Cildinizin Aknelere Karşı Korumanın 5 Yolu

innfnnty

мα¢αкızı





Cildinizin Aknelere Karşı Korumanın 5 Yolu
Akne Lezyonları Nelerdir?
1.Kullandığınız Saç ve Deri Ürünlerine Dikkatli Bakın
2.Ellerinize Dikkat Edin
3.Terinizin Yapışmasına Engel Olun
4.Fazla Yıkamaktan ve Sert Ovalama Hareketlerinden Kaçının
5.Stres Seviyenize Dikkat Edin
Tedavi Seçenekleri
Başlamak İçin Güzel Bir Nokta
En Yaygın Akne Mitleri


Hiç yok olmayacaklar mı?

Bir yetişkin olarak, sivilcelerinizin geçmişte kalan bir şey olduğunu düşünüyor olabilirsiniz ancak birçok yetişkinin cildi bozulmaya devam ediyor. Bazıları yetişkinler için akneler, ergenlik çağındakinden daha kötü bir durum yaratabilir.

Bir kozmetik problemi olmasının yanı sıra, yaşınız ya da durumunuz ne olursa olsun akne yaşam kalitenizi de bozabilir. Eğer tekrarlayan cilt sorunlarıyla mücadele ediyorsanız, daha temiz bir cilde sahip olmanız, kendinizi beğenmeniz, dış görünüşünüz ve zihinsel sağlığınız için hayati bir önem taşır.

Aknenin tek bir sebebi olmadığı için onu önleyecek ya da kontrol altına alabilecek belli bir yöntem yoktur. Akneler birçok nedenden dolayı oluşabilir ve birçoğu kontrolünüz dışında gelişebilir. Bununla birlikte cildinize nasıl baktığınız önemli bir rol oynar.

Nasıl yapacağınızı biraz bilirseniz, uygulayacağınız birkaç basit değişiklikle yüzünüzde, sırtınızda, omuzlarınızda, göğsünüzde, kol ve bacaklarınızda veya başka yerlerinizde oluşan akneleri minimuma indirebilirsiniz ya da ara sıra oluşan akneleri yok edebilirsiniz.


Akne lezyonları:

Bütün akneler başı siyah ya da beyaz, basit bir lezyon olan komedo olarak başlar. Eğer bakteri, komedonun içindeki yağ kesesinde gelişirse akyuvarlarınız mikroplarla savaşırken yağ kesenizi saran deriniz iltihaplanabilir. Bu da daha ciddi sorunlar olan papüllere, püstüllere ya da kistlere neden olur.


Yetişkin Aknesi (Rozase) Nasıl Önlenir ?
1.Kullandığınız Saç ve Deri Ürünlerine Dikkatli Bakın

Nonkomedojenik (sivilcelenmeye neden olmayacak) saç ve cilt bakım ürünlerini derinizin görünüşünde önemli farklar yaratabilir. Saç şekillendiriciler, jeller, pomatlar, tıraş ürünleri, kozmetikler, nemlendiriciler, güneş koruyucu kremler ve yağ içeren diğer ürünler kullanarak gözeneklerinizi tıkayabilir ve problem yaşayabilirsiniz.

Saç ve cilt bakım ürünlerinizin üzerinde yazanlara bakarak, yağsız ve nonkomedojenik olup olmadıklarına anlayabilirsiniz. Ayrıca her ürünü gerçekten kullanmak zorunda olup olmadığınızı da düşünün.

Üzerinde ‘dermatolojik testleri yapılmıştır’ ibaresi bulunan ürünler bile akneye neden olabilir.

Kullandığınız ürünlerin sayısını azaltmanız da akne oluşumunu azaltmaya yardımcı olur. Egzersiz yaparken makyajınız mümkün olduğunca az olsun. Yağsız ve nonkomedojenik kozmetikler bile zorlu egzersizlerde gözeneklerinizi tıkar.


2.Ellerinize Dikkat Edin

Ellerinizi sık sık çenenize ya da yanağınıza koyuyor musunuz ya da burnunuzu ovuyor musunuz?

Bunları yapmanız bakterilerin çoğaltır ve yetişkin aknesinin en çok oluştuğu bölgelerde iltihaplanmaya neden olur. Aknelerin ortaya çıktığı zamanlarda da ellerinizi kullanmamaya dikkat etmelisiniz. Akneleri koparmak ya da sıkmak akne bakterilerinin derinin içine doğru geçmesine neden olarak iltihabın çoğalmasına neden olur ve kalıcı izlere sebep olabilir.




