Chavez: 'Marksist Hıristiyanım!'

mr.aLi

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
VenezueLa Devlet Başkanı yaptığı açıkLamayLa yine dikkatLeri üzerine çekti

100116-chavez.hlarge.jpg

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, hem Marksist hem de Hristiyan olduğunu "ilk kez" söyledi.

Mecliste yıllık konuşmasını yapan Chavez, "Marksist ve Hristiyan olduğumu ilk kez buradan ilan ediyorum" dedi.

"Marksizm, tarih ve gerçeğin bilimsel yorumunda en ileri teoridir" diyen Chavez, "Simon Bolivar ve İsa'nın fikirlerinin ne kadar takipçisiyse o kadar da Marksist olduğunu" söyledi.

"İsa'nın kapitalist olduğunu kim söyleyebilir" diye soran Chavez, "İsa hepimizden daha radikaldi. O, 'zenginin cennete girmesi, devenin iğne deliğinden geçmesinden daha zordur' diyen kişidir" ifadesini kullandı.

Chavez, insanlığın ancak "kapitalizmin işini bitirdikten sonra" selamete ereceğini belirterek, Marks'ın Kapital'ini yeniden okumaya başladığını, kitapta "birçok soruya yanıt bulduğunu" kaydetti.

Chavez, bir süre önce de "Noel'deki tüketim çılgınlığına son verme çağrısında" bulunmuştu. Venezuela lideri, geçen ay yaptığı açıklamada, "Allah aşkına, gelin buna son verelim. Manevi değerlerimizi kaybetmemize yol açan bu tüketime, bu kapitalist çılgınlığa dur diyelim" diye konuşmuştu.

Ekli dosyalar

• 100116-chavez.hlarge.jpg
    100116-chavez.hlarge.jpg
    26.9 KB · Görüntüleme: 12,506
iyi demiş.................

seviyorum bu adamı helal olsun..

bunun da kimin maşası olduğu belli olmaya başladı

marksisizm bir dindir , 2. bi dini de sahiplenmeye kalkarsan 2sinden de aforoz edilirsin

ama hem halkına hem de ağababalarına iyi gözükmek amacıyla yine kendine yaptı bi edebi facia ...

ah chavez ah sen de mi kapanıcaktın birilerinin ayağına

bu arada varsa bu adamı beğenen gitsin ülkesine görsün marksisizimi , hristıyanlığı yaşasın bakalım nasılmış
sapkın fikirleri desteklemk yerine gidin yaşayın , hem sizin hem bizim istediğimiz olsun .

----------------------------

levent sen kumda kale yapmaya devam et yaşın kaç bilmiyorum ama hala uyumaya devam ...
yazdıklarına inanıyorsan üstteki paragrafımı oku ve uygula :goz:

ayrıca kimse marksist müslümanınm diyemez , hristiyan diyemedği gibi
siz takılın , kale yapmaya devam ...

Marksizm Karlm Marx'ın başlattığı bir dinsizlik akımıdır.Dünyanın büyük locasına ait bu akım tüm dünyada etkisini göstermiş olup benimsenmiştir.Kötü olduğunu bilipte kapılaları vardır.Chavezi bilmem ama akımın tehlikeli olduğu aşikardır.Ayrıca belirrtmek isterim Lenin Stalin ve Darwin de bu akımların ayrı bir dalıdır...

Komedi ya hakkaten komedi
Din tezi diyalektik materyalizm ile ilgili
Marksizm daha ziyade ekonomi yani artık değerin paylaşımı ile ilgili

Bir kere bile das kapitali okumayanlar yorum yapıyor ya helal olsun
(Bu arada Das Kapital marks ın tezini savunduğu kitap bilmeyenler ziyadesiyle mevcuttur)
Felsefi tezin metodunu ana fikir haline dönüştürmek bize has olsa gerek

Marksist hristiyanım demek ekonomik değerlerde marksist dini inanç olarak diyalektik materyalizme değil bir dine baglıyım demektir.

Marksist müslümanım dese ne olurdu acaba ?

Marksizm Karlm Marx'ın başlattığı bir dinsizlik akımıdır.Dünyanın büyük locasına ait bu akım tüm dünyada etkisini göstermiş olup benimsenmiştir.Kötü olduğunu bilipte kapılaları vardır.Chavezi bilmem ama akımın tehlikeli olduğu aşikardır.Ayrıca belirrtmek isterim Lenin Stalin ve Darwin de bu akımların ayrı bir dalıdır...

marksizim ne bi ogren ilk once sonra konus ve dunyanın buyuk bolumunde benimsenmistir diosun nereleri say locası war diosun :D tamamen sallama bi cevap her zamanki gibi darvin diosun darvine bilimsel teori cosmus gidion

Komünist müslümanım diyenler de var , adamın yaşam tarzını değil de fikrini ekonomi ile kısıtlamak koşulu ile kabul etmekte bir sakınca görmüyorum şahsen ama ben böyle şeylerden uzak durmayı yeğlerim

Allah Kabul etsin ....Darısı bizim nurlu katoliklerin başına.............

Geri