Christoph Daum Haberleri

gezegen64

New member
Reaction score
0
Parasının tamamının ödenmemesi halinde hiçbir yere gitmeyeceğini kaydeden Alman çalıştırıcının bu çıkışı karşısında sarı lacivertli yönetim şaşkına döndü. Düşük bir ihtimal gibi gözükse de takımın başında kalma durumu beliren Daum'un sözleşmesinin feshi için 7 milyon Euro istediği öğrenildi.

kaynak

Parası Çok Fenerin Ne Olacak Birşey Olmas :biggrin:

10 milyon euro verirlerse gider ekibiyle birlikte

Daum'un sözleri ortalığı karıştıracak!

daum-cildir-24175_501.jpg

F.Bahçe'nin kurtulmaya çalıştığı Daum'un bu sözleri yenilir, yutulur cinsten değil.

"Aziz Yıldırım ve Özaydınlı Trabzon maçı sonrasında sözleşmemi tek taraflı olarak feshetmemi istediler. Ben de buna yanaşmayınca "Senin ve ailenin can güvenliğini sağlayamayız' diyerek beni tehdit ettiler."

F.Bahçe"de kaçan şampiyonluktan sonra 'istenmeyen adam' ilan edilen Daum, sözleşmesini tek taraflı feshetmesi için tehdit edildi! Sarı-lacivertli yönetimin her fırsatta göndermek için yol aradığı Alman çalıştırıcı bu korkunç iddiayı ortaya attı. F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve asbaşkan Murat Özaydınlı ile şampiyonluğun kaçırıldığı Trabzon maçı sonrasında biraraya gelen Alman çalıştırıcı, bu görüşme sonrasında tehdit edildiğini açıkladı.

Yıldırım ve Murat Özaydınlı'nın bulunduğu ortamda sözleşmesini tek taraflı olarak feshetmeye yanaşmayan Daum, bunun üzerine aldığı cevapla şok olduğunu ifade ederek, "Ayrılmamı istediler. Ben de 'Gelmeden önce bir yılllık sözleşme istemiştim. Siz 3 sene yaptınız. Sözleşmenin koşullarını yerine getirmek zorundasınız' dedim.

BURASI TEHLİKELİ OLUR

Bunun üzerine bana 'Bizi zorlama, sözleşmeyi feshedelim. Aksi takdirde senin ve ailenin can güvenliğini sağlayamayız' dediler. Ben de kendilerine sarfedilen sözlerin tehdit içerdiğini bildirip sözleşme şartlarının yerine getirilmesini istedim. Onlar yine 'Türkiye senin ve ailen için bundan sonra tehlikeli olur' diyerek beni korkutmaya çalıştılar. Görüşme o anda benim için bitti" ifadelerini kullandı. Kendisiyle görüşmek isteyen yöneticilere "Sadece başkanla görüşürüm" diyen Alman çalıştırıcı resti çekti ve hazırlığını da yaptı. 17 Haziran'da ailesini Almanya'da bırakarak, Türkiye'ye gelecek olan tecrübeli teknik adam artık yalnız değil.

3 KORUMAYLA GELİRİM

İstanbul"daki Alman Konsolosluğu'na başvurarak can güvenliği isteyecek olan Christoph Daum, "Gerekirse Türkiye'ye 3 korumayla gelirim. Ben F.Bahçe ve Türkiye'yi çok seviyorum. Normal şartlarda çok kolay bir anlaşma ile konu kapanacakken, bu sözler üzerine ben de hakkımı sonuna kadar arayacağım. İstanbul'da evimde de kalmam, otelde konaklar korumalarımla İstanbul'da istediğim gibi dolaşırım" diyerek bu işin peşini bırakmayacağını gösterdi.

F.BAHÇE'DEN SAĞLIK KONTRASI

Bir diğer gelişme ise Daum'un önceki gün Fox TV'ye yaptığı rahatsızlığıyla ilgili açıklamalar.. F.Bahçe yönetimi, "Ufak bir bağırsak ameliyatı geçirdim ve hastanede yattım. Bununla ilgili bir kontrolüm var, daha sonra kısa bir süre için İstanbul'a geleceğim" diyen Daum'dan sağlık raporu istiyor. Alman çalıştırıcıdan kurtulmak için her yolu deneyen sarı-lacivertliler "Gelirken tam teşeküllü sağlık raporunu da yanında getir. Sağlık sorunu olan biriyle çalışmayız diyerek" Daum ve avukatlarına fax çekti. Tecrübeli çalıştırıcının bu sağlık kontrollerinden temiz çıkması durumunda bile Türkiye'de bir kez daha kontrolden geçirileceği de öğrenildi.

mynet.com

Her şey 8,4 milyon Euro için...

aziz-daum-24239_501.jpg

Christoph Daum'dan tazminat ödemeden kurtulmak isteyen sarı-lacivertlilerin asbaşkanı Özaydınlı, "Can güvenliğini koruyamayabiliriz" diyerek "İstifa et" imasında bulundu. Buna karşın Daum, kendini kovdurup tazminata hak kazanmak için Özaydınlı ile aralarında geçen bu konuşmayı basına sızdırdı.

