CHP'nin Başına KıLıçdaroğLu GeçmeLi!!!

• Konbuyu başlatan SiR ReaLiST
  • Başlangıç tarihi
S

SiR ReaLiST

Guest
Fatih Altaylı yazdı.

kelaaa.jpg

OCAK ayının 20'sinde yazdığım yazıda bazı araştırma sonuçlarını değerlendirmiş, Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday gösterilmesi halinde İstanbul seçimlerini kazanacağını belirtmiş ve şöyle yazmışım: "Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday gösterilmesi halinde CHP, 15 yıl aradan sonra İstanbul'u Tayyip Erdoğan'dan geri alıyor.
Kılıçdaroğlu geçen hafta katıldığı Teke Tek programında 'İstanbul için aday olmayı düşünmüyorum ve istemiyorum ama partim böyle bir görev uygun görürse benim için bir şereftir' demişti.
Fakat galiba durum tam tersi oluyor.
CHP'nin Kılıçdaroğlu ismi ile yaptığı bu patlama CHP açısından çok önemli bir gösterge.
CHP'nin neye ihtiyacı olduğunu anlatan çok net bir sonuç.
Tabii anlayabilirlerse." Ben bu yazıyı kaleme aldığım sırada İstanbul'da seçimi kimin kazandığı belli değildi ama Kılıçdaroğlu CHP'nin Türkiye çapında aldığı oyun hemen hemen iki mislinden fazlasını almış, İstanbul'da CHP'nin soluğunu AKP'nin ensesine üflemişti.
Sonuçların ortaya koyduğu tek gerçek var.
Bu seçimin tek bir galibi Kemal Kılıçdaroğlu.
İstanbul'da kimsenin hayal bile etmediği bir başarıya imza attı.
Gürsel Tekin'le birlikte partinin bu kentteki oy oranını inanılmaz bir biçimde yukarı taşıdılar.
Şimdi oturup basit bir hesap yapıyorum.
Eğer Deniz Baykal, genel başkanlık koltuğunu korumak uğruna Mustafa Sarıgül'ü partiden atmamış olsaydı, şimdi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda Kemal Kılıçdaroğlu oturuyor olacaktı.
Bu sonuç beni bir süre önceki bir başka yazıma götürüyor.
CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmalıdır dediğim yazıma.
Bunu o gün'ben söylemiştim.
Dün sandık söyledi.
AKP bu seçimde büyük bir düşüş yaşamadı ama ciddi bir uyarı aldı.
Ama asıl uyarıyı alan Baykal'dır.
Halk CHP Genel Başkanlık koltuğunun sahibini net bir şekilde söylemiştir: Kemal Kılıçdaroğlu.

Mağdur ve mağrur

Bir televizyon programında Başbakan Tayyip Erdoğan'ın bütün kentlerde kendisi adaymış gibi çalıştığını ve çok fazla miting yaptığını söyleyince bir araştırma şirketinin başkanı aramıştı.
"Tayyip Bey ortaya çıktı, çünkü AKP'ye yapılan bir ankette hiç kimsenin tahmin etmeyeceği bir sonuç var. Tayyip Bey bunu görünce yola çıktı. Bu durumu ondan başka hiç kimsenin
değiştiremeyeceğini biliyor"
demek için.
Ben de sormuştum, "O araştırma sonucunda ne yazıyor" diye.
"Herkesin tahminlerinin altında bir oran yazıyor. Ama söyleyemem"
"Yüzde 40 mı?" diye ısrar etmiştim.
"Biraz altında" demiş fazlasını söylememişti.
Dün yapılan seçimde seçmen son sözü söyledi.
Başbakan'ın tek başına çabası AKP'ye yetmedi.
Hâlâ çok güçlü. Hâlâ rakiplerinin her birinden iki mislinden fazla oy alıyor, ama sonuç AKP'yi, özellikle de Tayyip Erdoğan gibi iddialı bir karakteri tatmin edecek noktada değil.
Aslına bakarsanız AKP bu seçimde de oyunu arttırabilir, yüzde 50'ye çıkarabilirdi.
Ama bunun tek bir şartı vardı. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 22 Temmuz 2007 gecesi AKP Genel Merkezi'nin balkonundan verdiği sözü tutabilmesi.
AKP mağdur olarak girdiği seçimlerde hep yükseldi.
Mağrur olarak girdiği ilk seçimde ise oy kaybetti.
Umarım bütün siyasetçiler bu sonucu iyi okur.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?
Siyasetin tek bir seçimden ibaret olmadığını unutmadığımız zaman.

