CHP referandumun iptalini istedi

g.haneli

Banned
Reaction score
0
CHP ve DSP, referandum paketindeki değişikliklerle ilgili Anayasa Mahkemesi'ne iptal başvurusunda bulundu. Mahkeme, CHP'yi haklı bulursa referandum iptal olacak.

CHP ve DSP, 11. cumhurbaşkanı seçimine yönelik geçici maddelerde yapılan değişikliğe ilişkin kanunun iptali için Anayasa Mahkemesine başvurdu.

CHP'li ve DSP'li 110 milletvekilinin imzasıyla Anayasa Mahkemesine yapılan başvuru dilekçesinde, 21 Ekimde, referanduma sunulmadan önce Anayasa paketinde yer alan 11. Cumhurbaşkanının seçimine ilişkin geçici 18 ve 19. maddeler ile çerçeve 6. maddeyi paketten çıkaran Anayasa değişikliğinin, ''yokluğunun hükme bağlanması veya iptal edilmesi, dava sona erinceye kadar yürürlüğün durdurulması'' istendi.

AA
26 Ekim 2007

Bende Chpnin feshini istiyebilirmiyim son 60 yıldır bir işe yaramıyorlarda.

aslında biraz mantıklı düşünürsek davada haklılık payı da var diyebilirz..

şöyleki bildiğiniz üzere sınır kapılarında kullanılan oylar 11. cumhurbaşkanı için verilen oylarıda kapsıyordu fakat daha sonra yapılan değişikle bu madde değiştirilerek 12. cumhurbaşkanı için geçerli kılındı..
şimdi aynı referandum içerisinde halkın bir bölümü sanki başka bir paketi diğer bölümü de başka bir paketi oylamış oldu..

sizce de bunda bir gariplik yok mu..?

chamur'a aynen katılıyorum. oylama başladıktan sonra maddelerde değişiklik yapılmaması gerekirdi.
21 ekimden önce oy verenlerle, 21 ekimde oy verenler aynı maddeleri oylamadı.
bu durumda iptali en mantıklısı.
akepe daha duyarlı davranıp referandumu erteleseydi bu sorunlar da yaşanmazdı.

iptal edilip yeniden oylamaya sunulursa ne olacak..???

sonuç farklı mı olacak..

önemli olan iptal edilince sonucun farklı olacagı degil..chp yi onaylamasamda bildirdiği gerekçeler oldukça yerinde ve haklı gerekçeler..chp deyipte fos bu da demeyin ve gerekceleri okuyun usulsuzluk oldugunu göreceksiniz..yorum yapmadan önce lutfen bir gerekçeleri okuyun..

önemli olan iptal edilince sonucun farklı olacagı degil..chp yi onaylamasamda bildirdiği gerekçeler oldukça yerinde ve haklı gerekçeler..chp deyipte fos bu da demeyin ve gerekceleri okuyun usulsuzluk oldugunu göreceksiniz..yorum yapmadan önce lutfen bir gerekçeleri okuyun..

Haklılık payı olabilir ama Türkiye refaranduma Abdullah GÜL için gitseydi çok daha fazla EVET oyu çıkardı bunuda göz ardı etmemek lazım

mutlaka öyle olacaktı ama sınırda insanlar oy verdikten sonra referandumun maddesi değiştirilirmi nerde görülmüş böyle bi saçmalık..ki kaldı ki bir çok insan neye oy vereceğini bile bilmiyordu..ayrıca evrensel bir gerçek vardır ki şudur; referandum maddeleri kamoyuna resmi gazete aracılgıyla açıklandıktan sonra liderler çıkarlar ve açık bir şekilde taslagın ne içerdigini açıklarlar ve sonrasında halka 40 günlük bir düşünme süresi verilir..ve 40 gunun ardından ilk pazar gunu referandum yapılır..referandum cok ciddi bişeydir arkadaslar..seçim gibi düşünmek gerekiyor bi yerde..

Ya siz sanıyormusunuz ki kapılarda kullanılan oylar için chpnin iptal istediğini. chp felsefesinin gerektirdiği neyse onu yapıyolar, kriz felsefesi. Chp karambol ( kriz ) yaratmaya çalışıyor ve gol atmaya çalışıyor. Yıllardır ülke insanına korkuyu empoze edenler yine bu yolla rant etmeye çalışıyorlar. chp akp ve pkk yı birbirne çok yakıştırırken pkk iti apoyu yargılayan hakimin chpden milletvekili adayı olmasına neden engel oldu ? kürt oylar gitti diye. şimdi ortaya yok efendim şöyle böyle diye ortaya çıkıyorlar. chpnin halkı düşünmediği çok kez meydana çıktı. Altı okunun çoğu kırılan parti çıkmış halkçılık mı yapmaya çalışıyor ? siz gülünüz beni güldürmeyiniz...

aslında biraz mantıklı düşünürsek davada haklılık payı da var diyebilirz..

şöyleki bildiğiniz üzere sınır kapılarında kullanılan oylar 11. cumhurbaşkanı için verilen oylarıda kapsıyordu fakat daha sonra yapılan değişikle bu madde değiştirilerek 12. cumhurbaşkanı için geçerli kılındı..
şimdi aynı referandum içerisinde halkın bir bölümü sanki başka bir paketi diğer bölümü de başka bir paketi oylamış oldu..

sizce de bunda bir gariplik yok mu..?

