Chp'li Kardeşim Bu Mektup Sana

mzahid53

New member
Reaction score
0
“CHP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum; gelin başımızı iki elimizin arasına alalım, bu CHP nereye gidiyor diye soralım. Bu statüko partileri MHP, CHP, BDP, tıpkı 12 Eylül'de olduğu gibi, bir kez daha AK Parti'ye karşı ittifak kurdular. Tıpkı 12 Eylül'de olduğu gibi bu statüko partiler bir kez daha işbirliği yaptılar, üstelik bu kez sadece statükoda değil, şiddet uygulama noktasında da işbirliği yaptılar.''
Recep Tayyip Erdoğan

CHP’nin iktidar olduğu, iktidar ortağı olduğu dönemlerin ekmek, yağ, benzin, şeker kuyruklarına, İstanbul’un çöp dolu sokaklarına hiç değinmeyeceğiz. Sizlere sadece Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni türlü oyunlarla bölmeye çalışanların, CHP kadrolarıyla nasıl ittifak yaptığını göstermek istedik. Karar sizin!

CHP'nin Tunceli adaylarından Avukat Hüseyin Aygün, PKK'lı ailelerin avukatlığını yapması ile biliniyor.
Avukat Hüseyin Aygün, 7 erin şehit olduğu Reşadiye saldırısını planlayan PKK'lı Süleyman Şahin'in 2005'te öldürülen babası Hasan Şahin için İçişleri Bakanlığı'nı 16 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkûm ettirmişti. CHP'nin Tunceli 2. sıra adayı olan Hüseyin Aygün, Şahin ailesinin avukatlığını yapıyordu.

DEMOKRATİK ÖZERKLİK İLANI: Kılıçdaroğlu, "Yerel yönetimlerin özerklik şartını aynen kabul edeceğiz. Onlara özerklik vereceğiz aynı Avrupa'daki gibi" dedi.

PKK terör örgütü üyeliğinden hapis yatan Zeki Korkutata Bingöl'den aday.
Bingöl adayı Zeki Korkutata ailece PKK faaliyetlerinin içerisinde olan bir isim. Zeki Korkutata'nın kendisi uzun yıllar PKK'ya maddi destek, lojistik destek, istihbarat alışverişi, sahte kimlik temini gibi birçok suç sebebiyle 1995 yılından itibaren cezaevine girip çıkmış biri.

Öcalan'ın yakalanışını açlık grevi ile protesto eden” Süleyman Batga Bingöl'den aday.
Bir diğer Bingöl adayı Süleyman Batga da CHP'nin PKK gönüllüsü vekil adayları arasında. O kadar ki Öcalan'ın yakalanışını açlık grevi ile protesto etmiş bir isim. Kardeşleri Sinan Batga ve Murat Batga da uzun yıllar HADEP'in Hatay teşkilatında görev aldı.

PKK'nın kapatılan partilerinden HEP'in kurucusu Salih Sümer Diyarbakır'dan aday.
Diyarbakır 1. sıra adayı Salih Sümer de, SHP'nin PKK ile içli dışlı olduğu 1991 seçimlerinde SHP ile Meclis'e giren isimlerden. Salih Sümer daha sonra SHP'den ayrılan 10 yol arkadaşı ile birlikte bugünkü BDP'nin temeli olan HEP'i kurdu. Kardeşi Mehmet Emin Sümer ise PKK faaliyetleri sebebiyle uzun yıllar cezaevinde kaldı.

PKK terör örgütü üyeliğinden hapis yatan Melik Aykız Diyarbakır'dan aday.
Bir başka Diyarbakır adayı Melik Aykız da PKK'da faaliyet gösteren şahıslardan. Melik Aykız bir süre PKK faaliyetleri sebebiyle içeride kalmış.

PKK terör örgütü üyeliğinden hapis yatan Necmettin Yardımcı Hakkari'den aday.
Kılıçdaroğlu'nun özerklik vaad ettiği Hakkari'de CHP'nin 1. sıra adayı Necmettin Yardımcı da eski HADEP delegesi. PKK bağlantılı faaliyetlerinden dolayı birçok kez içeri girip çıkmış. Abisi Asker Yardımcı da daha önce uyuşturucu ticareti sebebiyle içeri girmiş.

VE YÖNETİM TAKIMI

Terörist cenazelerine ‘şehit' diyen Sezgin Tanrıkulu İstanbul'dan aday.
Her dönem PKK'ya doğrudan destek vermiş olan ve ölen PKK'lıları “şehit” kabul eden Diyarbakır Barosu eski Başkanı ve PKK'lıların avukatı Sezgin Tanrıkulu, Kılıçdaroğlu ile birlikte CHP'de yönetim kadrosuna alındı. Sezgin Tanrıkulu, parti içinde yaşanan tartışmalar sonrasında Diyarbakır'dan değil İstanbul 2. Bölge'den aday gösterildi.

