CHP Anayasa Mahkemesi'ne gidiyor

_TozKoparaN_

Altın Üye
Reaction score
0
CHP, iki yasanın bazı hükümlerinin iptali için Anayasa Mahkemesine başvuracak.

Partinin bugün yapılan kapalı grup toplantısında, başvurular için milletvekillerinden imza toplandı.
Alınan bilgiye göre, Dışişleri Bakanlığının yeniden yapılandırılmasını öngören ''Dışişleri Bakanlığının Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun'' ile Akkuyu'da nükleer güç santrali kurulmasını öngören ''Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Rusya Federasyonu Hükümeti Arasında Türkiye Cumhuriyetinde Akkuyu Sahasında Bir Nükleer Güç Santralinin Tesisine ve İşletimine Dair İşbirliğine İlişkin Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğu Hakkında Kanun''un bazı hükümlerinin iptali istenecek.

Dışişleri Bakanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun'un ''büyükelçilerin, görev yaptıkları ülkelerde devleti, Cumhurbaşkanını ve hükümeti temsil edeceğine'' ilişkin hükme ''hükümeti temsil'' yönünden itiraz edilecek ve iptali istenecek.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali ile anlaşma konusunda ise ''bir ihale anlaşmasının'' Anayasa'nın 90. maddesinin uluslararası anlaşmalara verdiği üstün statüden yararlanmak için uluslararası anlaşma haline getirilerek denetim dışı bırakıldığı iddia edilecek. Bunun hukuk devletine, idarenin tüm yargı ve işlemlerinin yargı denetimine tabi olması ilkesine aykırılık teşkil ettiği savunulacak.

Kaynak

Vatana millete hayrı dokunan bir işe de burnunu sokmasa şu parti dişimi kıracam. Başkan değişti , değişim rüzgarı dediler , Cindoruk'un dediği gibi vantilatördenmiş .

Sadece AKP demokrasiden anlıyor değil mi ? CHP'nin yaptığı demokrasi değil de başka bir şeymiş gibi algılamayın.

Sadece AKP demokrasiden anlıyor değil mi ? CHP'nin yaptığı demokrasi değil de başka bir şeymiş gibi algılamayın.

senin dediğinden ben şunu anlıyorum . sadece akp değil chp de demokrasiyi uyguluyor .

ama her nedense şu durumda ikisi birbirine taban-tabana zıt , bu nasıl oluyor ?

eğer demokrasi dediğin şey , benim miletvekilim var , ve anayasa mahkemesine de gitme hakkım var ise ona zaten yorum yok . gereken cevabı sandık veriyor .

ama başka bir şeyden bahsediyor ve ben şu an farklı bir açıdan bakıyorsam beni aydınlatmanı dilerim .

senin dediğinden ben şunu anlıyorum . sadece akp değil chp de demokrasiyi uyguluyor .

ama her nedense şu durumda ikisi birbirine taban-tabana zıt , bu nasıl oluyor ?

eğer demokrasi dediğin şey , benim miletvekilim var , ve anayasa mahkemesine de gitme hakkım var ise ona zaten yorum yok . gereken cevabı sandık veriyor .

ama başka bir şeyden bahsediyor ve ben şu an farklı bir açıdan bakıyorsam beni aydınlatmanı dilerim .

Demokrasi dediğin olay zıtlıklara bakmaz ki. Genel olarak bir iktidar partisi de demokrasiyi uygular , muhalefet partisi de uygular. Hatta bağımsızlar da uygular. Bu ülkede fikirler , kutuplar gibi kuzeyde güneyde olmasaydı mevcut sorunlar iktidar partisi ve muhalefet partileriyle beraber çözülürdü. Keza Atatürk'ün isteği üzerine kurulan ilk muhalefet partisi Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası da bunun üzerine kuruldu. Gelgelelim bu zamana , Anayasa Maddeleri ülkenin omurgası gibi sonuçta. İktidarın sunduğu maddeleri yanlış bulan Ana Muhalefet bunu Anayasa Mahkemesi'ne giderek çözmek istiyor ki bu da demokrasiye tâbidir.

Demokrasi dediğin olay zıtlıklara bakmaz ki. Genel olarak bir iktidar partisi de demokrasiyi uygular , muhalefet partisi de uygular. Hatta bağımsızlar da uygular. Bu ülkede fikirler , kutuplar gibi kuzeyde güneyde olmasaydı mevcut sorunlar iktidar partisi ve muhalefet partileriyle beraber çözülürdü. Keza Atatürk'ün isteği üzerine kurulan ilk muhalefet partisi Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası da bunun üzerine kuruldu. Gelgelelim bu zamana , Anayasa Maddeleri ülkenin omurgası gibi sonuçta. İktidarın sunduğu maddeleri yanlış bulan Ana Muhalefet bunu Anayasa Mahkemesi'ne giderek çözmek istiyor ki bu da demokrasiye tâbidir.

üstteki dediğimin aynısı yani , nedeni niçini yok .

chp belki anayasa mahkemesine çok fazla müracat ediyor olabilir ancak bu durumun demokrasiye ve hukuk devletine aykırı olduğunu düşünmek akp tarafından son yıllarda millete empoze edilen popüler bir cehalettir. iyi o zaman vatandaş x gitsin birisini öldürsün mahkemeler,hak, hukuk bir tarafta dururken biz de bunu gidip referanduma sunalım. x efendi ceza alsın mı, almasın mı? öldürülen vatandaşın hakkını milletin insafına mı bırakalım? tamam milletin iradesi kutsaldır anladık ama her şeyi birbirine karıştırmanın, abartmanın bir manası yok.

üstteki dediğimin aynısı yani , nedeni niçini yok .

Aynen dediğin gibi gereken cevabı halk veremiyor , sandıklar veriyor. Bilmem , anladın mı...

Chp'ye Yıldız Tilbe'nin güzel bir şarkısını armağan ediyorum.

Yürüüü ancaa gidersiiin =))

şu ülkede güvenilcek hala tek bir adam yok ya ben ona yanıyorum sağ sol birbirini yerken olan askere oluyo, millete oluyo, birilerinin cebi dolarken biri nefesi kokarak geziyo. sonra bazı çok bilmişler gelip burda ona buna bizim partimiz en dorusunu yapar sizin partiniz ne ayak tarzında konuşuyo. ama kimseden farklı bi fikir çıkmıyor. yiyin birbirinizi yiyin. doğuda şehit olan adam neden oluyo belli bile değil. şehidini koruyan biri bile yok bu ülkede. ama hepimiz ermeniyiz diye gezen çok. bilgisizlik eğitimsizlik ülkede moda olmuş ağzı olan konuşuyo. Allah sonumuzu hayır etsin.

Geri