- Katılım
- 23 May 2010
- Mesajlar
- 10,583
- Reaction score
- 0
- Puanları
- 0

Cevizli Bulgur Köftesi Tarifi
Domates sosuyla değişik bir lezzet sunan Cevizli bulgur köftesi tarifi
MALZEMELER
2 yumurta
2 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı ceviz (dövülmüş)
2 orta boy patates( haşlanmış)
300 gr yağsız kıyma
Birer çay kaşığı karabiber, pulbiber, kimyon
1 tatlı kasesi galete unu
Kızartmak için sıvı yağ
2 orta boy soğan
Yeterince tuz
Domates sosu için:
1 orta boy soğan
3 orta boy domates
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
2 dal fesleğen, yağ, tuz
HAZIRLANIŞI
Bir kabın içine ince bulguru alıpkaynar su ile kısır ıslatır gibi ıslatalım.Kapağını örterek 10 dakika bulgurların şişerek yumuşamasını sağlayalım. İçine rendelediğimiz soğanları dövülmüş cevizleri, yumurtaları, haşlayıp rendelediğimiz patatesleri, kıymayı, baharatları, tuzu ilave ederek iyice yoğuralım.
Köfte harcından baş parmak kalınlığında silindirik köfteler yapalım.Köfteleri galete ununun içinde yuvarlayarak kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü kızartarak kağıt mutfak havlusu üzerine alalım.Arzuya göre domates sosuyla birlikte servis yapalım.
Domates sosu için:
Bir tavaya küp doğranmış soğanı ve sıvı yağı alalım.Hafifçe pembeleşince içine doğranmış sarımsakları ve tavla zarı iriliğnide doğranmış domatesleri ilave ederek birkaç dakika pişirelim.
Salçayı, ezilmiş tavuk suyu tabletini ve 1 çay bardağı kaynar suyu ilave ederek sosu bir taşım kaynatalım.İçine iri doğranmış fesleğen yapraklarını ilave edip sosu ateşten alalım.Köfteleri, kıvırcık marul yaprakları içinde yanında domates sosuyla birlikte servis yapalım