CHP'nin markajcı vekillerinin özelliği

Junior - Kacan

Forumun Küçük Kaçanı
Reaction score
0
CHP'nin yargıya yönelik yakın markajı sürerken 4 CHP'li vekil, Deniz Feneri e.V. davasının eski savcısı ile dün gece bir balıkçıda buluştu. 4 CHP'li vekilin ortak özelliği neler?

CHP Milletvekilleri Emine Ülker Tarhan, Süheyl Batum, İlhan Cihaner ve Sinan Aygün, dün gece Ankara'da Turan Güneş Caddesi üzerinde bir balıkçıda, Deniz Feneri e.V. davasında belgede tahrifatla suçlanan savcısı Nadi Türkaslan ile buluşması canlı olarak ekranlara gelmişti.

Balıkçıda bir kirişin arkasında bulunan bir masada oturan söz konusu isimlerin, soruşturma ile ilgili kritik bir süreç devam ederken, neleri konuştuğu merak uyandırmıştı.

Deniz Feneri e.V. davasında belgede tahrifatla suçlanan savcısı Nadi Türkaslan ile Çankaya'da bir balıkçıda buluşan CHP'li vekiller, geçmişte oldukça ilginç olaylarla gündeme gelmişti.

Gizli balıkçı buluşmasında bir araya gelen isimler:

Savcı Nadi Türkaslan: Yaklaşık üç yıldır Deniz Feneri e.V. bağlantılı soruşturmanın Türkiye ayağını yürüten Ankara Cumhuriyet Savcısı Nadi Türkaslan, soruşturmanın evraklarında tahrifat yapıldığını ortaya çıkmasının ardından HSYK tarafından soruşturmadan el çektirilen isimdi.

Deniz Feneri e.V. davasında belgede tahrifatla suçlanan Türkaslan, gizlilik kararı bulunan dava ile ilgili basına bilgi ve belge vermekle de suçlanıyordu.

Türkaslan'ın özellikle CHP'li milletvekilleriyle sık sık bir araya gelerek bilgi verdiği de iddia ediliyordu.

Emine Ülker Tarhan: Ergenekon sanıklarının lehine çıkışları ile tanınan ve geçmişte Yargıtay 4. Ceza Dairesi Tetkik Hakimliği ile birlikte bir dönem YARSAV Başkanlığı da yapan Emine Ülker Tarhan, hukukçu kimliğiyle CHP'de ön plana çıkan isimlerden.

Tarhan'ın eşi de Yargıtay 11. Hukuk Dairesi Üyesi Mehmet Umur Tarhan... CHP’den milletvekili seçildikten sonra CHP’de Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Emine Ülker Tarhan, açıklamalarında Deniz Feneri e.V davası ile ilgili hükümeti yargıya müdahale etmekle suçlayan isimlerden biriydi.

Bu çıkışlara rağmen, soruşturma süreci devam eden bir konuyla ilgili, soruşturmanın savcılığını yürütmüş bir isimle bir araya gelmiş olması büyük bir çelişki olarak değerlendiriliyor.

Süheyl Batum: Kemal Kılıçdaroğlu'nun yakın ekibinden olan Süheyl Batum, Anayasa hukukçusu... ‘Ordu kağıttan kaplanmış’ sözleri ile büyük tepki çeken ve hakkında soruşturma açılan Süheyl Batum, Ergenekon davasının tutuklu sanığı CHP Milletvekili Başkent Üniversitesi Rektörü Mehmet Haberal'ın evinin aranması başta olmak üzere Ergenekon operasyonlarına yönelik sert tepkileri ile gündeme gelmişti.

Seçim öncesi bir ara CHP’nin parti sözcülüğünü de yapan Süheyl Batum partisine Eskişehir’de hüsran yaşatmakla da suçlanmıştı.

İlhan Cihaner: İlhan Cihaner, Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı dönemde Ergenekon'un Erzincan ayağı ile ilgili hakkında soruşturma açılan ve bu nedenle Erzurum Özel Savcısı talimatıyla gözaltına alınan isimdi...

İlhan Cihaner, Ergenekon'un Erzincan yapılanması ve hükümete yönelik sert suçlamaları ile sık sık gündeme gelmişti.

Ergenekon sanığı eski Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner, 18 Haziran 2010 tarihinde Yargıtay tarafından fotokopi belge üzerinden davaların birleştirip tahliye kararı verilmesi sonucu özel yetkili ağır ceza mahkemesinden kurtulmuştu.

