CHP 35. maddede neden geri adım attı

emekcii

New member
Reaction score
0
35. madde değişikliği ile ilgili CHP’nin geri adım atmasının sebebi
CHP tarafından değiştirilmesi gündeme getirilen 35. maddede neden geri adım atıldı?

Takvim gazetesi yazarı Bülent Erandaç, CHP tarafından gündeme getirilen 35. madde değişiklik paketi ile ilgili olarak ilginç bir tespitte bulundu. Erandaç, CHP'nin değişikliği gündeme getirip, ardından geri adım atmasını bakın neye bağladı.

İşte yazının 35. madde ile ilgili kısmı

Deniz Baykal, hakkındaki kaset iddiaları nedeniyle 10 Mayıs 2010 günü istifa etmek zorunda kalmıştı. Aradan yaklaşık 80 gün geçti, kaset organizasyonunu kimin yaptığı henüz ortaya çıkmadı.

CHP'DE BAYKAL FEDA EDİLDİ
Bu arada, CHP'de Baykal feda edildi. Omurgası, eski, yönetimi yeni bir CHP yapılandırmaya başladı.

CHP NEDEN GERİ ADIM ATTI
CHP'nin milliyetçi ve devletçi zeminden, halkçı ve demokratik bir zemine çekilmesinin zorluğu, son 35. maddeyle ilgili geri adım atılmasında görüldü. "35'inci madde kaldırılsın" diye yola çıkan CHP'nin yeni yönetimi, kısa zamanda ne olduysa, "CHP asker karşıtı oluyor" imajı yaratmamak için maddeyi kaldırmak yerine değiştirmeyi önerme noktasına geriledi.

CAN SIKICI SORUNLAR VAR
Son iki ayda CHP'den yapılan açıklamalara bakıldığında, CHP'nin milliyetçi ve devletçi yüzünü örtmenin zorlukları her olayda ortaya çıkıyor. Türkiye'de can yakıcı sorunlar söz konusudur.

Geleneksel ince politikalarla, ülkemizin can yakıcı sorunlarına çare bulunması zordur. "Hep ileri" model ile sorunlara çare bulunması dönemine girmiş bulunuyoruz.

35. madde değişikliği ile ilgili CHP’nin geri adım atmasının sebebi en son haber

Hiç alakası yok , sadece 80 darbesinin komutanlarını yargılamayı bu kadar içten isteyen Erdoğan'a zarf attı. Madem kararında bu kadar netsin o zaman kaldır dedi. AKP'de 35'i asla kaldıramazdı , bu kadar rahat bir şekilde evet demesinin sebebi meclisin tatile girmesi ve kimsenin " Kaldırılsın " demeyeceğini bildiği içindir.

Madde 35 - Silahlı Kuvvetlerin vazifesi; Türk yurdunu ve Anayasa ile tayin edilmiş olan Türkiye Cumhuriyetini kollamak ve korumaktır.

Bu maddede neyin nasıl değiştirileceği önemli.

Geri