CHP'nin skandal din raporu

biosx

New member
Reaction score
0
06-02-2010-00-30-55-35877200.jpg

Vakit, CHPnin tarihi din hazımsızlığını gözler önüne seren 1946 tarihli Kurultay raporlarını ele geçirdi. Vakit'in haberine göre rapor CHPnin aslında her zaman dine karşı hazımsız olduğunu ortaya çıkarıyor. Rapora göre CHP adeta dini sosyal hayattan tamamen silmek için çalışmış.

Raporda CHPliler öncelikle Diyanet İşleri Başkanlığı'nın tamamen ortadan kaldırılmasını isterken, Kuran-ı Kerimin ve ibadetlerin Türkçeleştirilmesini, ibadethanelerin halk evlerine dönüştürülmesini, sarık cübbe ve din tatbikatında kullanılan her türlü kıyafetin yasaklanmasını, ibadet usul ve zamanların yeniden tanzimi öngörülüyor. 64 yıl önce CHPnin din ve dindarlar hakkındaki görüşleri ile günümüz CHP zihniyetinin hâlâ değişmediğini ortaya koyan raporlarda şu skandal talepler yer alıyor.

İŞTE SKANDAL VE AKILALMAZ RAPORDAN BAZI MADDELER

1- Dünya işlerini din işlerinden tamamıyla ayırmış olan bir rejimde Diyanet İşleri Reisliği gibi bir teşkilatın yer almaması

2- Kuran ve din tatbikatının öz Türkçe olarak tanzim ve tertibi

3- İbadet yerleri Türkün geleneğine uygun bir tarzda konularak, halk evlerinin ibadet yeri, ibadet yerlerinin de halk evine benzer bir şekle ifrağı

4- Ruhbanlığın icabatı olan her şeyin silinmesi ve ezcümle sarık cübbe ve din tatbikatında kullanılan her nevi kıyafetin ilgası

5- İbadet usul ve zamanlarının tanzimi

6- Diyanet İşleri Reisliği yerine, dil kurumuna benzer bir teşkilat ikame edilerek din teşkilatının devlet bünyesinden çıkarılarak millete mal edilmesi mütealasında bulunmuşlardır.

Kaynak: Vakit

GençBİLİM - Haber - CHP'nin skandal din raporu Haberi

76917840414607691784041460.jpg

Geçmişinde yapılanlar şimdi bu partiye yük olmamalı ,gelecek bir isim partiyi bambaşka bir yere taşıyabilir ama Chp için bunu söyleyemem :) Onlarda zihniyet babadan oğla. :):):)

Lütfen bu partinin babası M. Kemal diye mesaj atmayın. Bu partinin zihniyeti tamamen İsmet İnönü' dür.

size niçin gerici deniyor şimdi daha iyi anlamışsınızdır umarım.

hiç yadsımadım ve de şaşırmadım ..malumun ilamı.......varlık sebebi halkla ve değerleriyle kavga olan, halkın 100lerce yıllık bağını,çimentosunu,kökünü kazımak,geçmişi inkar geleceğide köksüz kılmak gibi bir iradenin tevessülü ile süsleyen ,ebedi şef(atatürk) ün karşısına utanmadan milli şeflik diye dikilen(inönü),paradan puldan resim kaldıran chp geçmişi şu gün için beni şaşırtmıyor.. herzamanki salvoları...

kendi çok yakın geçmişlerini millete unutturup, başkalarının 64 yıl önceki düşünceleriyle uğraşmak ahlaksızlıktır...

kendi çok yakın geçmişlerini millete unutturup, başkalarının 64 yıl önceki düşünceleriyle uğraşmak ahlaksızlıktır...

evet bencede ahlaksızlıktır ama geçmişi karıştırmak değil bilakis geçmişi unutturup o 64 yıl önceki tutarsız ve istismarcı yapısıyla geleceğimize umudumuza millet ve devlet hayatıumıza yön vermeye kalkanları millet iyi bilsin diye bunlar açıklandıkça ayağa kalkıp ,ona buna ahlak dersi vermeye kalkanların yaptıkları daha ahlaksızcadır bence..

geçmişin karanlık ve zalim yaklaşımlarını temizlemedikçe geleceğime yön vermeye kalkanlara artık halk izin vermeyecek.. bu gün gibi aşikar..

evet bencede ahlaksızlıktır ama geçmişi karıştırmak değil bilakis geçmişi unutturup o 64 yıl önceki tutarsız ve istismarcı yapısıyla geleceğimize umudumuza millet ve devlet hayatıumıza yön vermeye kalkanları millet iyi bilsin diye bunlar açıklandıkça ayağa kalkıp ,ona buna ahlak dersi vermeye kalkanların yaptıkları daha ahlaksızcadır bence..

geçmişin karanlık ve zalim yaklaşımlarını temizlemedikçe geleceğime yön vermeye kalkanlara artık halk izin vermeyecek.. bu gün gibi aşikar..
Daha dün danıştay üyelerini hedef gösterenlerden bahsetmiştim ben....tek başına bu yetmez mi?

