CHP'de aday adayları inletiliyor

TuğяuL

Banned
Reaction score
0
Ne gülüyorsun bu anlattığım senin hikayen!
CHP'de aday adayları inletiliyor
CHP'de adaylık süreci ile ilgili Genel Merkez’in bir sistemi yok; ’eleme’ anlamında bir komisyon veya kurul da yok.

CHP’de adaylık süreci ile ilgili Genel Merkez’in bir sistemi yok; ’eleme’ anlamında bir komisyon veya kurul da yok. Aday saptamaları ahbap-çavuş ilişkileri üzerine kurulu... Bu konuda yoğun şikayet ve eleştiriler alıyoruz. Bir çok aday adayının ağzından benzer öyküyü şu şekilde dinliyoruz:
"Genel Merkez’de bol oda var; tanıdığınız veya ismini bildiğiniz bir MYK üyesine kendinizi anlatmak istiyorsunuz. Sekretere isminizi yazdırıyorsunuz, "Ne zaman görüşebilirim" diyorsunuz. Sekreter size "Belli değil, zaman veremiyoruz" diyor. "Gün içinde gelir mi?"; "Belli değil" Bir gece daha Ankara’dasınız. Ertesi günü hadi yakaladınız diyelim. Sekreter "Buyrun" diyerek içeriye alıyor sizi... Ancak arkanızdan kalabalık bir aday adayı grubuyla içeri giriyorsunuz. Odada oturacak yer tabii ki yok. Örneğin Çorum’dan gelmiş olan bir aday adayı leblebi getirmiş olabilir; Karadenizliler de fındık... Onlar ikram edilirken topluca sohbet başlıyor; "Hoşgeldin", "hoşbulduk"; "Nereden", "Şurdan burdan geldik" gibi... "Ben adayım", "Eh hayırlı olsun"... Odada 15 kişi varsa, bu muhabbet sürüp gidiyor.
"Hayırlı olsun", "Hala bana niye adaysın, partimizi niye tercih ettin; partimizin durumu nasıl?
Senin ne gibi katkıların olabilir? Projelerin var mı? AKP’nin elinden başkanlığı alabilir miyiz?" diye ayrıntıya giren yok!
Zamanımı ve paramı harcıyorum, böyle bir durumla karşılaştığım için hayal kırıklığına uğruyorum. Çağdışı bir sistem ve anlayışla karşılaştığım için de çok kızıyorum; ben enayi miyim?

O kadar hazırlanmışım "Neden adaysın?" diye soran bile yok.
Beğenmediğimiz, AKP şekilsel olsa da, ’temayül yoklaması’ yapıyor. Başbakan, milletvekillerini toplayıp konuşuyor, yoğun anketler yapıyor. Adaylar ’iç sınav’dan geçiriliyor, AKP adaylarını böyle açıklıyor. Aday gösterilmeyenlerin de gönlü alınıyor. Şirketlerde bile işe alınırken defalarca görüşme yapılırken; bizim CHP’de böyle bir anlayışın olmaması çok vahim bir durum değil mi? Acaba bugünkü başarısızlığın bir nedeni bu olabilir mi? Gençlik ve kadınlar nerede?"
Evet, "Aman bir dönemeçten geçiyoruz; ölüm kalım seçimi olacak bu; oyları CHP’de toplayalım... Yoksa Türkiye, İran olabilir" sözlerinin artık hiç anlamı yok.

Yalçın BAYER/ Hürriyet

CHP işte bu

kendi kendisini yönetemeyen parti

ülkeyi nasıl yöntecek

CHP kendine muhalefet aslında bıraksan başlarındaki Baykalı bile eleyecekler el elde baş başta kalacaklar.

Geri