Windows'um Çöktü-Format Çekmeye Çalışırken harddisk yok diyor

metude

New member
Reaction score
0
kusura bakmayın ilk başlığımın böyle olmasını istemezdim ama....

Kardeşim bilgisayara oyunlar yüklemeye çalışırken çökertmiş...
Bilgisayar açılıyor boot screen'deki mavi çubuk gereği kadar gidiyor sonra bilgisayar yeniden başlıyor... format çekmeye çalışıncada harddisk yok diyor... sadece USB'ye kopylayabiliyorum...
ubuntu linux üzerinden live cd ile açınca dosyaalrı hardiskten harddiskte aktarmıyor bir hata veriyor.. jumper ayarlarını denedim olmadı... dikey ve üst sola aldım restart çekerekn ditditdit sesi veriyor... çift harddisk var bilgisayarımda windows'un kurulu olanında jumper en sonra ve yatay ve altta... diğer harddiskte ise yok Windows kurulu olanda 8 iğnecik var. diğerinde 9 iğnecik var... BIOS normalde beklemedeği daha önce gelmeyen bir şey oluyor sol üstte imleç 10 saniye falan yanıp sönüyor... 98 cd'im var C'yi kaybetmek istemiyorum...

şimdiden teşekkür ederim tekrar kusura bakmayın

Baska bir pc'de windows kurup kendi bilgisayarina master olarak taksan.

desktop pc elimdeki
laptop'um yok ayrıca başka bir çözüm yolu yok mu?

selam arkadaşım bende benzer bir problem yaşamııştım...bios'tan sata hardisc ayarını diseble yapınca harddisk okuyor biosta en son sıradaki sekmede alt sırada olacak...umarım işine yarar..

bendeki şöyle en başta standart featcuhers altındaki advanced featchress gibi menüler şeklinde menüler 2 sekme halinde vs...

:vur:vur:vur:vur:vur:vur:vur:vur:vur:vur

:vur:vur:vur:vur:vur

:vur:vur:vur

başka bilgisio olan yok mu?

başka bilgisi olan yok mu koskoca hackhell de

bios ekranında f9 bas tüm bios ayarlrını sıfırla sonra xp cd si ile temiz bi format at

aynı zamanda ide veya sata kablolarını kontrol et cıkarp baştan tak:goz:

bende üzücü bir haber vereyim cd den çalışan windows xpler var onu tak çalıştır bak hdd gözüküyorsa verilerin al d ye taşı eğer gözükmüyorsa yapacak bir şey yok xp sidini takıp format at forumda mevcud sata hdd gören xpler
onunla kurmayı dene elinde mevcut ise bunun haricinde bios ayarlarına dokunmanı tafsiye etmem
veya elinde başka bir hdd varsa windws xp yi ona kur ve diğer hdd ona tak ikinci hdd olarak başka çözümü olmaz bunların dışında

bios ayarlarını sıfırlayınca diğerini artık görmüyor oldu....
ayrıca xp live cd'yi nerden bulabilirim(google önermeyin ya yanlış link veriyorlar yada kırık link)

bu iş olmayacak gibi en iyisi bilgisayarcıya götürmek

Arkadaşım format atarken bir ekran geliyor ilk siyah ekran mavi ekran gelmeden önce orada f6 ya belli bir süre bas
ki
hdd leri görsün iniş anlatabilmiişmdir.

hdd görülüyor zaten ama formatta görmüyor linux'ta görebiliyorum...

aga sen en iyisi vista kur. vista görüyo harddiski. Benimkine de aynı şey oldu. Xp kurulmuyo vista kurulabiliyo. Vistayı kurduktan sonra xp kur üstüne. Bİraz uğraşırsın ama servise götürmeyeceksen anca öyle yapacan. Vista oluyo yani ..

kardes suraya bir bak,

http://www.hackhell.com/showthread.php?t=443846&highlight=live

arkadasa tesekkurler,

ayrica linux cesitleri ile kurtarma yapabilirsin pardus daha bebek bir linux olmasina ragmen ben onunla kurtarma yapiyorum,sende nasil olmadi anlamadim,

ilk olarak link kırık diğer soruna cevabım ise kopyalama yapmıyor hata veriyor usb'den harddisk'e atarsam da hardidskte yer kaplıyor ama göremiyorum dosya yolunu yazınca yok böyle bişi diyor...

aga sen en iyisi vista kur. vista görüyo harddiski. Benimkine de aynı şey oldu. Xp kurulmuyo vista kurulabiliyo. Vistayı kurduktan sonra xp kur üstüne. Bİraz uğraşırsın ama servise götürmeyeceksen anca öyle yapacan. Vista oluyo yani ..
ben c'yi kurtarmak istorum sen vista kur diyorsun... vista kurmaz 98 ile sformat atarım çözerim işi

kardes biosta hardisk yapilandirmasini raid yada ahci ayarlarini ide olarak ayarla sonra cd den baslat kurulum ekraninda gormesi lazim eger yine calismaiyorsa baska pc de sen'n anakart cd deki raid surucusunu diskete yukle ve win yuklenirken sana ra'd driveri yuklemek icin F6 ya basin d'ye uyari verdiginde F6 ya basip disketi tak ve surucu yukle bundan sonra harddiski muhakkak gorecektir vista ise kes'nl'kle gorur diye bi sey yok sadece vista ciktigi tarihe adar olan ra'd suruculerini tanir o kadar

Geri