Chelsea Kazandı, Medya Galip.....

ße YouRSeLF

New member
Reaction score
0
Medya ile ilişkilerini en alt düzeyde yürüten, ona tepeden bakan, güvenmeyen hatta kafa tutan Fenerbahçe’yi yarı finalin kapısından kim döndürdü biliyor musunuz?

Medya!

Daha doğrusu, Medya’daki çoğu Fenerbahçe kimlikli, sonradan olma meslektaşlar...

İyi niyetle fikrini söyleyenleri tenzih ederim, fikr-i sabit sahiplerinden bahsediyorum.

İsterseniz somuta indirgeyelim:

Şu Kezman- Semih polemiği var ya...

Fenerbahçe’nin yumuşak karnıydı, kaşındı, tırmalandı, kanatıldı ve en sonunda bildiği ne varsa inkar ettirildi Zico’ya.

Başardılar!.. Dünya’nın en büyük takımlarından birinin hocası ve Dünya’nın en iyi futbolcularından birine, “öğrettiler” futbolu!

* * *

Teknik direktörlük ne ki?.. Dünya’nın her takımı aynı şekilde çalışıyor. Takımda stoper geriye forvet ileriye konuyor. Pres yap, kanatları işlet, kademe falan... Beylerbeyi’nde oynayan futbolcu da biliyor bunu, Real Madrid’deki de, Mourinho da.

Fark, ufak tercihlerde. Duruşta...

Zico’nun tercihi de maça Kezman’la başlamak, duruma göre Semih’le değiştirmek veya çift santrfora dönmekti
.
Galip takım değiştirilmez derler; peki “galip tercih” neden değiştirildi?

Gırtlağına çöktüler adamın.

Yakın geçmişte Zico’ya yapılan ekranlı/ yazılı “baskı”nın benzerine dayanacak iktidar bile yoktu Dünya’da.

* * *

Bir “bilek güreşine” döndü iş.

Zico dediklerini yapmazsa, ağzıyla kanarya tutsa faydasızdı. Bir başarısı varsa, ya
elindeki kadrodandı ya da daha önceki hocaların sağladığı koşullardan.

Olmadı; “Takımı Başkan yaptı”!

Medya ile ilişkilerini en alt düzeyde yürüten, ona tepeden bakan, güvenmeyen, hatta kafa tutan Fenerbahçe, teknik direktörünü koruyamadı.

Neden?

Çünkü kontrat yenileme tarihi gelmiş, Zico ile pazarlık zamanıydı.

“Tamam” mı, “devam” mı kararını verememişti kulüp.

Fenerbahçe kimlikli sonradan olma meslektaşlar Fenerbahçe’nin teknik direktörüne pusulayı şaşırtabilecekler ve “var olduklarını” hissedebileceklerse, tam zamanıydı.

Chelsea yarı finalde, onlar şampiyon.

“Kezman’la başlasaydı Chelsea’yi geçerdi” demiyorum. Onu çeyrek finale kadar getiren “doğrularını” ters yüz ettiği için “hata yaptı” diyorum Zico’ya.

Resmen kendini tekzip etti.

* * *

Peki Fenerbahçe ile birlikte kaybedenler kim?

Birinci sırada Kezman... “İstanbul’da mutsuzum” itirafı bir futbol yıldızı açısından veda değil “Lanet olsun” cümlesidir ve kulüp-futbolcu ilişkilerinde bir adım ötesi küfürdür.

İkinci sırada Semih... Müthiş bir imaj ve sempati sahibiydi Zico’nun tasarrufu sayesinde. Aynı zamanda müthiş bir golcü olmuştu. Bir maçta “sıradan futbolculuğa” indi.

“Fenerbahçe’ye iyi bir santrfor lazım” öyle mi?

Kezman’ı bitirenler Semih’i ıskartaya çıkartmakta hiç zaman kaybetmedi.

Üçüncü kaybeden Zico...

Boş verecekti kontratın uzatılmasını falan; şimdiye kadar “tutan” fikrini takip edecekti.

Söylemesi kolay tabi. Zico, Nelson Mandela mı, Mahatma Gandhi mi?

Ha... Bir de Fenerbahçe kaybetti.

Kimin umurunda olduğunu bilemem. Ama ben çok üzüldüm. Şayet katkım olduğunu düşünsem mevzime gömülüp ateş hattımdakilere Semih’i de ekleyeceğime “kusura bakmayın” der susardım.

Ercan Güven - Ters Köşe

aynen katılıyorum medya fenerli yensede yenilsede hep adamlar övülüyor .GS ise yensede elestiriliyor hayret bişey saolasın

aşırı gaz verilerek takımı tümüyle uçuran medya sonunda dinamiti patlattı.

Alisamiyende Bi Dinamit Patlatcaz Dicem Ama Patlak şamdelden Başka Bişey Bulamıcaz Orda:))

hadi canım hadi..Turkcell super lig bu derbilerde 6da6 yapacagız..32.hafta fark 5 olur.trabzon maçına beraberlik için çıkarız(ancak biz 9 kişiyken yenilebiliriz):goz:

Geri