[email protected]

Kesinlikle katılıyorum
ama deniz baykal belediye baskan adayı göstererek kılıctaroğlunu CHP koltugundan egale etti.

Genel seçimlerde vermediğim oyumu Chp nin başına "Gandi" geldiğinde seve seve verebilirim. Baykal siyasetin direklerinden de olsa sonuçlar gösteriyor ki zamanı dolmuş.

Adam her yapatığını ve yapacağını belgeleyen, tartarak söyleyen bir insan..

Bence de Chp nin başına Kılıçdaroğlu geçmeli.

baykal koltuğunu bırakmz. keşke kılıçdaroğlu genel başkan olsa.

Yaşlı kurt baykal bu sefer gerçekten bırakmalıdır bu işi,
ne kadar dürüst olsada halk sevmiyor baykalı, yapacak bişey yok,

Efendiliğiyle temiz yüzüyle herkezin sevebileceği bi insan Kemal Kılıçtaroğlu

CHP artık halkın sesine kulak vermeli. Bakın İstanbul' da ışıklar kesilip kim vurduya gitmeseydi şimdi Kılıçtaroğlu belediye başkanıydı. Akp' liler her zamanki gibi katikulliye getirdiler. Bu seçimin CHP' ye verdiği en önemli mesaj CHP' nin başına halktan birinin gelmesini istediğidir. Bu mesaja CHP kurmayları kulak tıkamamalıdır. Zamanında sayın Erdal İnönü' nün davranışını örnek alıp Sn. Deniz Baykal makamı Kılıçtaroğlu' na kendi isteğiyle bırakmalıdır.

Galiba CHP aradığı lideri buldu.CHP Baykal'dan ve avanesinden kurtulduğunda,TÜRKİYE KURTULACAKTIR..

Galiba CHP aradığı lideri buldu.CHP Baykal'dan ve avanesinden kurtulduğunda,TÜRKİYE KURTULACAKTIR..

Baykal' ın kediye ciğer teslim edilmez sözü hoşuma gitmişti.

Öyle ki yerini bırakacağı bir alternatifi yoktu. Şimdi herkesin ortak kararını görüyorum. İnşallah Baykal' da görür.

Baykal' ın kediye ciğer teslim edilmez sözü hoşuma gitmişti.

Öyle ki yerini bırakacağı bir alternatifi yoktu. Şimdi herkesin ortak kararını görüyorum. İnşallah Baykal' da görür.

Umarım görür kardeşim.Çünkü CHP herhangi bir siyasi parti değil.O Atamızın Türk milletine emaneti.Bu nedenlede CHP tüm komplekslerin ve hırsların ötesinde kalıcı olmak zorunda.Tabi Atamızın izinde ve O nun çok sevdiği Türk halkının hizmetinde Aslında dünkü seçimlerin bize gösterdiği bir gerçek daha var.Doğru insanlarla yola devam ettiği sürece halkımız CHP ye yüreğinde her zaman yer açmakta asla tereddüt etmeyecek.Bunu Kılıçdaroğlunun aldığı oyda çok net gördük.

Şimdi baykalın chpyi düşündügü içinmi yoksa koltuk sevdasınamı orada oldugunu gormek için cok güzel bir fırsat...