Cihaner, CHP Milletvekili aday listelerine Kemal Kılıçdaroğlu tarafından sonradan eklenmiş, 12 Haziran seçimlerinde CHP Denizli Milletvekili olarak Meclis’e girerek dokunulmazlık zırhına bürünmüştü.

Sinan Aygün: Ergenekon davasının tutuksuz yargılanan sanığı olan Sinan Aygün, 12 Haziran seçimleri öncesinde milletvekili olabilmek için uzun bir süredir yürrüttüğü ATO Başkanlığı görevinden istifa etti.

Sağ görüşlü olmasına rağmen CHP'den 12 Haziran'da milletvekili seçilen Aygün'ün Süleyman Demirel tarafında CHP'ye önerilen isimlerden olduğu ve CHP'nin içinde yapılanan Ergenekon'un üyelerinden olduğu da iddia edilmişti.

“Ergenekon Terör Örgütüne üye olmak" suçlaması nedeniyle bir süre tutuklu da bulunan eski Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, o dönem yapılan aramalar sırasında evinde bulunan 2.5 milyon avro nakit para ile de gündeme gelmişti.

Sinan Aygün Ergenekon davası sürecinden önce de özellikle ekonomik konulardaki çıkışları ile gündeme geliyordu.

SAVCI TÜRKASLAN'IN YANLARINDA OLDUĞUNU YALANLADILAR

Balıkçıdaki gizli yemekte bulunan Batum ve Cihaner, çıkışta masalarında HSYK tarafından görevden alınan Nadi Türkaslan'ın da bulunduğu iddialarını yalanladılar

522720111006090626558.jpg

CHP'nin parti yönetiminde bulunan milletvekillerinden Suheyl Batum, İlhan Cihaner, Emine Ülker Tarhan ve Sinan Aygün Turhan Güneş Bulvarı üzerinde bulunan balık restoranında biraraya geldiler. Yemek yiyerek uzun süre sohbet eden milletvekilleri çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplandırdılar. Restorandan ilk çıkan Süheyl Batum, kendisine 'Yemekte yanlarındaDeniz FeneriDavası'nda belgede tahrifat yaptığı iddiasıyla HSYK tarafından görevden alınan Nadi Türkaslan'ın da bulunduğu' iddialarının sorulması üzerine, "Nadi Türkaslan'ı tanımıyorum. Biz hukukçu milletvekili arkadaşlarımla ve Sinan Aygün'le beraber güzel bir akşam yemeği yedik. Türkiye'deki hukuk devletinin ne durumlara düştüğünü görüştük" dedi.

Yemeğin bir toplantı olmadığını ve hukukçu arkadaşlarıyla yemek yediklerini söyleyen İlhan Cihaner ise, "Nadi Türkaslan'ın da yemekte bulunuyor muydu?" sorusuna, "Nadi Bey'i tanımıyorum, kendisi içeride yok. Sadece akşam yemeği yedik ve hukukçular ne konuşuyorsa biz de onları konuştuk" diye cevap verdi.

Restorandan ayrılan Süheyl Batum, İlhan Cihaner ve Sinan Aygün'ün ardından bir süre eşi Mehmet Umur Tarhan ile içeride bekleyenCHPMilletvekili Emine Ülker Tarhan, çıkışta gazetecilerin sorularını cevapsız bıraktı.

CHP'NİN GİZLİLİK KARARI OLAN DAVAYLA İLGİSİ BUNUNLA SINIRLI DEĞİL

18 Eylül tarihinde Yeni Vakit gazetesinde yer alan haber, CHP'nin Denez Feneri savcıları ile yakın ilişkisini gözler önüne sermişti.

Haberde, gizlilik kararı bulunan dosyayla ilgili eski savcılardan sürekli bilgi alan CHP Konya Milletvekili Atilla Kart’ın, bu tutumuyla yeni savcıları da istediği gibi yönlendirmeye çalıştığı iddia edilmişti.

Haber, Atilla Kart’ın, neredeyse her hafta Ankara Adliyesi’ne giderek soruşturmanın eski savcısı Nadi Türkaslan’la görüştüğünü ortaya çıkarmıştı.

Kart’ın bu tutumuyla, evrakta tahrifat yaptıkları iddiasıyla haklarında soruşturma başlatılan Nadi Türkaslan, Mehmet Tamöz ve Abdulvahap Yaren’in yerine görevlendirilen yeni savcıları etki altına alma çabası içerisinde olduğu belirtilmişti.

HABER 7

Ekli dosyalar

• 302020111006123027323.jpg
    302020111006123027323.jpg
    9.2 KB · Görüntüleme: 353
Geri