CHP'e Yazık!

Tutasste

New member
Reaction score
0
Nerede Atatürk'ün kurduğu koskoca Cumhuriyet Halk Partisi, nerede şimdiki 2 cümleyi bir ara getiremeyen bir adam tarafından yönetilen Cumhuriyet Halk Partisi :vur
CHP'liler baykal'ı indirip, CHP'i adam gibi eski günlerindeki gibi Türkiye'nin partisi yapmak için hiç çaba gösteriyormusunuz? Bu baykal ile iş yürümüyor. Sarıgül gelse eminim ki bu seçimlerde iyi oy alırdınız. Şuanda chp e oy verenleri yarısı, ak partiyi sevmeyenler. Meydanda ak partiye rakipte olsun diye chp e oy verenler var :) Eğer başında adam gibi bir lider olsa, yönetici potansiyeli olsa, CHP hertürlü AKP ile birebir kapışır. Ama chp herzaman bu ülkedeki sadece 10 milyon insana yöneticilik yapmayı tercih etti. AKP ise elinden geldiği kadar 70 milyon ile ilgilenmeye çalıştı. Fark burada işte.. Eğer CHP böyle giderse bu ülkeden hiçbir zaman %20'i geçemeyecektir. Değişim Şart. Eğer başbakan olmak istiyorsan, herkese saygın olacak. CHP'nin şuanki hali gibi ülkeyi bölmeye karıştırmaya çalışmayacak.

Tutasste' Alıntı:
CHP'nin şuanki hali gibi ülkeyi bölmeye karıştırmaya çalışmayacak.
bölmeye çalışan kim? alt kimlik üst kimlik icadı çıkaran, kürt sorunu war diyen CHP mi Baykal mı?

buraya her isteyen kendı gorusunu yazıp konu acsa neye doner bu forum farkndamsn?

CHP konusunda katılıyorum size ama şunuda bilmek gerekir ki AKP'nin seçilmesinin nedeni başarılı bir lidere sahip olması değil henüz denenmemiş bir lidere sahip olması olmasındandı.Şu anda o da denendi artık halk farklı düşünmeye başladı.AKP liderinin halk tarafından sevilmesine gelince Tayyip Erdoğan 54. cü hükümet zamanında İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanıyken yaptığı icraatlardandı.O zaman hocasının yanındaydı onun dediklerini yapıyordu.Ama malesef birtakım güçlerin oyununa gelerek hocasının yanından ayrıldı ve o güçlerin dediğini yapmaya başladı.Kısacası ''At sahibine göre kişner''.

CHP liderine gelince o da şimdi bazı güçlerin dediğini yapıyor.Yani hangi parti olursa olsun lideri bazı güçlerin (ki o güçlerin kimler olduğunu hepimiz biliyoruz 'AB,IMF,ABD') dediklerini yaparsa o parti fanatiklileri tarafında bile eleştirilir......

türkiyede oy verilecek 2 parti 2side milliyetci vatansever ülkeyi satmayan amerikan usaklığı yapmayacak olan mhp ve chp ben gerçi oyumu chpye vercem ama ona vermesem mhpye veririm... akp gibi bu ülkeyi satanlara sehitlere kelle diyenlere daha ben Türküm diyemeyenlere hayatta oy vermem asıl vatan haini bunlar

Tutasste Önce kuralları oku sonra konu aç Yazdıklarından dolayı umarım cezalandırılırsın.
Çünkü hakaret var..Senin başbakanın bu ülkeyi kamplara ayırdı bizden olanlar ve diğerleri diye unutma...Sen chp yi düşünme...
eğer bir dönem daha Akp yi seçersek Güzel vatanımızın her köşesinde bayrağımız dalgalanırmı otur onu düşün....Ona çözüm bulmaya çalış........