Bölücü Kawa terör örgütü üyeliğinden hapis yatan Naif Alibeyoğlu Kars'tan aday.
Kars Adayı Naif Alibeyoğlu, geçmişte bölücü Kawa örgütü içinde faaliyet göstermiş, Kawa faaliyetleri sebebiyle içeride yatmış, daha sonra ise PKK'yı desteklemiş bir isim. Naif Alibeyoğlu birçok örgüt mensubunun ailesine destek veren, ölen örgüt mensuplarının mezarlarını ziyaret eden HADEP'li eski Kars Belediye Başkanı.

VE DEP AVUKATI MESUT DEĞER
Kılıçdaroğlu'nun parti meclisi üyesi Mesut Değer de eski DEP avukatlarından. Leyla Zana, Orhan Doğan, Hatip Dicle gibi isimlerin yargılandığı DEP davasında Mesut Değer bu isimlerin avukatlığını üstlendi. Kendisi bir dönem PKK terör örgütü üyesi olmak suçundan yargılanan Mesut Değer'in eşi Hülye Değer de HADEP üyeliği yapmış. Mesut Değer, yazdığı “Kürt Sorunu Mu?” isimli kitapta da PKK'ya af istemişti.

DEMOKRASİYE GEÇİT YOK
CHP ve BDP'nin ittifakı, Meclis'teki oylamaların ardından başlayan referandum sürecinde önce meydanlara, ardından seçim sandıklarına yansıdı. CHP ve BDP, referandum sandıklarından 'evet' oyunun çıkmaması için kampanya yürüttü.
Referandumu boykot etme kararı alan BDP, vatandaşın iradesine ipotek koydu. Sandık başına giden Kürtlerin 'evet' oyu kullanacağından emin olan BDP, toplumsal baskıya başvururken terör örgütü PKK da doğu illerinde yaşayan vatandaşları 'evet' oyu kullanmamaları yönünde tehdit etme ve şiddet uygulama görevini üstlendi.

TERÖRİSTLERİN YASINI TUTTU
Şırnak'ın Uludere ilçesinde öldürülen 12 terörist için PKK ve BDP tarafından ilan edilen 3 günlük yas kararına CHP de uydu. CHP Diyarbakır birinci sıra milletvekili adayı eski Devlet Bakanı Salih Sümer'in çalışmalarını yürüttüğünü seçim bürosu, kepenklerini indirdi. CHP İl Başkanı Muzaffer Değer, Diyarbakır'da kepenk kapatanların kararına saygı göstermek için seçim bürosunu açmadıklarını söyledi.

HAKKÂRİ'DE CHP-BDP-PKK İTTİFAKI
12 Haziran seçimleri kapsamında Hakkari'de düzenlenen mitingler, CHP-BDP ittifakına yeni bir boyut kazandırdı. İttifaka dahil olan PKK, Hakkari mitinginde yüzünü gösterdi. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 21 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirdiği Hakkari mitingi öncesinde, baskıyla esnafa kepenk kapattıran ve sokağa çıkma yasağı ilan ederek vatandaşa baskı yapan terör örgütü elemanları, 2 gün sonraki CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun mitingine zafer işaretleriyle katıldı. Parti destekçilerinin yanı sıra BDP'nin il yöneticileri de miting alanındaydı.

Öcalan'ın doğum günü kutlamalarına destek
Terör örgütü yandaşları, bu yıl 4 Nisan'da teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın doğum gününü Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi yerine Halfeti ilçesinde kutladı. CHP'li Halfeti Belediyesi'nin bu yılki toplanmanın kendi ilçelerinde gerçekleştirilmesi için BDP'ye başvurduğu ve her türlü desteği vermeyi taahhüt ettiği öğrenildi. Suruç'taki BDP'li ilçe belediye yöneticileri ise bu duruma itiraz ederek toplanma merkezinin her sene olduğu gibi yine kendi ilçelerinin olmasını istedi. Ancak BDP'li üst yöneticilerin bu duruma karşı çıkarak, 'Madem CHP Halfeti ilçe Belediye Başkanı Mahmut Özdemir'den böyle bir talep ve destek var. Bizde geri çevirmeyiz' diyerek, karşı çıktığı belirtildi. BDP'li yöneticilerin bu tutumunun Abdullah Öcalan'ın 12 Haziran seçim öncesi CHP ve BDP ittifakına sıcak bakmasıyla alakalı olduğu ifade edildi. Bunun üzerine terör örgütü yandaşları, Öcalan'ın doğum gününü kutlamak için Halfeti ilçesinin Ömerli köyünde toplandı. CHP'li belediye ise, doğum günü kutlamalarına çeşitli etkinlik ve hizmetleriyle destek verdi.