3.Terinizin Yapışmasına Engel Olun

Spor yaptıktan hemen sonra yıkanın.

Fiziksel aktivite vücut ısısını yükseltir, terin deri yüzeyindeki yağlarla karışmasına neden olur ve bunlar, gözeneklerinizin maddelerle kapanmalarına neden olurlar. Eğer hemen yıkanamazsanız en kısa zamanda bir havluyla kurulanın ve kuru giysiler giyin. Özellikle de dar olan terli giysilerinizle oturmanız, göğsünüzde, sırtınızda ve vücudunuzun diğer bölümlerinde akne oluşmasına neden olabilir.

Ayrıca derinizi sıkan dar kafa bantlarını ve şapkaları takmaktan sakının. Eğer askılı bir kask ya da ya da bir güvenlik donanımı kullanıyorsanız, bakterileri azaltmak için askıları ya da ipleri düzenli olarak yıkayınız.



4.Fazla Yıkamaktan ve Sert Ovalama Hareketlerinden Kaçının

Aknenin oluşma nedeni kir değildir; bu yüzden alkol içeren ciddi temizlik maddeleriyle sık sık yıkamanız problemi çözmeyecektir.

Hatta, aşırı yağ üretimine ve daha fazla leke oluşmasına neden olarak durumunuzu kötüleştirir. Cilt bakımınızı, çenenizin altından saçlarınıza doğru basit bir sabunla günde bir ya da iki defa temizleyerek yapabilirsiniz.

Yıkama bezi kullanmak yerine ılık suyla ve temiz ellerinizle temizlenmeniz sağlığınız için daha iyi olabilir.

Cildinizi, tahriş olmasını veya iltihaplanmasını önlemek için kuru bir havluyla ovmadan, hafifçe kurulayın. Akneye karşı hasas olan ciltler için geliştirildiği iddia edilen temizleme ürünlerini kullanırken ihtiyatlı davranın çünkü bunlar sağlıklı bir cildi kurutabilir ve tahriş edebilir.




5.Stres Seviyenize Dikkat Edin

Yakın zamanda yapılan bir araştırma duygusal stresin akne üzerinde önemli bir etkisinin olabileceğini ortaya koymuştur.

Stres altında olduğunuzda vücudunuz kortisol gibi stres hormonlarını üretmeye başlar ki bunlar da derideki yağ bezlerinin fazladan yağ üretmelerine neden olur. Fazladan üretilen yağ, ölü deri hücreleri ve bakterilerle karıştığında akne oluşumuna neden olur ya da aknenin kötüleşmesine neden olur.

Eğer sık sık stresten şikayet ediyorsanız gün içinde, esneme ve derin nefes alma egzersizleri yapmak için kısa molalar verin. Düzenli olarak egzersiz yapmanız da rahatlatıcı ve stres azaltıcı güzel bir yöntemdir.

Eğer diğer tüm yöntemler başarısız olursa, yapılacaklar listenizi tekrar düzenleyerek iptal edebileceğiniz işler olup olmadığına bakın.


Yetişkin Aknesi (Rozase) Nasıl Önlenir ?
Tedavi Seçenekleri

Bitkisel tedaviler:
Yeterince araştırma yapılmamış olmasına rağmen, bazı araştırmalar basil yağının (Ocimun basilicum) ve çay ağacı yağının basit akneler için etkili tropikal tedavi yöntemleri olduğunu ortaya koymuştur.

Diğer tedavi seçenekleri:
%2’sinde ya da daha fazlasında etkili içerik olarak benzoil peroksit, resorcinol ya da salisilik asit bulunan konsantre ürünler

Reçeteli ilaçlar
Uzman doktorunuzun önerebileceği reçeteli ilaçları kullanmak da, akne tedavisinde önemli bir seçenektir.


1.Mit: Akne yetersiz hijyen nedeniyle oluşur.

Gerçek: Cilt gözeneklerini kapayan yağların aşırı üretilmesinin ya da saç köklerinin iltihaplanmasının nedeni bilinmemektedir.

2.Mit: Akne 30 yaşından sonra kaybolur.

Gerçek: Birçok yetişkinin akne problemi vardır.

3.Mit: Güneş ışığı akneyi iyileştirir.

Gerçek: Güneş ışığı almanın aknenin durumu ve ömrü üzerinde hiçbir etkisi yoktur.





alıntı:goz:
 

Passenger

DontWannaMyDiaßLo
cıltdekı nemler ancak soguk suyla sabunsuz yıkanarak alınır hem gozenekler acılır hemde mıkroplar arınır​
 

HTML

Üst