CHP nin genel başkanlık sorunu deyil.Türkiyedeki tüm partilerin aynı sorunu var. genel başkan ilk günden itibaren kendi delegelerini seçiyor.bizim sectigimiz delegeleri kimse iplemiyo degelerde kendini delege secen kişiyi seçiyor.bu yüzden genel başkanlar istifa etmedikce kongirelerde hep kendileri kazanıyor.kısaca seçim sistemi değişmedikce genel başkanlar partilerin sahibi gibidir istedigini partiden atar istediğini il, ilce başkanı yapar

şu andaki devlet bahçeli(niye devlet bahçeli hariç diye bi sorun yaratanlar olacaktır.) hariç tüm genel başkanları cebinden çıkarır deniz baykal küçüklüğümde en çok sevdiğim parti lideriydi. şu an 2. sevdiğim parti lideri fakat konuyu açan arkadaşımda az haklı. tabiki deneyim şart ama ben olsam baykalın yerine fiziken yaşlanmışım zor olur o yaşlarda liderlik (geçmişte daha yaşlı liderler olmuştur ama onlar kısas deildir.) ben bir genci 40 yaşlarında birini aday gösteririm bende danışmanı olurum gene parti kontrolü benim elimde olur ama genç bir kanı partiye koyarak aktifleştiririm hareketlileştiririm partiyi bu arada benim deneyimimle o genç kişi yetişir. hem TÜRK siyaseti kazanır hemde partim. böyle yapsa oyumu chp ye verirdim.

Tutasste KardeŞİm Sen Banlanmak İstİyorsun Herhalde Ve De Banlanacaksin ÇÜnkİ HaÇkhel Form Solcularin Sİtesİ Onlari Aleyhİnde Yazi Yazarsan Aninda Banliyorlar.onlari Översen Senden İyİsİ Yok.
Ben Sezerİn KÖŞk Karnesİ Dİye Yazi Yazdim Banladilar.
Bİr ArkadaŞin Yazisini Okudum Cumhurİyet İlan Edİldİkten Sonra 1939 Za Kadar TÜrkİye Cumhurİyetİ YÜzde 96 BÜyÜme YapmiŞ.
Ondan Sonrakİ İktİdar Kİmdİ?
1945 Şe Kadar İnenÜ İdİ Alti Sene İktİdarlik Yapti TÜrkİyeyİ Ac Birakti YetmİŞ Sente MuhtaÇ Ettİ Şİmdİ Soruyorum?.
Bu Chp İktİdara Gelse Neyapar. HİÇ Zamaninda Rahmetlİ Ecevİt Geldİ YaĞ KuyruĞu Mazot Petrol Dahaneler Neler Onun İÇİn Onlarin Muhalefette Kalmasi Daha DoĞrusu Muhalefetİ İyİ Becerİyorlar.
Sana Gelİnce İyİ Banlanmalar
Bu Yazidan Sonra ÜyelİĞİmİ Belkİde Sİlerler Çok Umrumdaydi.

fatihsan' Alıntı:
Bu Chp İktİdara Gelse Neyapar. HİÇ Zamaninda Rahmetlİ Ecevİt Geldİ YaĞ KuyruĞu Mazot Petrol Dahaneler Neler Onun İÇİn Onlarin Muhalefette Kalmasi Daha DoĞrusu Muhalefetİ İyİ Becerİyorlar.
Sana Gelİnce İyİ Banlanmalar
Bu Yazidan Sonra ÜyelİĞİmİ Belkİde Sİlerler Çok Umrumdaydi.