Miting kardeşliğini itiraf ettiler
Başbakan Erdoğan'ın şehre geldiği gün çöpleri dahi toplamayan BDP'li Hakkâri Belediyesi de sabah erken saatlerde, Kılıçdaroğlu'nun mitingine hazırlık için hummalı bir çalışma başlattı. Belediye, Kılıçdaroğlu'nun konuşma yapacağı kavşakta çevre düzenlemesi ve temizlik yaptı. Belediye binası da kapı ve pencerelerine kadar temizlenerek CHP liderinin ziyaretine hazırlandı. Bulvar Caddesi'nde çoğunluğunu zafer işareti yapan BDP'lilerin oluşturduğu kalabalığa konuşan Kemal Kılıçdaroğlu da kepenk kapatma eylemlerine destek verdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Hakkari'de yaptığı mitinge ilişkin BDP'den dün itiraf niteliğinde bir açıklama geldi. BDP Genel Başkan Yardımcısı Filiz Koçali, Kılıçdaroğlu'nun mitingine destek veren kalabalığın BDP'li olduğunu açıkladı.

Lütfen bu haberi tüm chp ye oy verecek kardeşlerimize anlatalım...

Kıbrıs satılacaktı, Allah'tan Rumlar reddetti. "Yes be annem" Ne çabuk unuttunuz. Sesiniz çıkmadı. Türkiye ajanların staj yeri oldu. Dizilerde aval aval seyrettiniz. Sesiniz çıkmadı. Ülkenin bütün K.İ.T'leri ölmüş eşek fiyatına satıldı. Sesiniz çıkmadı. Torunlarımızın torunlarının bile ödeyemeyeceği 400 milyar dolar borca girdik. Bunları siz mi ödeyeceksiniz? Sesiniz çıkmadı. Din-iman diye euzü besmeleyi üç yanlışsız okuyamayan ne kadar hokkabaz varsa din ve ahlak havarisi kesildi. Sesiniz çıkmadı. Önüne gelenin hapse atıldığı Ergenekon masalına alkış tuttunuz. Bu nedir diye sesiniz çıkmadı. Herkesin telefonu dinlenirken, "aman canım suçlu değilse birşey olmaz" dediniz sesiniz çıkmadı. Hakkını arayana dayak ve biber gazı sıkılırken, Tayyip ile beraber bunlara eşkiya dediniz. Demokrasi ve özgürlük adına sesiniz çıkmadı.

Hiçbir şey bilmiyorsan, Kemer kaymakamı Bayram Ali Köse'nin isyanı videoyu izle. Özel bir seçimde Akp kemer ilçe teşkilatından hokkabazları desteklemedi diye başına gelenleri dinle! rizeli kaymakamın isyanı diye arat!

Rizeli hokkabaz koymuş oraya Türk bayrağını altına bir sürü CHP düşmanlığı yazı. Akp ile ilgili yazsana o kadar Türk ve vatanseversen. Gidin ya! Hokkabazlıklarınızı cahil cürehaya yapın!

Kısmetse bugün gidip, CHP'nin altına mühürü basacağım. 13 haziran sabahı da "yar saçların lüle lüle akp sana güle güle"

Bırakın bu işleri millet gözünü açtı.
hala bir açık bulamıyorsunuz sizin gibilerin ne olduğu ortaya çıktı.
12 eylülmüş sen oradamısın hala yok eskiden böylelermiş sen oradamısın hala
büyük ortadoğu projesi destekçileri ben müslümansam size oy vermeyecem ölürüm gene vermem.

Konuda yazanların hepsi gerçektir istersen chp nin yukarıda yazan adaylarını bir araştır.
APAÇIK CHP-PKK(BDP) İLİŞKİSİDİR BU.

Siz şehitlere kelle deyin davul zurnayla karşılayın sonra çamur atın kafası çalışmayan insanları buralarda bulacağınızı sanıyorsanız biraz safsınız demektir.
Ha o mektubuda ne yapacağız milletce görürsünüz günü gelince...

başbakan ın şehitlere kelle demesi ne kadar yanlışsa chp li vekilin teröristler için şehit demesi aynı derecede Yanlıştır. Ayrıca şehit ; Kutsal bir ülkü veya inanç uğrunda ölen kişiye denir.CHP li vekil artık APO uğrunda veya Kürdistan uğrunda ölen kimseleri buna dahil etmiştir. Artık dil sürçmesi midir değil midir bilemem her ikisi de bu ifadeleri kullandı.İnkar etmiyorum.

Yine söylüyorum yukarı yazanların hepsi gerçektir eğer çamur olmadığını bilmek istiyorsan orada yazan adayların hayatını biraz araştır.

arkadaşlar bu adaylar gerçek kılıçdaroğlunun da kendisinin açıkça söylemesi beni çok şaşırttı ama önemli olan burada ne görmek isteyip ne görmek istemediğimiz ?

chp nin bu adaylarına ses çıkaranlar niye akp nin yaptığı anlaşmaya ses çıkarmıyor ?

imzamdaki anlaşmayı gösterince herkes kaçıyor nedense ?

mzahid53 arkadaşım hadi sende bu anlaşmayı bi yorumla bakalım nedir ne değildir.

