CHP iktidarında din eğitimi____

LOOPUSED

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
CHP iktidarında din eğitimi

Tek parti devrinde tam bir devlet terörü estirilmiştir. Kur’an-ı kerim, öğrenimi gizli gizli yapılırdı. Köy veya mahallede çocuklar, samanlık gibi kuytu yerlere toplanır, bir kişi de yola gözcü olarak konurdu. Jandarma gelince çocuklar ve hoca kaçarlardı. Şayet gözcüye rağmen baskın olursa o hocanın vay başına gelene! Sakalından tutup yerlerde sürümeden tutun da Elifba cüzlerinin paramparça edilip ayaklar altında ciğnenmesine kadar.

Devrin Ergenekon başları, Kur’an-ı kerimi gökten indiğine inanılan hurafe diye ima ile kötülüyorlardı. Aynı şekilde ezan asli haliyle okunduğunda müezzin yakalanırsa o da dipciklenirdi. Bunlara dair onlarca şahitten acı hadiseler dinlemiş bir insanım.

General Faruk Güventürk’ün 1960’ın ikinci yarısında Kayseri’de müftüyü boynundaki atkıdan tutarak yerlerde süründürmesini ise o zamanki gazetelerde okuduk.

Jandarma tabii bu Kur’an baskınlarından sonra köy muhtarına uğrardı.

Aç gitmeleri mümkün mü?

Kuzular devrilir, yoksul köylü ziyafet çıkartırdı.

1945’ten sonra Amerika’nın dayatmasıyla çok partili hayata geçildi. 1946’dan itibaren CHP hızla kan kaybederken DP gelişmektedir. Artık köylerde cenaze kaldıracak imam bulunmaz olur. Baskın yapa yapa din adamının kökünü kuruturlar.

CHP erirken bile İnönü tavizsizdir.

Parti ileri geleneleri derler ki: Paşam, parti düşüyor, fakat siz de miting kürsülerinde hiç dinden bahsetmiyorsunuz? Ne olursunuz gelin biraz farklı konuşun...

Kuleli Askerî Lisesi’nde okurken kumandanlar görsün diye seccadesini koridora serip namaz kılan Kürümzade İsmet Paşa, bu defa söz der. Kürsüye çıkar.

Partililer merakla beklerler. Acaba din adına ne diyecek? Ama nutuk biter Paşa iner. Söylenen yeni bir şey yoktur. Parti idarecileri, hayal kırıklığı ile yanına gelirler. Hani Paşam, dinden-imandan bahsedecektiniz?.. İsmet İnönü çıkışır. Bahsettim ya! Hey’et şaşırır. Biz duymadık derler. CHP genel başkanı, ‘kürsüden inerken halka Allahaısmarladık dedim ya’ der.

Tek Parti, 1949’da politik istismarla İmam Hatip Lisesi açmak mecburiyetinde kalmıştır. Bunu yapmaktan maksat, bakın biz size din mektebi de açtık diyerek bir yıl sonra yapılacak genel seçimlere hazırlanmaktır. Diğer maksadı ise din adamı altında kendi bildikleri gibi insan yetiştirmek. Nitekim onlardan birini biz gördük. 1968’de Adana Erkek Lisesi’nde din dersimize gelen Ankara İlahiyat mezunu Vahap öğretmen geneleve gitmenin mahzurlu olmadığını sınıfımızda söylemişti. O devirde yalnızca Ankara’da İlahiyat Fakültesi vardı. Profesörlerinin bazısı da çok meşhur ateistlerdi.

CHP aynı CHP’dir.

Şap kaynatılarak ne zaman şeker olursa CHP de o zaman değişir.

kaynak

din sömürüsüne başladınız yine nasıl olsa asırların silahı
hırsız din sömürücülerini de akp den gördük

Demokrat Parti de ondan sonra tam aksini yapmış Dini Kullanmakta hiç bir behis görmemiş.
Ülkedeki sanayi ilerlemesini baltalamış.
İktidarı sallanırken Ölüleri bile vatan cephesine katılanlar diye radyodan anons ettirmiştir.
Köy enstitülerinin kapatılması da bu döneme rastlar.
Yurt dışına uçak satabilen Türkiyenin bu yeteneğinin de ortadan kalkması neden se Demokrat partı dönemindedir.
Vel hasılı Meneresin de pek savunulacak tarafı yoktur.

din kültürü ve ahlak bilgisi dersini sadece islam içerikli bir ders sanıp sözde din özgürlüğünden sebep zorunlu derslerden çıkartmayı bir iş sanan partidir chp ve chp zihniyeti

Kuleli Askerî Lisesi’nde okurken kumandanlar görsün diye seccadesini koridora serip namaz kılan Kürümzade İsmet Paşa, bu defa söz der. Kürsüye çıkar.