Vay vay vay vay

Ya ahlaksızlıktır :thumbup::thumbup::thumbup:
Ahlak dersi verene bakın hele.

İşine gelmedi mi? Yeri geldim mi temcit pilavı gibi Erdoğan ın eski sözlerini yazıyorsun.
O adam onu nasıl bir sinirle söylediğini bile bilmeden. Kasıtlı söylemişcesine iftira atıyorsunuz. O adamın eski sözleriyle uğraşmak ahlaksızlık değil. Bu ahlaksızlık.

shephard_9 IN:thumbup:
AHLAK OUT:thumbdown:

Daha dün danıştay üyelerini hedef gösterenlerden bahsetmiştim ben....tek başına bu yetmez mi?

senin dün söylediklerin değilde ben bugün şunları söyleyyyeim bak bakalım kaç kişi senimi benimi onaylar görelim istersen;

dün danıştay üyelerini hedef gösterenler dediğin kesim kurşunlamadı danıştayı, tam tersi hedef saptırıp ,bombacının tetikçinin cebine vakit gazetesi koydurup güya dinciler yapmış gibi hedef saptıranlar yakalndı ve hesap veriyor bugün..

şahsen ben bir yeri hedef gösterenin gazına değil ,vurduranın , daha doğrusu merminin ucuna değil tetiği çektirenin arkasına bakarım.. sende öyle yap olayları daha iyi görürsün..

çin atasözü der ki;'' parmak ayı gösterirken, aklı evveller ; aya değil parmağa bakar''

sen aya bak kardeş parmağa değil...

akit iken neden oldun vakit önce onu anlat
rapora gelince hepsi mantıklı maddeler
neden kızıyorsunuzki

akit iken neden oldun vakit önce onu anlat
rapora gelince hepsi mantıklı maddeler
neden kızıyorsunuzki

isim değişikliğini ben bilirimde sana anlatmak zor.. kapısına jandarma zoruyla gidilen bir basın kurumu görmedim ben birtek vakit (akit) hariç.. o soruyu bana değil, hukuğu guguk yapan savcı hakim bilimum asker kaçağı yarsavcılara sor..hangi suçlamalarla özgür basını susturmaya kalkmışlarsa onlar daha iyi bilir..

elbette emekli olunca nemalanıp beslendikleri aydın doğan medyasını kapatacak değiller ya... haa aynı medya ister alman vakfına ister yahudi şirketine üye olsun farketmez. yeterki millete sövsün halkın değerine küfretsin onlar muteber akredite ,ama direk gibi doğruyu haykıranları susturmak lazımdır.. kim neden akiti vakit yaptıysa o , onların sorunu.. adamlar hala tokmak gibi yazıyor ne kadar çatlak ses varsa tıkıyor.. haydar dümen serisi tutmuyor diye kızanlar varsa önce vergisni kaçırmasın bu devletin..

özgür basını susturanda hukuğu savcıyı hakimi habura teröristin ayagına gönderip sizin deyiminizle guguk yapan zihniyette bellidir izaha gerek yok
isim hakkına dahi sahip çıkamamış bir gazetedir akit-vakit

ben masona takıldım mason nun ne olduğunu bilmeden "chp mason zaten"demen çok komik.bide bu raporu bulan gazeteye dikkat çekiyim "vakit".Chp nin skandal raporu diye başlık açıyosunuz gören yeni bir rapor yazdı müslümanlığı yok etmek istiyo sanar.

ben masona takıldım mason nun ne olduğunu bilmeden "chp mason zaten"demen çok komik.bide bu raporu bulan gazeteye dikkat çekiyim "vakit".Chp nin skandal raporu diye başlık açıyosunuz gören yeni bir rapor yazdı müslümanlığı yok etmek istiyo sanar.

rapor cok eski meselede ordaya ogunden bu yana fikirleri hic degismemis

Geri