CHP’de 3. 'Yamyam' skandalı

R.T.E

Banned
Reaction score
0
CHP’de 3. 'Yamyam' skandalı

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği ‘Mezitli Sahil Yolu’ ihalesinde 4.5 milyon YTL’lik usulsüz işlem yapıldığı belirlendi.

Kamu İhale Kurumu, ‘Yasal işlem yapılmalı’ raporu verdi.

İŞADAMI Metin Taşdelen’in Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde yolsuzluk yapıldığı yönündeki şikayetinin yankıları sürerken, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde bu kez de 4,5 milyon YTL’lik usulsüz işlem yapıldığı ortaya çıktı. Kamu İhale Kurulu’nun 2006 yılındaki toplantısında Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Mezitli Sahil Yolu Dolgu ve Peyzaj Çalışması İşi’ ihalesinde yolsuzluk yapıldığını tespit etti.

PEYZAJ İŞİ İHALESİZ VERİLDİ

YEMİNLİ Mali Müşavir Ahmet Akın ‘Mezitli Sahil Yolu Dolgu ve Peyzaj Çalışması İşi’ ihalesinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla 18 Ocak 2005’de Kamu İhale Kurulu’na başvurdu. Başvuruyu 6 Eylül 2006’da görüşen Kurul, 2002 yılında Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin muhtelif yerlerde yağmur suyu hattı yapımı ve ıslahı için yapılan ihaleyi alan firmaya, ikinci bir ihaleye gidilmeden yüzde 91.50 keşif artışı ile Mezitli Sahil Yolu peyzaj işini de vermesinin mevzuata aykırı olduğuna karar verdi.

SORUMLULAR CEZALANDIRILSIN

KAMU İhale Kurulu verdiği kararında şu noktalara dikkat çekti: İhale konusu iş kapsamında yer almayan işlerin ihale edilen işin bünyesinden yapılmasının hukuken mümkün olmadığı, dolayısıyla imalat artışına neden olan imalatların 4734 sayılı kanun çerçevesinde ihale yapılması gerektiği nedeniyle idarece yapılan işlemlerin mevzuata aykırı olduğu tespit edilmiştir. ... Mevzuata aykırılıkların gerçekleşmesinde sorumluluğu olanlar hakkında değerlendirme yapılarak, gerekiyorsa inceleme veya soruşturma başlatılmak üzere kararın İçişleri Bakanlığına bildirilmesine oy çokluğu ile karar verildi.

Yamyam vakaları

CHP’Lİ Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, internete düşen konuşmalarında ‘yamyam’ diye nitelendirdiği CHP’li Belediye Meclis üyelerini doyurabilmek için rüşvet aldıklarını anlatıyordu. Bu skandal kayıtlara 1. Yamyam Vakası olarak geçti. İşadamı Metin taşdelen, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin gübre alımlarında trilyonluk yolsuzluklar yaptığını iddia ederek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu. Bu şikayet de 2. Yamyam Vakası olarak nitelendirildi.

KAYNAK 1

KAYNAK 2

Bu ülkenin parası olduğu müddetce CHP nin de "YAMYAM"ları bitmez

chp için rutin olaylar. :D:D:D:D:D

Geçen seferde söylemişstim aynen dediğim gibi oldu.

bu kezde aynısını söylüyorum

CHP de nezaman bir YAMYAM yada yolsuzluk iddiaları ortaya çıksa

Tuncelili kemal CHP matbasında hazırladığı bir belgeyle çıkıp yolsuzluk edebiaytı yaypıp AKP yi şuçlayaca

buaraya yazıyorum.hatta yazdım:)

Tuncelili kemal CHP matbasında hazırladığı bir belgeyle çıkıp yolsuzluk edebiaytı yaypıp AKP yi şuçlayaca

aynen katılıyorum..

ya bunların eline iktidar geçse ne yaparız ya..

alışılagelmiş normal günlük bir olay,

biri b.. batıyor diğeri sıvazlıyor :D

Bu Yamyam haberlerininden anladığımız anafikir

Denizde kum CHP YAMYAM bitmez:)

Tucelili kemal e duyurulur

bu adam hiç utanmadan elinde belge dediği müsveddelerle birde ekranlara çıkmaz mı bayılıyorum valla

dikkat ederseniz artık millet ciddiye dealmıyor

çünü gerçek amacı başkasının yolsuzluğunu belgelemek değil

kendi yolsuzluklarını gizlemek miş

CHP iktidara gelse ilk başta kendine yamyam diyenleri yer. Üzerine de tecavüzcü sapıkların avukatlığına savunan vakitçileri cila yapar bence. :)))

chp ile ilgili iddia ortaya atıldımı chplilerin hepsi hırsız. hırsızdır belki bişey diyemem ama akp çok temiz, tertemiz bir parti midir? daha dokunulmazlıkları kaldıramıyorlar. kılıçdaroğlu da belge çıkardımı hemen belge sahte. =)
ne çok yalaka, ne çok liboş var memlekette ya :D