Dediğin usulen dogru olabilir hatta olabilir deil dogru, ama mantıken bu referandumun iptali yanlış,
Büyük bir % ile kabul edildi, gümrükte oy kullananların hepsinin hayır dediğini varsaysak bile sonuc deişmez.
Hadi dielim iptal edildi, nolcak bi referandum daha olcak, buda maddi bi külfet daha getirecek ve büyük bi ihtimalle sonuc deişmicek

Dediğin usulen dogru olabilir hatta olabilir deil dogru, ama mantıken bu referandumun iptali yanlış,
Büyük bir % ile kabul edildi, gümrükte oy kullananların hepsinin hayır dediğini varsaysak bile sonuc deişmez.
Hadi dielim iptal edildi, nolcak bi referandum daha olcak, buda maddi bi külfet daha getirecek ve büyük bi ihtimalle sonuc deişmicek

referandumun iptalini bende desteklemem açıkçası..
sonuçta bu halkla bu referandum şu dönemde 10 defa daha yapılsa onundanda evet oyu çıkar..
fakat yapılan işlerin biraz daha düzenli,yasalara uygun ve daha bilinçli yapılmasını isterim açıkçası..

misal ben diyorum ki evet 11. cumhurbaşkanı 5+5 yıl görev yapabilsin,sonra sen oyluyorsun sen diyorsun ki bende ''evet'' oyu kullanıyorum.. 12. cumhurbaşkanı 5+5 yıl görev yapsın..
ikimizde evet oyu kullandık ama benim istediğim geçerli olmuyor..
senin istediğin geçerli oluyor..

bu ne perhiz bu ne lahana turşusu..=)

yani burdan da anayasanın bu maddesinin sadece bir kişi için yapıldığı sonucu çıkıyor..
işte ben buna karşıyım..

sonuç olarak..
“Ege bir Yunan gölü deeldir, Ege bir Türk gölü de deeldir. Binaenaleyh Ege bir göl deeldir.” =)

herkesin derdi yenıden oylanıp daha güçlü akp yapmak .yenıden oylansın bencede hada bgüçlensin akp çok güzelde kardeşlim maliyetler hepişmizin cebişnden çıkıyor ne insafsız ne düşüncesiz bu insanlar ya.!

kesinlikle iptal edilmeli.tabi adaletten ve hukuktan korkanların pisliklerini örtbas etmek için çamur atmaya kalkması kadar normal birşeyde göremiyorum.

Mahkemenin referandumu iptal etmesi çok zor bir ihtimal. Hakimler savcılar karar verirken kendi iradelerinide kullanmaktadırlar, iptal edilsede sonuç değişmez o ayrı. Diyelimki iptal kararını onadı bir üst mahkemeye gidilir karar bozulur buda çok büyük ihtimal, Anayasa mahkemesi kendi konumunu düşünerek böyle bir karar vereceğini hiç sanmıyorum (halkı çiğneyemez yani). Sadece gümrüklerdeki oy sayısı düşülür geçersiz sayılır buda sonucu etkilemez.
Zaten deniz baykal neye elini attıysa yüzüne bulaştırdı hiçbirşeyde başarılı olamadıki.

artık şunu herkesin bilmesi lazım ki chpnin yolu sürekli anayasa mahkemesinden geçiyo

artık şunu herkesin bilmesi lazım ki chpnin yolu sürekli anayasa mahkemesinden geçiyo

bu sözü okuyunca aklıma hani seçimlerden sonra çankaya belediyesinde chp binasını basan amma velakin belediye başkanının ( özel korumasıyla-yetkisi olmadığı halde ) müdahalesi ile parti merkezine giremeyen partililer(chpliler) geldi.. CHP binasına GİRMEK isteyen vatandaşlar ANAYASA MAHKEMESİNE BAŞVURSUN :D:D:D

Bence bütün partilerin kapanması lazım. Bu Şekilde Türkiye bir adım bile ileri gidemiyor. Ya herkes koltuğunu gençlere devredecek. Ya da hepimiz sürüneceğiz. Sadece hepimizi değil çoluğumuz çocuğumuz torunumuz hepsi sürünecek. İşe bak ya amerikalı avrupalı rahat etsin diye ben eziyet çekiyorum. Yani benim için artık şu parti bu parti yok. Hiçbirine güvenmiyorum kardeşim...
Gerçekten Milleti için Ülkesi için çalışanlar amerikadan akıl danışmaz. Ayrıca imfye olan borcu öder. Yada halkına ödettirir ardından 10 yıllık yada 20 yıllık bir plan yapar hepimizde Millet olarak çalışırız dişimizi sıkarız sonrası bir ömür boyu rahat ederiz. Ne dedilerde yok dedik.

Aynen katılıyorum

Tipik CHP mantığı işte.Halka rağmen halk için

mantıksal temeli olmayan klasik bir ezber örneği
CHP halka karşıdır,CHP şöyledir,CHP böyledir kafası
kanıt var mı? evet var AKP nin istediğini yapmayanlar halk düşmanıdır :D
niye CHP sol partidir diye yapılıyor bu ezberler
ama söyleyin CHP gerçekten sol parti mi?bence değil
ama bu kafalar değişmez
CHP soldur o zaman Baykal kötüdür CHP öcüdür.Buna inanmaya devam edin iyi yoldasınız :goz:

Geri