CHP'nin Parvus Efendi'sinin gerçek adı Alexander Israel'dir ve...

TuğяuL

Banned
Reaction score
0
Ne gülüyorsun bu anlattığım senin hikayen!
Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Tayyip Erdoğan'a nispet yaptığı açılım listesindeki bir ismi görünce gözlerim yerinden oynadı:

Parvus Efendi!
Kim yahu bu, diyeceksiniz... Anlatayım...

Bu adamın gerçek adı, Alexander Israel Helphand.

Adından da anlayacağınız gibi, bir Yahudi. Ama bu Alman/Rus vatandaşının Yahudi kimliğinden çok daha farklı vasıfları var.

Bir kere Alman, Rus ve Osmanlı ihtilallerinde bu ülkelerde bulunuyor ve ihtilalleri kışkırtıyor.

Aktif bir Bolşevik teoriysen.

Ve fakat, 2. Meşruiyet'ten sonra Osmanlı'da, hem ülkeyi bölünmeye götüren İttihat ve Terakki'yi; hem de daha sonra Türk Milliyetçiliği'nin kurucularını doktrine ediyor.

Ziya Gökalp, Yusuf Akçura ve Tekin Alp (Moiz Kohen)'e teorik ağabeylik yapıyor. Milliyetçi yayınlarda, yazılar yayınlıyor.

İttihat ve Terakki üzerindeki etkisiyle, Osmanlı'nın Almanya'nın yanında 1.Dünya Savaşı'na girmesini kışkırtıyor.

Savaş süresince silah ticareti yapıyor, dünyanın sayılı zenginlerinden biri oluyor ve Lenin devrimini finanse ediyor.

Lenin ise, devrimden sonra, ortalığı karıştırabileceği endişesiyle onu ülkeye kabul etmiyor.
1924 yılında, dünyanın en zengin adamlarından biri olarak ölüyor.

Buraya kadar okuduklarınız gözünüzün önüne bir profil getirmiştir.

Şimdi daha ileri gidelim ve Kılıçdaroğlu'nun açılım listesindeki Parvus Efendi, yani Alexandre Israel Helpland hakkında İLK KEZ BU SÜTUNDA OKUYACAĞINIZ BİLGİLERE

GEÇELİM:

Parvus Efendi aynı zamanda büyük bir Mason üstadıydı. Ama o devirdeki Masonluğu bugünkülerle karıştırmayın. Dönemin Mason localarında gizli ama doğrudan siyaset planlaması yapılıyordu.

Moskova'daki Uranis locasına üyeydi.

Türkiye'de Abdülhamit'in devrilmesinde büyük rol oynayan ve merkezi Rusya'da olan

Astrea locasını, Abdülhamit'in burnunun dibinde oluşturmuştu.

Keza, kendi yetiştirmesi Jalobinsky, ilk Siyonist örgüt olan Meskala'yı İstanbul'da kurmuştu.

Tarihte şöyle bir baktığımızda; Osmanlı'yı Filistin'i kaybedeceği bir savaşa girmesi konusunda teşvik eden bu adamın, tesadüf bu ya, o topraklarda yeni bir devlet kurulmasının teorik altyapısına da aynı zamanda katkıda bulunmuş olduğunu görüyoruz.

Türk sosyalistleri ve milliyetçileri ise Parvus Efendi'yi çok sevmişti. Değil mi ki, hem bolşevikti hem de Türk Milliyetçiliği'ne teorik katkılarda bulunuyordu... O vakit Lenin ona kapıları kapatsa da, iyiydi... Parvus Efendi onlara 'anti-emperyalist' yüzünü göstermişti sadece...

Peki CHP'nin açılım listesinde hangi niteliğiyle yer alıyor Parvus Efendi?

Bu soruya da, Kılıçdaroğlu cevap versin, zahmet olmazsa...

Atılgan Bayar /AKŞAM

Ergenekon işte :D Yakında Deniz i de İçeri alabilirler :D O Adam şüpheli bence :D

Bir yandan Osmanlı zihniyeti ümmet davası

Öbür yanda Moiz Kohen,Pavlus gibi yahudilerin yıldızını parlattığı Avram Galantinin cilaladığı kuru bir milliyetçilik anlayışı

Alemi İslamın başından,Avrupanın kıçına gerilememizin zahiri boyutunda yahudi parmağı işte bu ırkçılığa kaçan milliyetçilik akımından geçer.

Başımıza bir elma düşse ve bunu yahudiden bilsek yeridir.

Baksen şu Kılıçdaroğluna

bula bula yahudi ajanını bulmuş açılım ayağına

zaten senin bulduğun adam da ancak okadar olur

Sebebsiz değil hocam

CHP'nin temeli sanki Ziya Gökalp'e ve Tekin Alp gibi bir yahudiye inmiyor.

Sebebsiz değil hocam

CHP'nin temeli sanki Ziya Gökalp'e ve Tekin Alp gibi bir yahudiye inmiyor.

