Chp'liler pes artık dedirtti

mzahid53

New member
Reaction score
0
İŞTE CHP'NİN HAZMEDEMEDİĞİ FOTOĞRAF

438350380.jpg

09 Ocak 2010 14:45

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un sık sık görüşmelerini eleştirirken, bunun normal demokrasilerde olmayan bir durum olduğunu savundu.

CHP Çankaya İlce Başkanlığı'nın 8. Olağan Kongresi'nde konuşan Okay, iktidarın ülkeyi her açıdan uçurumun kenarına götürdüğünü öne sürdü.

Okay, iktidarın 10 trilyon hedeflediği borç açığının 62 trilyon olarak gerçekleştiğini söyledi.

Hükümetin başlattığı demokratik açılımı eleştiren Okay, "Önce Kürt açılımı ile başladı. Sonra demokratik açılım ile devam etti. Bu da olmayınca adına milli birlik projesi dediler. En son kardeşlik projesi dediler. DTP'liler açıkça bunun muhatabı İmralı'dır, bunun için Abdullah Öcalan ile görüşeceksiniz dediler. Ülke bu açılımların sancılarını yaşıyor. 1000 yıllık kardeşliği ortadan kaldırıyorlar. Hükümetin amacı Türkiye'yi dilimlemektir." diye konuştu.

Hükümetin yaptığı açılımlar arasında Ermeni ve Alevi açılımının da bulunduğuna işarete eden Okay, bu kapsamda düzenlenen Alevi Çalıştayı'na Alevilerin itibar etmediğini iddia etti.

Okay, AK Parti iktidarının devletin kurumları ile çatışma halinde oluğunu ileri sürdü.

Bu kurumların başında TSK ve Yargı geldiğini ifade eden Okay, "TSK ile kavga ediyorlar. Bunlar askerin müdahale ettiği yönetim biçimi ile askere karşı çıkmayı birbiriyle karıştırıyorlar. Askere müdahalelere hepimiz karşıyız. Ama asker bizim evladımız, bizim ordumuz. Bunlar askere karşıdır. Bunu tahrik amaçlı söylemiyorum. Ama yaşanan tablo bunu gösteriyor. TSK ve mensuplarına yönelik yaşanan bu sürece baktığımızda her gün kuvvet komutanları sorguya, ifadeye alınıyor. Gün geçmiyor ki telefon kayıtları yandaş medyada, gün geçmiyor ki ortada bir şey yok. Bu proje ile askeri sindirme politikası." şeklinde konuştu.

Ancak iktidarın askerle çatışmalı olduğunu ileri süren CHP Grup Başkanvekili, hükümet ve asker arasındaki görüşmelerden rahatsız.

Demokratik ülkelerde bu tür görüşmelerin normal olmadığını ileri süren Okay, şunları söyledi: "Başbakan ile Genelkurmay Başkanı 3 günde saatler süren görüşmemler yapıyor. Bir Genelkurmay Başkanı Başbakanlık'a gidiyor, bir Başbakan Genelkurmay Başkanlığı'na gidiyor. Üstelik yanında İçişleri ve Adalet bakanları ile gidiyor. Normal demokrasilerde böyle bir görüşme olamaz. Sonra kurumlar arasında uyum sağlanmak için yapılan görüşme, kurumlar bundan sonra birbirlerine karşı direnmeyecekler diye yer alıyor basında. Zaten direnmeleri abestir. Böyle bir şey olamaz ki."

Okay, iktidarın çatışma halinde olduğu yargıya yönelik eleştirilerde bulunurken de, "Yargı üzerinde baskılar var. HSYK'daki üyelerinin seçimine müdahale edilmek isteniyor. 'Benim istediğim kişiler gelsin' diyor. Yani yargıya yönelik operasyon yapmak istiyorlar." dedi.