Din pazarına sadece dindar görünenler değil,dini öcü gibi görenler de düşmüş baksana..Kulelide okuduğu zamanlar koridora seccade sermekle başlamışlar işe ,şimdilerde bir çarşafa dolanıyorlar bir çarşaf yırtıyorlar.. bari birine karar verseler ..

din ile siyaset yaparak bu güne gelen chp değildir.Bu kadar ağır iddialar milleti galeyana getirme ve kandırmadan başka birşey değildir.Madem okadar din karşıtı faaliyet vardı neden ozaman 1945 den sonra SSCB hegemonyasına girmeyi tercih etmedi bu sizin DİNSİZ dedikleriniz ??

yine dine sarıldınız bakıyorum. böyle "ZAMAN"larda "VAKİT" kaybetmeden bu kadar dinci kesilmeniz şaşırtıcı. değil aslında hep bunu yapıyorsunuz. sanki dindar birtek siz ve partiniz akp kaldı.

bir ekleme daha yapmak istedim komik oluyorsunuz :)

var olan vakaları anlatmak sömürü olmuyo bildiğim kadarıyla; zira bir olay, olgu veya kişi üzerinden siyaset yapmaktan bahsediyorsanız bu konuda en çok kullanılan (kendini sol zannedenler için) materyal: kemalizmdir...

var olan vakaları anlatmak sömürü olmuyo bildiğim kadarıyla; zira bir olay, olgu veya kişi üzerinden siyaset yapmaktan bahsediyorsanız bu konuda en çok kullanılan (kendini sol zannedenler için) materyal: kemalizmdir...

sen kendini ne olarak nitelendiriyorsun? ben solcuyum hem Kemalistim diyelim ya sen?

din siyaseti yapılıyor diyenler genelde dine karsı olanlardır , siyaseti yapıldıgından değil onlar dine tahammül edemediklerinden hayıflanırlar...

Şap kaynatılarak ne zaman şeker olursa CHP de o zaman değişir.

bu sözü okuyunca babamın bu tür durumlarda kullandığı "katranı kaynat kaynat olmaz şeker" sözü aklıma geldi nedense...

chp geçmişte neyse şimdi de aynı. başına kim geçerse geçsin zihniyet değişmedikten sonra değişen bir şey olmaz.

ya arkadas yazmıyım yazmıyım dıyorumda gene dayamıyorum. lısedeydım sanırım dın dersınden kalmıstım. hemde dısıplıne gıttıgım ıcın. durum soyle dın hocası Ataturk hakkında ılerı gelırı konusmustu ben kufur etmıstım. bırtek dınden kalmıstım. elhamdurıllah muslumanım allah ıma sukurler olsun. dındar gecınen bırcok arkadastan daha fazla dua bılırım. ama nedense bu sahısların dını kullanmasından nefret eder olmusum. artık oyle tıksındırdınız kı neredeyse ateıst olacam bu soytarılar yuzunden. bırakın bu ıslerı yaaa. KEMALISTIM ATATURKCUYUM ELHAMDURILLAH MUSLUMANIM...

"katranı kaynat kaynat olmaz şeker"
DOGRU SOYLEMIS BABAN ELLERINDEN OPERIM. MENEMEN OLAYINDA IKI TANE SALAK DIN ADAMI OLDUGUNU IDDIA EDIP BIR DUA OKUMA ILE BIZE KURSUN ISLEMEZ DEDIGINDE OLEN SUBAYLARIMIZI HATIRLADIM.

NOT: ASLA BABANA KARSI BIR KINAYE YOK KESINLIKLE MUKEMMEL BIR CUMLE KURMUS.

YOBAZLIKLA DINDAR OLMAYI BIRBIRINE KARISTIRMAYIN ARKADASLAR....

SAYGILAR SUNARIM
SON BIRSEY EKLEMEK ISTIYORUM SOL OLMAKTAN BAHSETMIS BIRILERI TURKIYEDE SOLCULUK DIYE BIR KAVRAM ZATEN YOK ANCAK OLSANIZ OLSANIZ SOL SEMPATIZANI OLURSUNUZ. SOLCULUK SOSYALIZIM GEREKTIRIR. SOSYALIZIM ESITLIK GEREKTIRIR. HADI BINDIGIN ARABALARI SATIN IKI UCUZ ARABA LIN DA BIRINI HEDIYE EDIN.