aslanım sen o mazot kuyrukları falan ne için olduğunu biliyormusun bugün senin kafandakilerin verecek olduğu düşünmeden alın sizin olsun gibilerinden konuştuğu KIBRIS içindi TÜRKİYE CUMHURİYETİ toprak kazanmış en önemlisi oradaki halkı kurtarmıştır. bilmeden slk slk konuşmayalım. bu arada hala sağcı solcu olaylarında kalan eski bir kafan olduğunu bize gösterdin. neyse solcu sağcı bitmiştir. artık 2 kutup var milliyetçi ve vatan haini ( bunlar direk çıkmazlar takkiyecidirler. tespit edilmesi şarttır.)
sen amerikanın uşağısın gibi sağcı solcu hemen böldün milleti bak..... ondan sonrada banlarlar manlar... olayları

herkesin derdi deniz baykal olmuş bu seçim zamanı anlamadım gitti bi korku olsa gerek sarıgül gibi bi adamı da chpnin başında görmei kabul edenler zaten chpnin ilerlemesini istemeenlerdir bundan da şüphem yok baykalı seven bi insan diilim ama şuanda chpyi idare edebilecek kabiliyette chpyi bölmeyecek güçte tek lider o ben sonuna kadar chpliim ama sarıgül gelirse hayatta bir oyum chp ye gitmez

fatihsan' Alıntı:
Tutasste 1945 Şe Kadar İnenÜ İdİ Alti Sene İktİdarlik Yapti TÜrkİyeyİ Ac Birakti YetmİŞ Sente MuhtaÇ Ettİ
Zamaninda Rahmetlİ Ecevİt Geldİ YaĞ KuyruĞu Mazot Petrol Dahaneler Neler
İnönü döneminde 2. dünya savaşının çıktığını sana öğretmediler anlaşılan. savaş döneminde ne olmasını bekliyordun, gelişmiş ülkelerin ekonomisi bile savaş döneminde büyük zarar görürken türk ekonomisinin zarar görmesi de normaldir.
Ecevit döneminde dünya genelinde ekonomik kriz vardı. bir çok ülke bu krizden etkilendi.
biraz tarih oku da sonra yazı yaz...
bende solcuyum akepeyi eleştiren bazı yazılarım forumdan silindi.
hackhell'e çamur atmadan önce de biraz düşün...
baykalı'ı neden sevmezler onu da söyüliyim: diğer bazı parti yöneticileri gibi vatan, millet, din sömürüsü yapıp insanları bölmediği için...

İnönü döneminde 2. dünya savaşının çıktığını sana öğretmediler anlaşılan. savaş döneminde ne olmasını bekliyordun, gelişmiş ülkelerin ekonomisi bile savaş döneminde büyük zarar görürken türk ekonomisinin zarar görmesi de normaldir.
Ecevit döneminde dünya genelinde ekonomik kriz vardı. bir çok ülke bu krizden etkilendi.
bende solcuyum akepeyi eleştiren bazı yazılarım forumdan silindi.
hackhell'e çamur atmadan önce de biraz düşün...
baykalı'ı neden sevmezler onu da söyüliyim: diğer bazı parti yöneticileri gibi vatan, millet, din sömürüsü yapıp insanları bölmediği için...

iii güzel düşünmüşsün de sizde Türkiyede yaşanan ekonomik krizlerin ardından gelen AKP hükümetini durmadan bombardıman etmeniz bu açıklama mantıgıyla aynı degil mi? o zaman savaşı bahane ediyorsan son 2001 krizinden çıkan devletin faturasınıda AKP hükümetine kesmeyin derim :) ve ayrıca halen dünyada patlak veren bir kriz var iş dünyasından biri olarak söylüyorm bizim ülke bunu en az zararla geçiştiren bir ülke... yurt dışında tanıdıgın akrabaların varsa birebir ögrenebilirsin yada devletlerin ekonomik programlarını okursan görürsün

CHP ve DSP nin ne zaman iktidara gelse ülkede krizleri patlak veriyor bu bir gerçek :) muhalefe oldugu dönemlerdede lailik elden gidiyor safsatası ile her zaman alta kalmamayı başarıyor helal olsun

şahsen baykal yerine sarıgül olsa ben oyumu ona atarım ama baykal egoist hiç bir zman geri plandaki arkadaşlarının kendi liderliginin önüne geçmesini kabullenemiyor