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2011/05/20110528M1-31.htm

Kıbrıs satılacaktı, Allah'tan Rumlar reddetti. "Yes be annem" Ne çabuk unuttunuz. Sesiniz çıkmadı. Türkiye ajanların staj yeri oldu. Dizilerde aval aval seyrettiniz. Sesiniz çıkmadı. Ülkenin bütün K.İ.T'leri ölmüş eşek fiyatına satıldı. Sesiniz çıkmadı. Torunlarımızın torunlarının bile ödeyemeyeceği 400 milyar dolar borca girdik. Bunları siz mi ödeyeceksiniz? Sesiniz çıkmadı. Din-iman diye euzü besmeleyi üç yanlışsız okuyamayan ne kadar hokkabaz varsa din ve ahlak havarisi kesildi. Sesiniz çıkmadı. Önüne gelenin hapse atıldığı Ergenekon masalına alkış tuttunuz. Bu nedir diye sesiniz çıkmadı. Herkesin telefonu dinlenirken, "aman canım suçlu değilse birşey olmaz" dediniz sesiniz çıkmadı. Hakkını arayana dayak ve biber gazı sıkılırken, Tayyip ile beraber bunlara eşkiya dediniz. Demokrasi ve özgürlük adına sesiniz çıkmadı.

Hiçbir şey bilmiyorsan, Kemer kaymakamı Bayram Ali Köse'nin isyanı videoyu izle. Özel bir seçimde Akp kemer ilçe teşkilatından hokkabazları desteklemedi diye başına gelenleri dinle! rizeli kaymakamın isyanı diye arat!

Rizeli hokkabaz koymuş oraya Türk bayrağını altına bir sürü CHP düşmanlığı yazı. Akp ile ilgili yazsana o kadar Türk ve vatanseversen. Gidin ya! Hokkabazlıklarınızı cahil cürehaya yapın!

Kısmetse bugün gidip, CHP'nin altına mühürü basacağım. 13 haziran sabahı da "yar saçların lüle lüle akp sana güle güle"

Bak şimdi o 400 milyar dolar iç-dış borcun tamamıdır. Ki ak parti 9 yıllık döneminde dış borcu kıstı iç borcu arttı. YAni milletine olan borcu oluyor iç borç. Dış borcun büyük kısmı özel sektöre ait bunu devlet karşılamak zorunda değil. Şirket sahipleri öder. Şu linkede bakarsan daha iyi anlarsın.Burada önemli olan devletin borcunun dış ülkelere yapılmasının azaltılmasıdır. Devletin milletine borç ödemesi Dış ülkelere borç ödemesinden iyidir.
Devletin İç, Özellerin Dış Borcu Arttı

Bayram Ali Köseyi benden iyi tanımadan da karşıma çıkma. Rizeliyim. Gel rizede bayram ali köse yi adam yerine koyan kaç kişi var bi gör. Bu seçimde adam kaç oy çıkacak bir bakarsın. Öyle kameralar karşısında bende türlü isyanlar ederim. Halkı kendi yanıma çekerim. Malesef medya ülkemizi yöçnetme konusunda kararlı.Şu laf meşhurdur. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz!. Bayram Ali köse seçimde bu lafın karşılığınıbulacak sen de göreceksin.

CHP ye vereceğin oy için hiçbir şey diyemem. Ama yukarıda yazılanları okuyupta -ki ben okumadığını düşünüyorum- CHP ye oy verebileceğini sanmıyorum. Tabi eğer bu ülkede pkk denen illegal örgütün legal hale gelmemesini istiyorsan. (Nokta)

hadep genel başkan yardımcılığı da yapmış olan mehmet METİNER A dıyaman AKP adayı bunu da ekleyinde azıcık dürüst olun belki sizede bulaşır dogruluk.

arkadaşlar bu adaylar gerçek kılıçdaroğlunun da kendisinin açıkça söylemesi beni çok şaşırttı ama önemli olan burada ne görmek isteyip ne görmek istemediğimiz ?

chp nin bu adaylarına ses çıkaranlar niye akp nin yaptığı anlaşmaya ses çıkarmıyor ?

imzamdaki anlaşmayı gösterince herkes kaçıyor nedense ?

mzahid53 arkadaşım hadi sende bu anlaşmayı bi yorumla bakalım nedir ne değildir.

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü

Öncelikle teşekkür ederim. Yazılanların gerçekliğinin karşıt bir görüş tarafından onaylanması beni mutlu etti.. Umarım diğer arkadaşlar da kendilerini dar bir kalıbın dışına çıkarabilirler(kabuğunu kırmak)..

Verdiğin linke tıkladım. Suriye ile yapılan bir anlaşmadan bahsediyor. Aşağıda anlaşma maddeleri vardı.Tıkladım.Okumaya başladım.Anladığım kadarıyla Suriye-Türkiye arasında yapılan bu anlaşmada; Eğer Türkiyenin aradığı bir suçlu(hükümlü) Suriye'de bulunursa yakalanıp Türkiye'ye gönderilmesi, aynı şekilde Suriye'nin aradığı bir suçlunun Türkiye'de bulunursa yakalanıp Suriye'ye teslim edilmesinden bahsediyor.Anlaşma maddlerinde senin kuşku duyabileceğini düşündüğüm bir maddeden bahsedeyim eğer açıklayıcı olmaz sen endişelerinden bahsedersin bana.