Akp iktidarında yeterince tarikatlaştınız,daha ne din eğitiminden bahsediyorsunuz?..

din kültürü ve ahlak bilgisi dersini sadece islam içerikli bir ders sanıp sözde din özgürlüğünden sebep zorunlu derslerden çıkartmayı bir iş sanan partidir chp ve chp zihniyeti

benim yillarimda din dersi cikarilmisti liseden
simdi nasil bilmiyorum
hatta ve hatta serefsiz müdür mezun karnesine not düsmüs din dersi okumaz diye
ne alakaysa sanki biz dinsisiz
o zamanlar cok ders vardi secmeliydi onun yerine muhasebe ek dersini secmistim sanki yasakmis gibi
deli zihniyeti bunlar
istirmacirlar hepside ayni chp side mhp side ne ararsaniz hepside ayni
ilk önce kendilerini degistirsinler bunlar

şimdi adamın biri doğruluğu tartısılacak bir yazı yazmış sizde bunun üzerinden chp yi dinsiz ilan edıyosunuz.ben kuranın gizli gizli okundugunu hiç duymadım. he tekke ve zaviye acıp orda seriyat usulune gore adam yetıstırırsen tabı basarlar.sızın ıftıralarınıza alıstık artık ALLAH bir dedıgınıze ınanırım baska hıc bır lafınıza ınanmam cunku hıc sıkılmadan utanmadan ınsanlar hakkında yalan yanlıs konusabılyosunuz. sızın gıbı dusunmeyen ınsana her yasıktırmayı yapmaktan cekınmıyorsunuz sonrada müslümanız dıye gezıyosunuz ortada.

en basıt ornek 1999 depremınde merkez ussu gölcüktüya tsk düşmanları hemen basladı. o gece askerıyede alem yapıyolarmıs komutan kuran ıstetmıs yırtıp yere atmıs sonrada ustunde tepınmıs.

bıde soyle dedıler gene alemde komutan ıckı ıcerken kuran okutmus o sıra deprem olmus

yuh be yuh dıyorum baska hıc bırsey demıyorum yalan soylerken azıcık yüzünüz kızarsın bari

Chp döneminde de diğer solcu partilerin kuracağı hükümetlerde de İslamın tüm şartlarını yerine getirebilirsiniz...Yeterki insanın içinde olsun.Siyasetle dini karıştırmayın.!Karıştırınca millet kutuplaşır.Atam ne güzel düşünmüş laikliği.Ama anlayan yok,herkes kendi anladığı kadarını sanıyor işte.Yazık!...

chp oy arttırmaya karar vermiş baksana, Bu ülkede muhafazakarların oyunu da almadan iktidar olmazsın. eee.. din halen siyasi olarak sömürülmeye devam ediyor ve edecekte. Yalnız chp için söylemiyorum. Tüm siyasi aktörler için. Ama siyasilere kızmıyorum ben. Ortalıkta güdülecek bir sürü varsa. birsürü çoban adayıda çıkı verir. Sözlerim yanlış anlaşılmasın dindar insanlar için değil tüm millet için. Bu kapıdan oy çıkmayacağını bir şekilde söylemezsek siyasiler bu yolu daha çok tırmalarlar. Kısacası suç bizim. Onlar yalnızca fırsatı değerlendiriyor.!

sen kendini ne olarak nitelendiriyorsun? ben solcuyum hem Kemalistim diyelim ya sen?

ben "müslüman" sıfatını yeterli buluyorum, ha derseniz ki siyasi alanda nedir? sosyalist müslümanım desem zaten sosyalizmin pozitif yönleri islamın içinde var negatif bulduğum yönleri yok o yüzden salt "müslüman" (bi açıklama yapıyım dedim ama uzatmanın manası yok konu başlığıyla alakası kalmamaya başlıyo mevzunun saçma duruyo zira)

ben "müslüman" sıfatını yeterli buluyorum, ha derseniz ki siyasi alanda nedir? sosyalist müslümanım desem zaten sosyalizmin pozitif yönleri islamın içinde var negatif bulduğum yönleri yok o yüzden salt "müslüman" (bi açıklama yapıyım dedim ama uzatmanın manası yok konu başlığıyla alakası kalmamaya başlıyo mevzunun saçma duruyo zira)

ben dün sormuştum ama, sizde birgün düşünmek gerekiyor herhalde soruyu anlamak için. evet Elhamdülillah bende Müslüman'ım. Sosyalist müslümanlığı bulduğunuz parti akp oluyor herhalde. Çünkü şuan akp oy kaybediyor ve siz sosyalist müslüman partiniz akp nin kan kaybından bayağı bir üzülmüşe benziyorsunuz. Sosyalist Müslüman ve Salt Müslüman'lık kavramlarınıda ilk defa sizden duydum. Hangi ülkenin Müslümanısınız peki? Türk olmadığınız kesin. çünkü bizde Sosyalist Müslüman pek bulunmaz ya Müslüman'dır bizimkiler ya Gavur?

Geri