Fenerbahçe'de, yönetim kurulu ile Christoph Daum arasında ciddi bir soğuk savaş yaşanıyor. Alman teknik direktörün sözleşmesinde yer alan 'tek taraflı feshedilirse 8 milyon 400 bin Euro almaya hak kazanır' maddesi, iki tarafı birbirine düşürdü. Fenerbahçe yönetimi bu parayı ödemeden Daum'dan kurtulmanın yollarını ararken, Alman hoca da boş durmuyor. O da kurnazca bir taktik izleyerek, tazminatı son kuruşuna kadar almayı planlıyor.

"Taraftarı zaptedemeyiz"

Christoph Daum, Fanatik gazetesinde dün yer alan açıklamasında, "Fenerbahçeli bir yönetici beni tehdit etti. Yeni sezonda kalmaya direnirsen, ailen ve senin için iyi olmaz" dedi. Gündeme bomba gibi düşen bu iddiayı araştıran Hürriyet, Daum'un ismini açıklamadığı bu yöneticinin Murat Özaydınlı olduğunu ortaya çıkardı. Yine ismi saklı tutulan bir Fenerbahçe yöneticisi, Özaydınlı ile Daum arasında geçen konuşmayı şöyle anlattı:

- Özaydınlı: Şampiyonluğun gitmesinin ardından burada can güvenliğini sağlayamayız.
- Daum: Ne demek istiyorsunuz?
- Özaydınlı: Bu taraftarı zaptedemeyiz. Başına bir şey gelme ihtimaline karşın can güvenliğini koruyamayabiliriz.

Fenerbahçe Asbaşkanı Murat Özaydınlı'nın bu şekilde konuşmasının sebebi gayet basit; Christoph Daum kendi rızasıyla görevi bırakıp istifa edecek, böylelikle de Fenerbahçe 8,4 milyon Euro tazminat ödemekten kurtulacak.

Son kuruşuna kadar...

Diğer taraftan Daum'un, Özaydınlı ile aralarında geçen bu konuşmayı basına sızdırmasının nedeni de o tazminatı son kuruşuna kadar almak. Alman hoca, böylelikle Fenerbahçe yönetiminin kendisinden tamamen soğumasını sağlayarak sözleşmesini tek taraflı feshettirecek ve 8,4 milyon Euro tazminata hak kazanacak.

Daum aynı taktiği şampiyonluğu yine son maçta kaptırdığı 2005-2006 sezonunun sonunda da uygulamıştı. Kaybedilen şampiyonluğa rağmen Daum'un göreve devam etmesi gündeme gelmiş, ancak Alman hoca 16 Mayıs 2006 tarihli Fanatik gazetesine verdiği röportajda Fenerbahçe yönetimini yerden yere vuran açıklamalar yapınca, ipler tamamen kopmuştu. Özellikle başkan Aziz Yıldırım'ı hedef alan sözlerinden dolayı Daum'un sözleşmesi feshedilmişti.

Avukat Erem Yücel: "Tehdit olarak algılanabilir"

"Bir kulüp yöneticisinin en başta gelen görevi, teknik direktörlerin ve futbolcuların can güvenliğini sağlamaktır. Sayın Murat Özaydınlı'nın söylediği ileri sürülen 'Taraftarı zaptedemeyiz' sözü bu anlamda kabul edilebilir bir şey değil. Sporda Şiddeti Önleme Yasası'nda da bu husus açıkça belirtilmektedir. Bu, öyle bir konuşma olmuş ki, tehdit olarak algılanması pekala mümkündür."

Hepsiyle kötü ayrıldı

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Başkanlığı'na seçildiği 1998 yılından bu yana 12 teknik direktörle çalıştı ve hemen hepsiyle sorunlu ayrıldı.