Madde11-
Her devlet kendi kanunu veya diğer mevzuatına uygun olarak genel af ve özel af çıkarabilir veya hükmedilen cezayı azaltabilir.

Türkiye ile suriye arasında yapılan bu anlaşma terör suçlarında dolayı aran kişileri teslim edilmesine dair bir anlaşma(genel olarak).. Türk devletinin 1999 da kabul ettiği pişmalık yasası;
''Terör örgütü üyelerinden hiç eyleme katılmayanların, silahını bırakıp teslim olmaları ve itiraflarıyla suç işlenmesine engel olmaları koşuluyla'' ceza almamalarını öngören ve kamuoyunda ''Pişmanlık Yasası'' olarak bilinen yasa, TBMM Genel Kurulu'nda 26 Ağustos 1999 tarihinde kabul edildi." (Belgenet)
Genel af veya özel af ancak bu durumda çıkarılabiliyor(Hiçbir suça veya eyleme katılmayanlara). Nitekim habur'da halkın alkışlarla karşıladığı teröristler de pkk tarafından bilinçli olarak hiç suça bulaşmamış kişilerden oluşuyordu.

hadep genel başkan yardımcılığı da yapmış olan mehmet METİNER A dıyaman AKP adayı bunu da ekleyinde azıcık dürüst olun belki sizede bulaşır dogruluk.

ahahha :) adamı tanımasam vay be ak parti de bunu yaptı, oda terör yanlılarına prim verdi diyecektim.. Ama şansına küs! Adamı çok iyi tanıyorum.
Lütfen kopya yapıştır mantığıyla hareket etmeyelim.
Ben paylaştığım haberdekilerin hayatlarını okumadan burada bu haberi paylaşmadım.OKUDUKTAN SONRA PAYLAŞTIM.

Sen önce git mehmet metiner kimdir onu öğren! Herşey den önce o bir düşünürdür, sabah gazetesinin de bir yazarı idi. Oradaki yazılarını bir oku.Objektif bir değerlendirme ile Mehmet metineri buradan okuyunuz. Yaşar Gülen yazdı.AMA LÜTFEN OKUYALIM.! Yazıda Metiner e eleştirilerde vardır.
Mehmet Metiner'in HADEP Yöneticiliği, Hainlik İddiaları

Mehmet metiner in de birkaç ifadesi sunayım hadep döneminden;

HADEP’in liderliği yok, teorisyeni yok. (21 Haziran 2000)

HADEP günü kurtarmaya çalışıyor (8 Kasım 2000)

Öfkeliyim. HADEP’liler anlamıyorlar. Bu kafayla giderlerse demokrasi mirasını çarçur ederler. Kendileri de bundan zarar görür. HADEP adına biri gelip bu değerleri çar çur ederse, hukuk dışılık yaparsa, buna seyirci olamam. (28 Şubat 2001)

HADEP’e ilişkin çok şey dile getirdim. Çok yoruldum, sıkıldım da. Çünkü devletin hassasiyetlerini biliyordum. Yeterince zor anlıyorsunuz ve çok az uyguluyorsunuz. (25 Ekim 2000)”

Kürt sorunu açısından kesinlikle desteklenmesi gerek bir adaydır.

Bıktık neredeyse hergün bir haksızlığı şu millete yapılan şerefsizlikleri yayınlamaktan onlar bıkmadı her gün bir yerden arza çıkarmaktan, geçmişte sadece bir tane olay olsa ya bakan ya parti giderdi sen neden bahsediyorsun arkadaşım
sen git onları araştır yok bilmem ne diyene kadar git benim yayınladığım onlarca yazıyı belgeleriyle oku sonra öz eleştiri yap bakalım oy verebiliyonmu benim oyum chp ye yani doğru dürüst halkın sesine.

CHP VARSA HALK İÇİN VAR.

Bıktık neredeyse hergün bir haksızlığı şu millete yapılan şerefsizlikleri yayınlamaktan onlar bıkmadı her gün bir yerden arza çıkarmaktan, geçmişte sadece bir tane olay olsa ya bakan ya parti giderdi sen neden bahsediyorsun arkadaşım
sen git onları araştır yok bilmem ne diyene kadar git benim yayınladığım onlarca yazıyı belgeleriyle oku sonra öz eleştiri yap bakalım oy verebiliyonmu benim oyum chp ye yani doğru dürüst halkın sesine.

CHP VARSA HALK İÇİN VAR.

Seçim sürecinde hergün chp bir yalan söyledi!
Örneğin; kılıçdaroğlu çıktığı bir radyo programında ücretsiz dağıtılan kitaplardan katılım payı alındığını açıkladı.Başbakan bunu duydu ve gündeme getirdi Seçim meydanlarında böyle birşey varsa çıksın bir veli açıklasın siyaseti bırakırım dedi. Hiç bir kimse çıkıpta bunu demedi.Çünkü böyle bir şey yoktu kendimden biliyorum.
Bu en basit örnekti.
Yani seni kutluyorum :D ... Demek belgeli yazıların var ha :D.. Çocuk musun? karşında çocuk yok senin!
Yoksa sende Cumhuriyet başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya gibi google dan belge mi topladın...Tanımıyorsan hatırlatayım. Kendisi Ak paritiyi kapatmak için dava açtı ve belgeleri google dan topladı :D sonuçta rezil oldu :D...

