cmd'de püf nokta

µ.CastieL

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar nette gece turu atarken gördüm benim gibi işi sık sık cmd ye düşen zorda kalındıgında bir kurtarıcı gibi imdada yetisen cmd'de şöyle bir püf nokta söz konusu...

klasörler içinde boğusuyoruz we klasörlerimizn uzun adları war orn. document and settings gibi bunu komut ıstemınde klawyesı hızlı cmdyi kullanmayı pek bilmeyen bırısı için cok zor olucaktır ama TAB tuşu burada ımdadımıza yetışmekte... tek yapmamız gereken klasörün adından bir kac harfi kullanmak...

e sen şimdik dersinki benım bırde aynı yerde sadece document adında klasorum war o zman nolcak ne mi olcak TAB tusuna basmaya dewam... karşımıza bastıgımız harf kombinasyonu ile ilgili diğer dosya we klasörlerde sıraylaaa cıkıyor... : )

yayında we yapımda emegım gecen bana tesekkur edıyorum :D sende öyle yap buton hemen sağda köşede :D ...

walla netstat fln pek lazım olmuyo ben daha cok cmd yi kopyalama işlerinde kullanıyorum.. windowsun erişim izni wermediği dosyaları buradan kopyalamak tasımak daha kolay karsına pek sorun cıkarmıyor...açıkcası benim için kullanımı rahat bunuda öyle görünce hosuma gitti paylasmak istedim... sanada tawsıye ederım cmd kullanmayı iice ören windows o kara pencere üstünde duruyo :D

eskiden öyleydi..bi de onun gelişmişi windows gezgini çıkarmışlardı..şimdi de bu haldeyiz..valla şu derin mezvuları pek severim ama öğreten olmadı..10 sene önce öğrendiğim şeyleri de unuttum..bi deftere şimdiye kadar öğrendiklerimi not alsaydım çok fena olurdu:)

walla notu bilememde bu işler pratik meselesi... sürekli pc tepesındeyım elim her an heryerde pcde... :D napıcagım bellı olmuyo...deftere diil aklımı kullanmayı tercıh edıorm :D defter kybolur fln :D benım kafamda olması daa ii benım için :D

sürekli pc başında kalamıyorum özellikle yazın..msn şifremi bile unutuyorum bazen..ama çok özlüyorum..yarın okul var ben hala uyumadım:)

mIRC ile sohbet odalarina girenler bilirler orda da aynı Tuş ile ismin tamamını gösteriyor..

bilmeyenler için gerçekten güzel olmuş =)

biz artık terminale geçtik tab mab paklamıyor tabi :)

ilginiz için tskkurler arkadaslar 5 aldıgıma sewindim :d bu gıdsle gecerm sınıfı :D

Geri