KıLıçdaoğLu'yLa Yeni Bir BüLent Ecevit Portresi ÇiziLmeye ÇaLışıLıyor Ama Ben Bunun Uzun Vadede Chp İçin FaydaLı OLacağını Düşünmüyorum. KemaL KıLıçdaroğLu'nu Bu Kadar PopüLer OLmadan Önce De TBMM Tv'den Takip Ederdim. "Siyasetçi Dediğin Yer Ama Mühim OLan Az Yemesi" AnLayışı İyice YerLeşmişken DürüstLükten YoLa Çıkarak Siyaset Yaparak FarkLı Bir AçıLım GerçekLeştirdi. Bu Tabi ki Takdir EdiLmesi Gereken Bir Hareket Ama Sadece DürüstLükLe Bu İşLerin Yürüyeceğini Sanmıyorum. Zamanında SüLeyman DemireL'in Anahtar SaLLadığı Gibi KıLıçdaroğLu Da Metro Yapacağım, İş Vereceğim, 600 YtL AyLık Vereceğim, İstanbuL'un Zaten Bütçesi Geniş,BunLarı KarşıLamaya Yeter" Diye ProjeLerini! Sundu. Her Ne Kadar Kendisi BunLara Proje Dese De Detayına İniLemediğinden( DetayLı Bir Proje Yoktu Zâten) BunLar Seçim Vaadi OLarak KaLdı. Nitekim De Chp'nin OyLarını Artırmasına Rağmen BaşkanLık Seçimini Kaybetti Ve Bu VaatLeri De KendisiyLe BirLikte Götürdü. Seçimdeki Oy Artışının Başarısı Sadece KıLıçdaroğLu'na Ait DeğiL Tâbi. GürseL Tekin De Hakikaten Çok ÇaLıştı. Hattâ KıLıçdaroğLu'nun Yerine BiLe O ÇaLıştı DiyebiLiriz. Bence GürseL Tekin GeneL Başkan OLarak Chp İçin KıLıçdaroğLu'ndan Daha İyi Bir Seçim OLur. Ben SoLcu DeğiLim,Chp'ye de Oy Vermem Ama Bu ÜLkenin Chp'ye de İhtiyacı Var. Muhakkak PartiLer Ve LiderLeri OLacak. OLacaksa Da DengeLeri Korumasını BiLecek,AkıLLı, AtıLgan, Ufku Geniş LiderLer OLsun.
Benim Tavsiyem KıLıçdaroğLu TaraftarLarı GeneL BaşkanLık İçin FazLa HevesLenmesinLer, HevesLeri KursakLarında KaLır. Ak Parti'nin Oy KaybetmesiyLe Ve KıLıçdaroğLu Sâyesinde Hem Türkiye GeneLi OrtaLamasında Hem İstanbuL'da OyLarını Artıran Chp'nin BaşarıLı OLduğunu Düşünürsek BaşarıLı KabuL EdiLen Bir Partinin Liderinin KoLtuğunu Bırakmasını BekLemek Pek Gerçekçi OLmaz Diye Düşünüyorum. HeLe Ki Söz Konusu OLan Şu Anda Chp Denince AkLa GeLen iLk İsim OLan Deniz BaykaL OLduğu Sürece Değirmenin ALtından Çok SuLar Akması Gerekiyor.

Fatih Altaylı'yı pek sevmesem de bu düşüncesine katılıyorum. Deniz Baykal artık CHP'yi bırakmalı , konuşarak ona buna laf atarak biyerlere geleceğini sanıyorsa yanılıyor. İstanbul'da Topbaşı ve Erdoğan'ı korkutan CHP - AKP kapışması varsa bunun mimarisi Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Kendisi hakkında çok şey yazılıp çizildi kimi doğrudur kimi yanlıştır ama bilinen tek birşey varsa da rakipleri , iddialarına cevap olarak sadece dil sürçmeleri ile alay ederek karşılık vermiştir. Bu iş burada bitmeyecektir ama Deniz Baykal Sarıgül , Kılıçdaroğlu gibi isimlerin Genel Başkanlık koltuğuna oturacağını çok iyi biliyordu o yüzden hepsine farklı kulvarlarda görev verdi. Sarıgül olayında aleyhine dönmüş olabilir fakat Kılıçdaroğlu konusunda da istemeden de olsa iyi bişey yaptığını düşünüyorum. 2011' e kadar Genel Başkanlık koltuğuna Sayın Kemal Kılıçdaroğlu geçecektir.

bence de kemal kılıçdaroğlu geçmeli ...geçmeliki ömrünün sonuna kadar iktidar yüzü görmesinler..
hala hangi yüzle insanların karşısına çıkıyorlar anlamış değilim..
geçen televizyon proğramında reklam arasında aldığı emirler,,,işaretler ...tüm türkiye gördü..

kemal kılıçdaroğlu geçsin de onu da sandıkta boğalım hiçbir akpli oy atmaz ona mhp ve chp oyları belki onu başarılı kılar ama muhalefet kalır o kadar ...

tam adamını bulmuşsunuz ha deniiiz ha kılıçdaroğlu ne farkedecek bence o koltuğa sarıgülün geçmesi lazım

Geri