Öncelikle teşekkür ederim. Yazılanların gerçekliğinin karşıt bir görüş tarafından onaylanması beni mutlu etti.. Umarım diğer arkadaşlar da kendilerini dar bir kalıbın dışına çıkarabilirler(kabuğunu kırmak)..

Verdiğin linke tıkladım. Suriye ile yapılan bir anlaşmadan bahsediyor. Aşağıda anlaşma maddeleri vardı.Tıkladım.Okumaya başladım.Anladığım kadarıyla Suriye-Türkiye arasında yapılan bu anlaşmada; Eğer Türkiyenin aradığı bir suçlu(hükümlü) Suriye'de bulunursa yakalanıp Türkiye'ye gönderilmesi, aynı şekilde Suriye'nin aradığı bir suçlunun Türkiye'de bulunursa yakalanıp Suriye'ye teslim edilmesinden bahsediyor.Anlaşma maddlerinde senin kuşku duyabileceğini düşündüğüm bir maddeden bahsedeyim eğer açıklayıcı olmaz sen endişelerinden bahsedersin bana.

Madde11-
Her devlet kendi kanunu veya diğer mevzuatına uygun olarak genel af ve özel af çıkarabilir veya hükmedilen cezayı azaltabilir.

Türkiye ile suriye arasında yapılan bu anlaşma terör suçlarında dolayı aran kişileri teslim edilmesine dair bir anlaşma(genel olarak).. Türk devletinin 1999 da kabul ettiği pişmalık yasası;
''Terör örgütü üyelerinden hiç eyleme katılmayanların, silahını bırakıp teslim olmaları ve itiraflarıyla suç işlenmesine engel olmaları koşuluyla'' ceza almamalarını öngören ve kamuoyunda ''Pişmanlık Yasası'' olarak bilinen yasa, TBMM Genel Kurulu'nda 26 Ağustos 1999 tarihinde kabul edildi." (Belgenet)
Genel af veya özel af ancak bu durumda çıkarılabiliyor(Hiçbir suça veya eyleme katılmayanlara). Nitekim habur'da halkın alkışlarla karşıladığı teröristler de pkk tarafından bilinçli olarak hiç suça bulaşmamış kişilerden oluşuyordu.

gerçek heryerde gerçektir.gerçeğin chp si mhp si akp si olmaz.ben zaten kılıçdaroğlu nun bu ve buna benzer tavırlarından dolayı chp den soğudum ama akp ye de tamamen karşıyım onu da söliyim =)

ben bi hukukçu değilim ama normal şartlardada zaten suriye nin aradığı bir suçlu türkiye de olsa suriye ye teslim edilmiyor mu ? ediliyor diye biliyorum ve eğer öyle ise bu anlaşma nın ne anlamı kalır ki ? tamam pişmanlık yasası saçmalığı var fakat o pişmanlık yasası senin dediğin gibi "Terör örgütü üyelerinden hiç eyleme katılmayanların, silahını bırakıp teslim olmaları ve itiraflarıyla suç işlenmesine engel olmaları koşuluyla çıkartılmış bi yasadır bu anlaşma da ise öle bi koşul yok.nakil şartlarındaki madde 3 e bakarsan genel af tan bahsettiğini kolayca anlarsın.Yani terör örgütünde eyleme katılsın katılmasın,yüzlerce kişiyi öldürsün öldürmesin hiç farketmiyor sadece nakil şartlarını yerine getiren hükümlüler direk türkiyeye gelip suriye deki ceza ile eşdeğer bi ceza alıp,orada kıytırık bi ceza almışlar ise burada da aynısını alıp serbest kalıcaklar ve madde 13 e de bakarsan eğer suriye hükmün uygulanır olmadığını ve cezanın indirilmesi gerektiğini bildirirse,yerine getiren devlet yani türkiye hükmün infazını sona erdirecektir diyor.

yani kısaca genel af ve bunu senin chp ye göz yummadığın gibi buna da göz yummayıp haykırman gerekir.