Okay, AK Parti'nin, anayasa değişikliğinin halkoylamasına sunulmasına ilişkin sürenin kısaltılmasını öngören yasa teklifinin altında ise iktidarın uzlaşmaz tutumunun yanı sıra bir anayasa değişikliğine altyapı hazırlama hazırlığı yattığı görüşünü savundu. (CİHAN)

KAYNAK

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un sık sık görüşmelerini eleştirirken, bunun normal demokrasilerde olmayan bir durum olduğunu savundu.

bundan önceki hükümetlerde nasıl oluyormuş da şimdikini soruyorsun cahil:mad: ANORMAL demokrasi mi var türkiyemde :mad:

Arkadaşlar Osmanlıdan beri var olan BEYAZ TÜRKler şimdileride var olmaya devam ediyor. Kendilerini israiloğulları gibi seçilmiş gören bu zümre Kendileri başa gelemezse rahat duramazlar çünkü yönetmeyi hak eden onlar yönetilmeyi hak eden de kendileri hariç herşey bunun tersi olursa şimdileri gibi gariplikler çıkıyor.

bu haberde benim gördüğüm şey 10 milyar dolar olarak hedeflenen borcun 62 milyar dolar olarak gerçekleşmesi.

hadi hedef şaşarda %620 de şaşmaz canım kardeşim.

bu haberden onu nasıl çıkardın , 62 milyar borc türkiyedeki özel şirketlerin artması sebebiyle oldu adamlar yatırım yaparken kredi alıyorlar , maliye bakanı bizzat açıkladı dış borcu tamamen bitiririz ama büyüme de durur diye kolay değil ekonomik dengeleri sağlamak halkı galeyana getirmek için böyle safsatalar üretmeyin

bu haberden onu nasıl çıkardın , 62 milyar borc türkiyedeki özel şirketlerin artması sebebiyle oldu adamlar yatırım yaparken kredi alıyorlar , maliye bakanı bizzat açıkladı dış borcu tamamen bitiririz ama büyüme de durur diye kolay değil ekonomik dengeleri sağlamak halkı galeyana getirmek için böyle safsatalar üretmeyin

mesleğim: ekonomist

nerden çıkardığıma gelirsek, haberin 3. paragrafı. tek satırlık bir paragraf var. eğer okursan sen de görebilirsin. benimki ayrı bir meziyet değil.

yani maliye bakanı bişey derken aslında ne demek istiyor ve rakamlar neyi anlatıyor iyi biliyorum. ve bitirme tezimi osmanlıdan günümüze dırş borçlar üzerine verdim. kamu borçlanması ve özel borçlanma arasındaki farkı ve ne anlattığını emin ol iyi biliyorum.

eğer halk bu kadar oalyın ardından galeyana gelemdiyse benim verilen rakamları sadece yüzdeye dökmemle galeyane gelmez merak etme.

ama iktidara yaşa varol diye bağırmak yerine ne yapıyor bu adamlar diye bakarsanız bazı şeyleri daha net görebilirsiniz.

Ufak ufak chp yi karalama kampanyaları başladı e malum önümüz seçim şaşırmamak lazım : )

bu haberde benim gördüğüm şey 10 milyar dolar olarak hedeflenen borcun 62 milyar dolar olarak gerçekleşmesi.

hadi hedef şaşarda %620 de şaşmaz canım kardeşim.

Şaşar neden şaşmasın.Ülkede vergisinin vermeyen olursa.Kaçak elektirik kullanan olursa.Neden olmasın olur kardeşim olur.Ama merak etme bunlar tespit edilmeye başlandı.Sadece bunlarla şaşmadı bütçe açığı.Gerisi ne oldu dimi sorun bu?...

Ülkeye yatırım yapıldı.Şikayetiniz varsa gidin başbakana deyin.Bütçe açığı istemiyoruz.ama yatırım azaltırlırsa bu seferde yatırım yapılmıyor diye kükreyeceksiniz.
Bu ülkeye bu kadar yatırım yapıldı.Yatırımlarında farkında değilsiniz.

Ayrıca haberin konusu bu değil.

Geri