CHP nezaman iktidar olur,tek partili günlere dönersek.
Savaşın çıkaramadığı krizi,SAYIN SEZERİN anayasa kitapçığı kat be kat çıkardı unutma.
Danıştay saldırısından sonra Baykal efendi ilk açıklamasında bu hükümetin işidir dedi,nerden
aldı bu istihbaratı acaaba,ALLAH'TAN failler bulundu yoksa ne senaryolar olurdu memlekette.HRANT DİNK-ŞEMDİNLİ-ANKARADAKİ BOMBALAMA-HADSIN ENTST.-DAHA
NE OLAYLAR OLUYOR .Ama maşallahki herşeyimiz dimdik ayakta,ekonomide tabiki.
CHP artık kriz tüccarlığından başka bişey düşünemiyor çünki memleket yönetecek
ne bilgisi ne becerisi kalmıştır.
BAYKALDA alıştı artık muhalefete ne gerek var,SEYREDİN,GÖLGE ETMEYİN YETER.
SAYGILAR,SEVGİLER BİZDEN SİZLERE.HAYIRLI İŞLER

DOĞRU TARİHİ HİÇ BİLMEM AMA SENDEN DAHA FAZLA BİLİRİM HERHALDE
O ZAMAN 2. DÜNYA SAVAŞINA KİMLER KATILDI?
1 FIRANSA
2 İNGİLTERE
3AMERİKA
4 RUSYA
5 JAPONYA
DAHASI VAR
FIRANSANIN ŞİMDİ EKONOMİSİ DİBE VURDU ADAMLAR İKİNCİ DÜNYA SAVAŞINA KATILDIYA
İNGİLTERE KEZA YİNE ÖYLE
AMERİKA ŞİMDİ DÜNYANIN EN AC ÜLKESİ
RUSYA EH İŞTE
JAPONYA'DA İKİ ATOM BOMBASI YEDİ HARİTADAN SİLİNDİ.ŞİMDİ HARİTADA JAPONYA DİYE BİR ÜLKE YOK.
HE ASIL BOMBAYI UNUTTUK NAZİ ALMANYASINI ONA NE OLDU ACABA DOĞU ALMANYA BATI ALMANYA DİYE İKİYE BÖLÜNDÜ ADAMLAR ŞİMDİ YETMİŞ SENTE MUHTACLAR.
PEKİ TÜRKİYE CUMHURİYET'İ İKİNCİ DÜNYA SAVAŞINA GİRMEDİ(İNENÜ TÜRKİYEYİ SAVAŞA SOKMADI)DÜNYANIN SÜPER DEVLETİ OLDU EKONOMİSİYLE O GİRENLER AC TÜRKİYE ZENGİN ÖYLEMİ?
ATATÜRK'ÜN CHP SİYLE ŞİMDİKİ CHP NİN ARASINDA DAĞLAR KADAR FARK VAR.ATATÜRK BAŞ ÖRTÜSÜNE KARŞI DEYİLDİKİ.ŞİMDİKİ CHP LİLER SİZİN GİBİ KÖFNE CÜRÜMÜŞ BEYİNLER BUNU SİYİSİ RANT OLARAK KULANIYORSUNUZ.YOK TAYİP ŞÖYLE TAYİP BÖYLE EVET MEYVE VEREN AĞAÇ TAŞLANIR.SİZLER CUMHURİYETİ LAİKİ BİR ARAÇ OLARAK KULANIP EMELİNİZE ULAŞMAK AMA BUNU BAŞARAMAYACAKSINIZ.22 TEMUZDA BU HALK SİZE GEREKEN CEVABI SANDIKTA VERECEK.

Mustafa Sarıgül kavga dövüş geçen kongreden ne yazıkki galip ayrılamadı işte ozamandan beri baykal dan tiksiniyorum. Başka sebeplerde var ama yazayımmı diye düşünüyorum ucunda chp yi haksız eleştirmekten heralde bu sefer 30 gün banlanırım haklı eleştiri yapsamda.

Geri