gerçek heryerde gerçektir.gerçeğin chp si mhp si akp si olmaz.ben zaten kılıçdaroğlu nun bu ve buna benzer tavırlarından dolayı chp den soğudum ama akp ye de tamamen karşıyım onu da söliyim =)

ben bi hukukç u değilim ama normal şartlardada zaten suriye nin aradığı bir suçlu türkiye de olsa suriye ye teslim edilmiyor mu ? ediliyor diye biliyorum ve eğer öyle ise bu anlaşma nın ne anlamı kalır ki ? tamam pişmanlık yasası saçmalığı var fakat o pişmanlık yasası senin dediğin gibi "Terör örgütü üyelerinden hiç eyleme katılmayanların, silahını bırakıp teslim olmaları ve itiraflarıyla suç işlenmesine engel olmaları koşuluyla çıkartılmış bi yasadır bu anlaşma da ise öle bi koşul yok.nakil şartlarındaki madde 3 e bakarsan genel af tan bahsettiğini kolayca anlarsın.Yani terör örgütünde eyleme katılsın katılmasın,yüzlerce kişiyi öldürsün öldürmesin hiç farketmiyor sadece nakil şartlarını yerine getiren hükümlüler direk türkiyeye gelip suriye deki ceza ile eşdeğer bi ceza alıp,orada kıytırık bi ceza almışlar ise burada da aynısını alıp serbest kalıcaklar ve madde 13 e de bakarsan eğer suriye hükmün uygulanır olmadığını ve cezanın indirilmesi gerektiğini bildirirse,yerine getiren devlet yani türkiye hükmün infazını sona erdirecektir diyor.

yani kısaca genel af ve bunu senin chp ye göz yummadığın gibi buna da göz yummayıp haykırman gerekir.

Ben de bir hukukçu değilim fakat böyle bir anlaşmamanın olmaması halinde Suriye istediği suçluyu istediği şekilde kayırabilir . Şöyle düşün suriyeli üst düzey bir yetkili türkiye sınırına pkk lıları yerleştirip bombalama emri verebilir bu durumda suriyeli yetkiliyi kim türkiyey yakalayıpta verir? Bu diplomatik anlaşma bence gerekli bir anlaşmadır. Bunun üzerinde tartışmamız bile çok saçma geliyor bana. Madde 3 te genel af yok bu arada nasıl o anlamı çıkardın merak ediyorum. Orada yakalanan suçlunun türkiye veya suriyeye nasıl nakledileceği konusundaki hususlar anlatılmış.Gerçekten ilginç yani sanırım anlamamışsınız bu antlaşmayı. Madde 1 de tanımlar var onları okursan daha iyi anlayacağını düşünüyorum.

Diğer arkadaşların yorumları lütfen paylaştığım konu hakkında olsun konunun dağılmasını istemiyorum.

Ben de bir hukukçu değilim fakat böyle bir anlaşmamanın olmaması halinde Suriye istediği suçluyu istediği şekilde kayırabilir . Şöyle düşün suriyeli üst düzey bir yetkili türkiye sınırına pkk lıları yerleştirip bombalama emri verebilir bu durumda suriyeli yetkiliyi kim türkiyey yakalayıpta verir? Bu diplomatik anlaşma bence gerekli bir anlaşmadır. Bunun üzerinde tartışmamız bile çok saçma geliyor bana. Madde 3 te genel af yok bu arada nasıl o anlamı çıkardın merak ediyorum. Orada yakalanan suçlunun türkiye veya suriyeye nasıl nakledileceği konusundaki hususlar anlatılmış.Gerçekten ilginç yani sanırım anlamamışsınız bu antlaşmayı. Madde 1 de tanımlar var onları okursan daha iyi anlayacağını düşünüyorum.

iyi de güzel dostum suriyeli üst düzey yetkili demişsin,gidip suriyeli o kişi kendi elleriyle kamerelara da el sallayarak bombayı koyacak hali yok ya =) heralde onu başkası yapacak.

ne demek saçma ? akp gizlice anlaşma yapsın halkından gizlice bizim de o anlaşma nedir ne değildir diye tartışmamız saçmamı ? ne diyim hocam ben sana ? buna kısaca akp nin yalan yanlış yaptığı herşeye tamam demek denir.

madde 3 te genel af tan kastım anlaşmanın pişmanlık yasasından farkını göstermek istememdi.yani pişmanlık yasasından farklı onu söylemek istedim.

neyse biz ne desek boş hocam.bak ben atatürk e sonuna kadar bağlı olan bi türk genci olarak dürüstüğümü ortaya koyup atatürk ün kurduğu partiyi eleştirebilecek kadar dürüst biri olduğumu gösterdim ama sende aynı dürüstlüğü göremiyorum.

tayyipin şehitlere kelle lafını bile içinden eleştirmiş birisin ve biliyorum ki hiçbir yazında o kelle lafını eleştirmedin.

onun için senin de akp yi eleştireceğin zaman bunu yazıya dökmeni beklemiyorum çünkü göz yumuyorsunuz.

ve böyle göz yumduğunuz sürece sizinle tartışılmaz.

türkiye nin göz yumanlara değil ne olursa olsun gerçeği söyleyecek olanlara ihtiyacı var.

biliyorsun daha önceki yıllarda gerçeği bilenler ve söyleyenler nasıl da cinayet süsü verilip katledildi.

onun için sana başka söyleyecek sözüm yok çünkü sende rengini belli ettin.