Joachim Löw (1998-1999): İyi bir takım kurmasına rağmen bir sezon görev yapabildi.
Zdenek Zeman (1999-2000): 6. haftada geldi, Pendik faciasının ardından 15. haftada gönderildi.
Mustafa Denizli (2000-2002): İlk yılında şampiyon yaptı ancak ikinci sezonu tamamlayamadı.
Werner Lorant (2001-2003): 6-0'lık Galatasaray zaferini yaşatmasına karşın bir sezon çalışabildi.
Arthur Zico (2006-2008): Taraftarın kalbini kazanmasına rağmen şampiyonluğu kaçırdı diye gönderildi.
Luis Aragones (2008-2009): Hayal kırıklığı yarattı. 7 milyon Euro tazminat alıp gitti.

mynet.com

Yeryüzünde Aziz kadar sabırsız ve diktatör bir adam var mıdır acaba ? Sonuçta futbol bu, her sene şampiyon olacak değilsiniz ya.

Arsenal en son ne zaman şampiyon oldu bileniniz var mı acaba ? Arsene Wenger 14 yıldır çalıştırıyor Arsenal'i.

Yeryüzünde Aziz kadar sabırsız ve diktatör bir adam var mıdır acaba ? Sonuçta futbol bu, her sene şampiyon olacak değilsiniz ya.

Arsenal en son ne zaman şampiyon oldu bileniniz var mı acaba ? Arsene Wenger 14 yıldır çalıştırıyor Arsenal'i.

bizdeki mantık yeryüzündeki hiç bir toplumda yoktur galiba.
basarılı yapamadı tekmeyi basarlar adamın kıcına

Dev restleşme!

524297_htmansetyeni.jpg

HTSPOR

2 BAVULLA GELDİ, KALICI GÖRÜNMEDİ
İstanbul’a inişinde “Sadece başkanla konuşurum ve beni gönderecekse de saygı duyarım” diyen Daum tazminat isteğinde indirime gitti. Daha önce 6.6 milyon Euro isteyen Alman hocanın yönetime “Yarısı yardımcılarıma olmak üzere 4 milyon Euro verin sözleşmeyi feshedelim” teklifini götüreceği öğrenildi. İstanbul’a eşiyle gelen Daum’un, giderken götürdüğü 9 bavulun aksine sadece 2 bavulla dönmesi “Kalıcı değil” yorumlarına yol açtı.

YÖNETİMİN KOZU ‘KOCAMAN’
Sarı-Lacivertliler, bugün Daum’u tazminatsız göndermek için ilginç bir strateji izleyecek. Yöneticiler, “Artık tek yetkili sportif direktör Aykut Kocaman’dır. Onun altında çalışacaksın. Kocaman gerekirse görevlendirme konusunda yeni düzenlemeler yapabilir” diyerek, Daum’u istifaya zorlayacak. Alman hoca bu hamleyi savuşturursa tazminatın daha da aşağıya çekilmesine çalışılacak.​

Aziz Yıldırım'ın suçudur.

Başarısız diye gönderdiğin adamı geri çağırırsan, yine başarısız diye göndereceksen Daum'unda bi tarafı kalkar..

F.Bahçe'de Daum şoku!

Aziz Yıldırım ile sabah saatlerinde bir toplantı gerçekleştiren Daum, bu görüşmenin ardından gazetecilere hiç beklenmedik bir açıklama yaptı. Alman çalıştırıcı pazartesi gününden itibaren görevine devam edeceğini söyledi.
Daum, Fenerbahçe için tüm gücüyle çalışacağını vurgulayarak, "Aziz Yıldırım ile aramızda çok olumlu bir toplantı gerçekleşti. Ben kulübüme katkıda bulunmak istiyorum. İki yıllık daha sözleşmem var. Önemli olan Fenerbahçe'nin başarısıdır" dedi.

"BENİM SÖYLEDİKLERİMİ YAZIN"
Deneyimli teknik direktör hakkında ortay atılan iddialara yönelik olarak ise, "Son günlerde hakkımda yazılanlar hiç hoş değil. Benim hakkımda gerçekleri öğrenmek için benim söylediklerimi yazın. Söylediklerimi yazarsanız doğrular ortaya çıkar. Önümüzdeki günlerde bazı şeylerin doğru olmadığını söyleyeceğim ve bu doğrultuda bir açıklama yapacağım" ifadelerini kullandı.

kaynak

gelecek sezon gene fınaller gitti :D komedi ya..adam gıbı adam almıolar cefasını taraftar cekıo ne zaman avrupada basarı gelecek stoch ılemı

daumu vuvuzelalı güneyafrikalılar kovalasın

Geri