Chrome Windows'u yenebilecek mi?

1001Design

330i ///M3 Design
Reaction score
0
Kısa bir süre önce duyurusu yapılan web tabanlı ücretsiz işletim sistemi Google Chrome, Windows'u yenebilir mi?

chrome_vs_windows_haberici.jpg

Arama motoru devi Google, uzun süredir beklenen hamleyi yaptı ve web tabanlı işletim sistemi Chrome OS'in resmi duyurusunu yaptı. Yeni işletim sistemi ile birlikte doğrudan Microsoft'un rakibi haline gelen Google, bu alanda da başarılı olabilecek mi?

Bir tarafta Linux tabanlı Chrome OS, diğer tarafta Windows 7. Önümüzdeki yıl piyasaya sürelecek olan Chrome OS'in Windows'un hakimiyet alanına girmesi bekleniyor.

Pek isizce Chrome Windows karşısında başarılı olabilir mi? Özellikle büyük ilgi gören ve beğenilen Windows 7 karşısında Chrome'un durması mümkün mü?

Biraz inceledim. Linux çekirdeği üzerine inşa edilmiş. Bağımsız yeni bir dağıtım olabilir.
Nasıl bir yere geleceğini zaman gösterecek.

Asıl merak ettiğim, hangi masaüstünü kullanacağı. Umarım Enlightenment kullanır.

Chrome OS: Google'a destek veren dev isimler.

Google'ın sürpriz işletim sistemini destekleyecek ilk firmalar açıklandı. Listede hangi devler var?

35901so.jpg

Herkesi şaşırtan duyurudan bir gün sonra Google, Chrome OS'a iyi bir pazar başlangıcı yapmada yardımcı olacak firmaları tanıttı. En çok göz çarpan netbook ortakları arasında Asus var: Koreli firma Google'ın işletim sistemini çıkacak olan Eee-PC serisinde ön yüklü olarak sunmak istiyor.

Google tarafından yayımlanan liste henüz tamamlanmış değil; şimdilik en büyük ortakların kimin olacağı duyuruldu. İnternet devi yeni ortaklıklara açık olduğunu bildirdi. Yayımlanan blog girdisinde Asus'un dışında Acer, Adobe, Hewlett-Packard, Lenovo, Freescale, Toshiba, Qualcomm ve Texas Instruments'ten bahsedildi. Dell'in hala listede olmaması ise dikkat çekti; zira firma kısa bir süre önce netbook'larında işletim sistemi olarak Windows XP'nin yanında Ubuntu'yu da sunacağını açıklamıştı.

bu yalan haber yaa adamlar açıklama yaptı

Yakayı çabuk ele verdi !
İnternete dolaşan ve Chrome OS'a ait olduğu iddia edilen bu acemi ekran görüntüleri herkesi kandırdı.

Sadece 2 gün önce duyurulmasına rağmen, dün bazı yabancı basın organlarında, Google'ın yeni işletim sistemi Chrome OS'a ait olduğu iddia edilen bazı ekran görüntüleri yayınlanmıştı. Aslında bu görüntülerin sahte olduğunu anlamak için uzman olmaya gerek yok; en basitinden, görüntülerde kullanılan Google logosunun renkleri bile orijinal logo ile aynı değildi. Ayrıca bu görüntülerin resmi açıklamadan sadece 1 gün sonra ortaya çıkması bile yeterince şüphe uyandırıcı bir durumdu.

Ve her zaman olduğu gibi, yalancının mumu yine yatsıya kadar yandı. Acemice hazırlanmış bu görüntüleri internete sızdıran sahtekar, web sitelerine yolladığı ve kendi blog'unda da yayınladığı mesajla her şeyi itiraf etti. Mesaj kısaca şöyle diyor: "Eğer görüntülere inandıysanız özür dilerim. Kabul ediyorum, kötü bir denemeydi ve hepiniz akıllı insanlarsınız. İşlerin bu noktaya geleceğini ben bile tahmin etmemiştim. Ama emin olun, Google'ın logosunu biliyorum. Bunu yapmaktaki tek amacım, insanların vereceği tepkiyi görmekti. Zaten bu işi 12 saatten fazla sürdürmek niyetinde de değildim."