Bak şimdi o 400 milyar dolar iç-dış borcun tamamıdır. Ki ak parti 9 yıllık döneminde dış borcu kıstı iç borcu arttı. YAni milletine olan borcu oluyor iç borç. Dış borcun büyük kısmı özel sektöre ait bunu devlet karşılamak zorunda değil. Şirket sahipleri öder. Şu linkede bakarsan daha iyi anlarsın.Burada önemli olan devletin borcunun dış ülkelere yapılmasının azaltılmasıdır. Devletin milletine borç ödemesi Dış ülkelere borç ödemesinden iyidir.
Devletin İç, Özellerin Dış Borcu Arttı

Bayram Ali Köseyi benden iyi tanımadan da karşıma çıkma. Rizeliyim. Gel rizede bayram ali köse yi adam yerine koyan kaç kişi var bi gör. Bu seçimde adam kaç oy çıkacak bir bakarsın. Öyle kameralar karşısında bende türlü isyanlar ederim. Halkı kendi yanıma çekerim. Malesef medya ülkemizi yöçnetme konusunda kararlı.Şu laf meşhurdur. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz!. Bayram Ali köse seçimde bu lafın karşılığınıbulacak sen de göreceksin.

CHP ye vereceğin oy için hiçbir şey diyemem. Ama yukarıda yazılanları okuyupta -ki ben okumadığını düşünüyorum- CHP ye oy verebileceğini sanmıyorum. Tabi eğer bu ülkede pkk denen illegal örgütün legal hale gelmemesini istiyorsan. (Nokta)

Ne diyorsun sen ya? Borçlar sülaleye, rantçlara ve fakir fukara geçinen avantacılara dağıtılırken, çoğaldı. Ülen! O kadar K.İ.T. satıldı. Bırak borcu bunların yerine bir tek yapılan fabrika göster! Kalkmış Kılınçdaroğlu falan kürdü aday yapmış. Sen ilk önce akp milletvekillerine bak! % 40'ı kürt.

Bana ne Bayram Ali Köse'nin şahsiyetinden. Sen kaymakamlıktan alınma nedenine bak! Akp il ve ilçe teşkilatları hitlerin es esleri gibi çalışıyor. Martaval anlatma!

Aslanlar gibi CHP'ye oyumu verdim. Kaseti çıkan MHP'linin dediği gibi sağ seçmen yuvarlaktır. Bizde yuvarlaklık yok! Hayatımda kendimden başka Atatürkçü ve milliyetçi tanımadım. Bu ülkeye yaptığım hizmetlerin on birini yapana da rastlamadım. Engin Alan paşa hariç. Duble yol ve önüne gelene yeşil kart bol bol sadaka. Akp'nin bir tek başka icraatını ıspatla! Yalan sizin kanınıza işlemiş. Hayatınız yalan, dolan ve adam kandırma üzerine. Hele Ergenekon ve balyoz davalarında olduğu gibi iftira ile insanlar zindanda çürüyor. Adam öldürmekten daha ağır günah ne biliyor musun? Birine iftira atmaktır. Birde müslüman geçinirsiniz.

ahahha :) adamı tanımasam vay be ak parti de bunu yaptı, oda terör yanlılarına prim verdi diyecektim.. Ama şansına küs! Adamı çok iyi tanıyorum.
Lütfen kopya yapıştır mantığıyla hareket etmeyelim.
Ben paylaştığım haberdekilerin hayatlarını okumadan burada bu haberi paylaşmadım.OKUDUKTAN SONRA PAYLAŞTIM.

Sen önce git mehmet metiner kimdir onu öğren! Herşey den önce o bir düşünürdür, sabah gazetesinin de bir yazarı idi. Oradaki yazılarını bir oku.Objektif bir değerlendirme ile Mehmet metineri buradan okuyunuz. Yaşar Gülen yazdı.AMA LÜTFEN OKUYALIM.! Yazıda Metiner e eleştirilerde vardır.
Mehmet Metiner'in HADEP Yöneticiliği, Hainlik İddiaları

Mehmet metiner in de birkaç ifadesi sunayım hadep döneminden;

HADEP’in liderliği yok, teorisyeni yok. (21 Haziran 2000)

HADEP günü kurtarmaya çalışıyor (8 Kasım 2000)

Öfkeliyim. HADEP’liler anlamıyorlar. Bu kafayla giderlerse demokrasi mirasını çarçur ederler. Kendileri de bundan zarar görür. HADEP adına biri gelip bu değerleri çar çur ederse, hukuk dışılık yaparsa, buna seyirci olamam. (28 Şubat 2001)

HADEP’e ilişkin çok şey dile getirdim. Çok yoruldum, sıkıldım da. Çünkü devletin hassasiyetlerini biliyordum. Yeterince zor anlıyorsunuz ve çok az uyguluyorsunuz. (25 Ekim 2000)”

Kürt sorunu açısından kesinlikle desteklenmesi gerek bir adaydır.
arkadaşım senin tanıdıkların iyi diğerleri kötü öylemi, diğerlerininde değişebileceğini anlamak istemiyorsun o halde büyük ihtimalle fanatik bir müridsin. seninle senin gibi düşünenlerin dışında kimse anlaşamaz.

Geri