CHP nin ne yamyamı biter nede bunları savunan Kemalleri biter

onun içinmi şaban dişli ve dengir fırat istifa etti??????????*

varan 1iniz

"Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde gübre alımı konusunda yolsuzluk yapıldığı yönünde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan suç duyurusuna adı karışan CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, hakkındaki iddiaları yalanladı.
İddiayı ortaya atan Kimpa şirketinin sahibi Metin Taşdelen'i tanımadığını ve hiçbir şekilde görüşmediğini söyleyen Gök, "Bir kere ben yolsuzluk yapıldığı iddia edilen 2004, 2005, 2006 ve 2007 döneminde milletvekili bile değildim. Ben 2007 yılı Temmuz ayında yapılan seçimlerde milletvekili oldum. İddia edilen dönemde Mersin Barosu Başkanı'ydım ve bir avukattım. O dönemde benim ne belediye ile ne de parti ile bir ilgim yoktu" dedi.
Milletvekili seçildikten sonra gerek Mersin'de gerekse Ankara'da kendisini birçok kişinin aradığını ve bu tür iddialarda bulunduğunu ifade eden Gök, "Ben her zaman şunu söylüyorum, belgen varsa getir. Yoksa, söylediklerinin sorumluluğunu taşırsın" diye konuştu. "

http://haber.lpghaber.com/Mersin-Bu...-Gubre-Yolsuzlugu-Iddiasi--haberi-135438.html

varan2 niz

Eryılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Çankaya Belediyesi'ne ilişkin iddiaları araştırmak üzere "şimşek hızıyla" iki müfettiş gönderen İçişleri Bakanlığı'nın, AK Parti'li belediyeler söz konusu olduğunda "görmüyorum, duymuyorum, bilmiyorum" diyebildiğini söyledi.

Rüşveti önlemek, temiz yönetim biçimi sağlamak ve topluma örnek bir belediye başkanlığı oluşturmak için çabaladığını belirten Eryılmaz, "Bu müfettişler, Çankaya Belediye Başkanlığı'nın rüşvete karşı ortaya koyduğu mücadeleyi yerinde incelemek ve öğrenmek için geliyorlarsa hoş gelsinler, sefa gelsinler, elleri çok dolu döneceklerdir. Ama 'Çankaya Belediyesi'nde rüşvet ve usulsüzlük var mı?' diye araştırma yapacaklarsa, onlar adına üzgünüm ki boşa çabalayacaklar ve elleri boş döneceklerdir. Bizim verilmeyecek tek bir kuruşluk hesabımız yoktur" dedi.

Eryılmaz, 4.5 yıldır hemen hemen her ay belediye hesaplarının görevlendirilen müfettişlerce araştırıldığını ve bugüne kadar tek bir yanlışa rastlanmadığını ifade etti.

Eryılmaz, "Benim isyanım şunadır: İçişleri Bakanlığı göz göre göre neden çifte standart uygulamaktadır? AKP'li belediyeler hakkında Aliağa'dan Silivri'ye, Gaziantep Büyükşehir'den Adana Büyükşehir'e bir dizi yolsuzluk ve usulsüzlük iddiaları tüm medyayı kaplamışken, ortalık baştan başa yolsuzluk iddialarıyla çalkalanırken, pek çok AKP'li belediyede rantın ve yolsuzluğun kokusu bütün burunları rahatsız edecek kadar ağırlaşmışken, neden sadece Çankaya Belediyesi'ne müfettiş gönderilmektedir?" diye sordu.

"AKP'li belediyelerle ilgili iddialar karşısında sağır rolüne soyunulmakta, buralara soruşturma için herhangi bir girişimde
bulunulmamaktadır" diyer Eryılmaz, "Bu çifte standartlı tavır kabul edilemez. Benim yasa dışı bir şekilde dinlenmem kadar İçişleri Bakanlığı'nın bu tarafgir tavrı da tüm Türkiye için, demokrasimiz için, hukuk devleti ilkemiz için üzücü ve kaygı vericidir" diye konuştu.

http://www.cnnturk.com/2008/turkiye....karisan.eryilmaz.tepkili/495261.0/index.html

birine bi çamur attıktan sonra hiç bakmazmısınız arkanıza nldu bu çamur diye sizi utanamzlar.

durmak yok, çamura devam

Madem Akp Çok DÜrÜst Neden Kaldirmiyor Dokunulmazliklari Hatta Denİz Baykal Meclİs KÜrsÜsÜnden Bas Bas BaĞirdi Sadece Chp Mİlletvekİllerİnİn DokunulmazliĞi Kalksin Dİye Onada YanaŞmadi Nİye BaŞbakan DİĞer Konularda Mangalda KÜl Birakmazken İŞ Dokunulmazliklara Gelİnce SÜt DÖkmÜŞ Kedİye DÖnÜyor

chp de akp de hepsi yamyam bunların. Hepsi aynı bok.

hakikaten CHP için bunlar rutin işler

hatta basit işler

artık milletin bile dikkatini çekmiyor

noldu kemos belge alıp geldimi..:Dmeclise b.k atmaya... izleyemedim de..:D

Geri