HADİ YA HİÇ OLMAZSA AHMET KAYA GİBİ VALLAHİ BİZ apoyu ÖZLEDİK DİYE ŞARKI SÖYLEYEN BİR KANSIZIN YALAKALIĞINI YAPMIYOR CHP YAHUDİ AŞIĞI OLABİLİR DOĞRUDUR AMA SİZDE pkk AŞIĞISINIZ GURUR DUYUN KENDİNİZLE akp liler ONLARCA TÜRK GENCİNİN KATİLİ BİR KÖPEĞİ ÖVEN BİR VATAN HAİNİNİ SEVGİ VE SAYGIYLA ANDINIZ SİZEDE BU YAKIŞIRDI

HADİ YA HİÇ OLMAZSA AHMET KAYA GİBİ VALLAHİ BİZ apoyu ÖZLEDİK DİYE ŞARKI SÖYLEYEN BİR KANSIZIN YALAKALIĞINI YAPMIYOR CHP YAHUDİ AŞIĞI OLABİLİR DOĞRUDUR AMA SİZDE pkk AŞIĞISINIZ GURUR DUYUN KENDİNİZLE akp liler ONLARCA TÜRK GENCİNİN KATİLİ BİR KÖPEĞİ ÖVEN BİR VATAN HAİNİNİ SEVGİ VE SAYGIYLA ANDINIZ SİZEDE BU YAKIŞIRDI

sakin ol silkelen kendine gel Türkiye Cumhuriyeti nde yapılan seçimlerde halkın %47 sinin oyunu almış bir partidir ak parti sen bayağı bir gençsin belli pkk yı da ak parti çıkardı dimi genç delikanlı

sakin ol silkelen kendine gel Türkiye Cumhuriyeti nde yapılan seçimlerde halkın %47 sinin oyunu almış bir partidir ak parti sen bayağı bir gençsin belli pkk yı da ak parti çıkardı dimi genç delikanlı
kes traşı ahmet kaya köpeğine cumartesi günü yalakalık yaptınızmı kongrenizde yapmadınızmı ahmet kaya adlı kansız binlerce askerimizi şehit eden aponun çakalımıdır değilmidir bunun cevabını ver..bu arada yaşım 27 genç vede bitmiş olan pkk yı akp nin hortlattığınıda iyi biliyorum sebebini merak ettiysen dağ kökenli 70 kürt milletvekilinize sor genç yada apoya sayın şehitlere kelle diyen başınızdaki adama

kes traşı ahmet kaya köpeğine cumartesi günü yalakalık yaptınızmı kongrenizde yapmadınızmı ahmet kaya adlı kansız binlerce askerimizi şehit eden aponun çakalımıdır değilmidir bunun cevabını ver..bu arada yaşım 27 genç vede bitmiş olan pkk yı akp nin hortlattığınıda iyi biliyorum sebebini merak ettiysen dağ kökenli 70 kürt milletvekilinize sor genç yada apoya sayın şehitlere kelle diyen başınızdaki adama

ahmet kaya ile ilgili ben birşey söylemeyeceğim pkk yı mhp ve chp ye göre ak parti hortlattı onların ağzından konuşma bana verilerle konuş ama ben gerçekten utanıyorum bu ülkenin bunlardan kurtulması lazım yaşım 27 diyorsun ama bana bir konuş bakayım 20 sene önce bu ülke ne haldeydi neleri konuşuyordu şimdi ne halde neleri konuşuyor?

ahmet kaya ile ilgili ben birşey söylemeyeceğim pkk yı mhp ve chp ye göre ak parti hortlattı onların ağzından konuşma bana verilerle konuş ama ben gerçekten utanıyorum bu ülkenin bunlardan kurtulması lazım yaşım 27 diyorsun ama bana bir konuş bakayım 20 sene önce bu ülke ne haldeydi neleri konuşuyordu şimdi ne halde neleri konuşuyor?

akp başa geldiğinde terör sıfırdı.sonra ne oldu akp, apo'nun avukatlarıyla konuşmasına izin verdi.bebek katili imralı'dan pkk'yı yönetiyor.şimdi ise dtp'yi polislerden korumak için mecliste yasa değiştimeye hazırlanıyorlar.

akp başa geldiğinde terör sıfırdı.sonra ne oldu akp, apo'nun avukatlarıyla konuşmasına izin verdi.bebek katili imralı'dan pkk'yı yönetiyor.şimdi ise dtp'yi polislerden korumak için mecliste yasa değiştimeye hazırlanıyorlar.

dtp yi meclise ak parti sokmadı çoğunluğu doğudan olmak üzere oradaki vatandaşlarımız soktu sizin gözünüz yokki ben ne diyeyim bilir misin dehap vardı o da meclise girmişti hatırlamassın belki dtp veya dehap ı meclisten çıkarsan ne kazanacaksın ama koskoca doğuyu kaybetme riski var kabul ediyorum pkk nın avukatlığını yapıyorlar ama şu an için durum bundan ibaret ak parti hiçbir şekilde pkk için yasa değiştirmeye kalkmaz kalkamaz terör olayını çözmeye kalkıyor ama art düşünceli insanlarımız olayı nerden alıp nereye götürdüler işte onun için diyorum bu ülkede sorun çözmek yürek ister o yürekte ak partide var ama bütün partilerin de destek vermesi lazım

Geri