cift işletim sistemi format sorunu

oysho

New member
Reaction score
0
arkadaslar merhaba, bilsayarımda xp ve vista çift işletim sistemi kullanıyorum. Bilgisayar acılırken hangi sistemde baslayacagımı soruyor. İlk kurulan sistem xp ama malesef artık sorun cıkarmaya basladı ve format zamanı geldi. sadece xp ye format atmak istiyorum. Vista kalsın.Yine aynı sekilde çift işletim sistemi kullanmak istiyorum bunu nasıl yapabilirim konu hakkında bilgisi olan arkadaslardan yardımlarını bekliyorum. Konu hakkında az bilgim oldugundan detaylı bilgi verirseniz çok makbule gececek.

xp hangi sürücüde ise bas oraya formatı, sonra kur tekrar xp ni.mbr ye xp kendisini yazacagı için onun çözümünüde sistemi kurduktan sonra aratırsın.

xp açılışda sabit diskinin hangi bölünden açılacağına karar veriyor. XP önce yüklenmiş.Eğer ilk önce vista çift açılış (dual boot option) seçeneği ile yüklendiyse ve böylece "vista" sabit diskinde hangi işletim sisteminden bilgisayarın başlıyacağına karar veriyorsa xp ye gönül rahatlığı ile format atabilirsin. Ama sendeki zannedersem ilk seçenek açılışta "xp", işletim sistemini seçiyor. Bu durumda XP ye formatın vistayı götürme riski var.Ama vista xp yi otamatik olarak tanıdığı için XP nin olduğu bölüme format atmak mantıklı. Eğer vista problem çıkarmaz XP yi tanır ise ki böyle olmalı sorun yok.

deneyelim bakalım umarım işimi görür

Geri