Cezayı peşin, hukuku taksitle veriyorsunuz

AngeL Of Death

Wishmaster
Altın Üye
Reaction score
0

ÜMRANİYE davası sanıklarından Mustafa Balbay, mahkeme heyetine “Tutuklama suçu işliyorsunuz” dedi. Balbay, her duruşmanın davayı daha da uzattığını belirterek, “Cezayı peşin, hukuku taksitle vermektesiniz. Sonucu torunlarımız bile görmeyecek” diye konuştu.

İkinci Ümraniye davası tutuklu sanıklarından gazeteci Mustafa Balbay, yeni istenen dosyalarla davanın uzatılmasını isyan etti. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nde oluşturulan salonda görülen davanın 78. duruşmasına 29 sanık katıldı. Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün’ün yıllık izinde olması nedeniyle üye hakim Hasan Hüseyin Özese’nin başkanlık yaptığı duruşmada, tutuklu sanık Neriman Aydın’ın savunmasına devam etmeden önce bazı sanıklar usule ilişkin beyanda bulundu.

Çekilme konusunu düşünün
Gazeteci Mustafa Balbay, duruşmalar yapıldıkça davanın ilerlemediğini ifade ederek, “En son AKP’nin kapatılma davasının dosya ve eklerini istediniz. Böylece 100 klasör daha eklenmesine yol açtınız. Bu davanın sonunu değil biz, çocuklarımız, torunlarımız bile görmeyecek. Bu davanın yükünü artırmaktasınız” dedi. “Cezayı peşin, hukuku taksitle vermektesiniz” diyen Balbay, “Şimdi savunmasını yapan sanık bir dosya daha isterse ’Şu dosya da getirilsin’kararı verilirse o zaman bu dava nasıl ilerleyecek? Yeni dosyalar gelerek davanın uzatıldığını düşünüyorum. En azından delillerin ne kadar hukuki delil olduğunu belirleyin. Çekilme konusunu ciddi olarak düşünmenizi istiyorum” şeklinde konuştu.

Özkan: Güvensizlik dorukta
Duruşmada söz alan Gazeteci Tuncay Özkan da Türkiye genelinde mahkeme üzerinde güvensizliğin olduğunu gördüğünü, yapılan uygulamalarda da mahkemenin bu güvensizliği doruğa çıkardığını savundu. Özkan, mahkeme heyetine hitaben, “Ben güvensizliğimi ifade ediyorum. O zaman sorayım mı, sizi kim görevlendirdi?” dedi.

KAYNAK​

Geri