorsa öyle de yapabilirsin
fakat bunu yaparken elektrikler falan kesilirse o anakartı bir daha kullanamazsın
riskli bir iş
ama tedbirlerini alır yaparsan sorunun ortadan kalkar
kolay gelsin

Anakartın kendi sitesinde dahi G31MVP modeli görünmüyor. G31MXP diye bir model var sadece.
Bulabilseydim yapılacak işlem basitti .BIOS dosyası diskete veya USB yazdırılıp BIOS üzerinden güncelleme yapılırdı.Aslında basit işlemdir ancak bilmeyene zor ve karmaşık.

Geri