Bu tip sahte görüntülerle önümüzdeki günlerde daha fazla karşılaşacağımıza şüphe yok. Umarız bir sonraki denemede daha profesyonel işlerle karşılaşırız ve en azından biraz olsun heyecanlanırız...
kaynak .. samanyoluhaber

bu yalan haber yaa adamlar açıklama yaptı

Yakayı çabuk ele verdi !
İnternete dolaşan ve Chrome OS'a ait olduğu iddia edilen bu acemi ekran görüntüleri herkesi kandırdı.

Sadece 2 gün önce duyurulmasına rağmen, dün bazı yabancı basın organlarında, Google'ın yeni işletim sistemi Chrome OS'a ait olduğu iddia edilen bazı ekran görüntüleri yayınlanmıştı. Aslında bu görüntülerin sahte olduğunu anlamak için uzman olmaya gerek yok; en basitinden, görüntülerde kullanılan Google logosunun renkleri bile orijinal logo ile aynı değildi. Ayrıca bu görüntülerin resmi açıklamadan sadece 1 gün sonra ortaya çıkması bile yeterince şüphe uyandırıcı bir durumdu.

Ve her zaman olduğu gibi, yalancının mumu yine yatsıya kadar yandı. Acemice hazırlanmış bu görüntüleri internete sızdıran sahtekar, web sitelerine yolladığı ve kendi blog'unda da yayınladığı mesajla her şeyi itiraf etti. Mesaj kısaca şöyle diyor: "Eğer görüntülere inandıysanız özür dilerim. Kabul ediyorum, kötü bir denemeydi ve hepiniz akıllı insanlarsınız. İşlerin bu noktaya geleceğini ben bile tahmin etmemiştim. Ama emin olun, Google'ın logosunu biliyorum. Bunu yapmaktaki tek amacım, insanların vereceği tepkiyi görmekti. Zaten bu işi 12 saatten fazla sürdürmek niyetinde de değildim."

Bu tip sahte görüntülerle önümüzdeki günlerde daha fazla karşılaşacağımıza şüphe yok. Umarız bir sonraki denemede daha profesyonel işlerle karşılaşırız ve en azından biraz olsun heyecanlanırız...
kaynak .. samanyoluhaber

ekran görüntüLeri fake
diger cikan haberLer yani OS ile ilgili olanLar dogru

tartışma konusu yapmayacam ama haber sitesinde aynen böle yazıyoo şimdi hangisi doğru aceb ??

Ekran görüntüsü derken.
Hangi ekran görüntüsü?
Ortada bir ekran görüntüsü göremedim.

Denemeye deneriz ama windows'u sollar mı; çok zor! Forza Windows 7...

İkisinin yarışacağını pek sanmıyorum. Çünkü Google Chrome OS sadece internet uygulamaları için geliştirilecek(Ama ileride genişletilebilir.).
Ama şu bir gerçek ki, Windows'tan kat be kat güvenli ve hızlı olacak.

bence kısa surede fazla faydası olmaz..
lınux ısletım sıstemı daha tam olarak benımsenmedii

Windowsun yerini alamaz ama alternatif olabilir

Ben deneyeceğim çünkü google chrome explorer kullanımıyorum i7 i8 mozilla ve diğerlerinden kat kat hızlı çalışıyor ve içerik menü olarak daha basit daha kullanışlı eminim ki işletim sistemide bunun gibi olur bizde yıllardır kulladığımız emaktar xpyi bırakırız ama xpden kopmak tırnağı etten koparmak kadar zor :D

kişisel fikrim, chrome kesinlikle mükemmel. eğer explorer varsayılan olmasa kimse yüzüne bakmaz

windows bnce windows 7 ile hataları düzeltilmiş stabil ve hızlı bir işletim sitemi yapmış oldu yane kullananlar ole dio :D bu chrome os linux tabanlı olacağından pek kullanılcağını sanmıyorum ama blkide linuxa bile yeni bir anlam getirebilir linuxu deiştirebilirim google bi yaparmı yapar :D

Geri