Cesaret Üzerİne

CHI€F

Kalpsiz
Reaction score
0
Yıllar önce Stanford Hastanesi'nde gönüllü olarak çalıştığım zaman, çok ciddi ve az rastlanan bir hastalığa yakalanmış Liza adında bir kız tanıdım. İyileşmesi için bir tek yol vardı, beş yaşındaki erkek kardeşinden kan nakli yapılması gerekiyordu. Erkek kardeşi ayni hastalığın üstesinden gelmişti ve vücudunda hastalığı yenebilecek antikorlar oluşmuştu. Doktor bu durumu Liza'nın erkek kardeşine açıkladı ve ona ablasına kan vermeyi isteyip istemediğini sordu. Küçük çocuk bir an tereddüt etti ve derin bir nefes aldıktan sonra, "Evet,eğer Liza kurtulacaksa veririm" dedi. Kan nakli yapılırken, küçük çocuk ablasının yanındaki yatakta yatıyor ve ablasının yanaklarına renk geldikçe bizimle birlikte gülümsüyordu. Sonra yüzü sarardı ve yüzündeki gülümseme kayboldu. Başını kaldırıp doktora baktıktan sonra titreyen bir sesle,"Hemen mi öleceğim?" diye sordu. Sonradan anladık ki yaşı çok küçük olduğu için, doktorun sözlerini yanlış anlamış ve kanının tümünü ablasına vermesi gerektiğini düşünüp onu kabul etmişti.

ALINTI... !

vay be . işte gerçek cesaret :(

işte budurrrrr!

Bir kız ve bir delikanlı,bir motorsikletin üzerinde 180 km hızla gidiyorlar ve aralarında şöyle bir konuşma geçiyor;

Kız : Lütfen yavaşla,ben korkuyorum
Delikanlı : Hayır,bak ne kadar eğlenceli
Kız : Lütfen,lütfen,çok korkuyorum
Delikanlı : Peki,beni sevdiğini söyle
Kız : Seni çok seviyorum,lütfen yavaşla
Delikanlı : Şimdi de bana sıkıca sarıl
Kız delikanlıya sıkıca sarılır
Delikanlı : Şapkamı alıp,kendine takar mısın? Başımı çok sıktı.
Ertesi gün gazetelerde şöyle bir haber çıktı: Motorsiklet kazası;
Motorsiklet,fren arızası nedeniyle,bir binaya çarptı.Üzerindeki 2 kişiden sadece biri kurtuldu.Gerçek ise şöyleydi;Yolun yarısında,delikanlı frenlerin bozulduğunu anlamış ama bunu kıza belli etmek istememişti.Bunun yerine,kızdan kendisini sevdiğini söylemesini istemiş ve kendisine son defa sarılmasını istemişti.

Sonra da kendi ölümü pahasına,kızın başlığı takmasını ve hayatta kalmasını sağlamıştı.
İŞTE GERÇEK AŞKIN ANLAMI DA BUYDU!

tek kelimeyle mükemmel :)

bunu okumustum cınaryapragının werdıını forumda icim bi garip olmustu... nerde o eskiii asklar :) kardes baska sey ya ama

İki hikaye de dehşet...o genç gibi sevmek ve de o çocuk gibi cesaret sergilemek ne kadar güzel...Paylaşım için sağolun arkadaşlar....

ÇınarYaprağı' Alıntı:
Bir kız ve bir delikanlı,bir motorsikletin üzerinde 180 km hızla gidiyorlar ve aralarında şöyle bir konuşma geçiyor;

Kız : Lütfen yavaşla,ben korkuyorum
Delikanlı : Hayır,bak ne kadar eğlenceli
Kız : Lütfen,lütfen,çok korkuyorum
Delikanlı : Peki,beni sevdiğini söyle
Kız : Seni çok seviyorum,lütfen yavaşla
Delikanlı : Şimdi de bana sıkıca sarıl
Kız delikanlıya sıkıca sarılır
Delikanlı : Şapkamı alıp,kendine takar mısın? Başımı çok sıktı.
Ertesi gün gazetelerde şöyle bir haber çıktı: Motorsiklet kazası;
Motorsiklet,fren arızası nedeniyle,bir binaya çarptı.Üzerindeki 2 kişiden sadece biri kurtuldu.Gerçek ise şöyleydi;Yolun yarısında,delikanlı frenlerin bozulduğunu anlamış ama bunu kıza belli etmek istememişti.Bunun yerine,kızdan kendisini sevdiğini söylemesini istemiş ve kendisine son defa sarılmasını istemişti.

Sonra da kendi ölümü pahasına,kızın başlığı takmasını ve hayatta kalmasını sağlamıştı.
İŞTE GERÇEK AŞKIN ANLAMI DA BUYDU!

Evet kesinlikle gerçek AŞK bu,fedakarlık ister bu fedakarlıklar arasında canında vardır şayet tererrüt ediyorsan AŞKINI tekrar sorgula bu aşkmı yoksam sevgimi diye bence aşkı uğruna canını verenler ALLAH bilir ama benim fikrimce cennetliktirler.

comand' Alıntı:
Evet kesinlikle gerçek AŞK bu,fedakarlık ister bu fedakarlıklar arasında canında vardır şayet tererrüt ediyorsan AŞKINI tekrar sorgula bu aşkmı yoksam sevgimi diye bence aşkı uğruna canını verenler ALLAH bilir ama benim fikrimce cennetliktirler.

+1000000000 :D bende böyle düşünüyorum

tşk ikincisini biliyorum ilki de güzeldi!!!! ikincisinde ki gibi bir aşk yaşamayı hep istemişimdir ama olmuyor işte kız arkadaslarımla birbirimizin gözlerinin içine baka baka aşkım canım bitanem vs vs diye hitap ediyoruz ama ne o bana ne ben ona aşık masık değilim sürüp gidiyo böyle :mad:

KaZaX' Alıntı:
tşk ikincisini biliyorum ilki de güzeldi!!!! ikincisinde ki gibi bir aşk yaşamayı hep istemişimdir ama olmuyor işte kız arkadaslarımla birbirimizin gözlerinin içine baka baka aşkım canım bitanem vs vs diye hitap ediyoruz ama ne o bana ne ben ona aşık masık değilim sürüp gidiyo böyle :mad:

ne aşk ama sizinki dillerede destan olur şimdi ha aslı ile kerem leyla ile mecnun gibi :D ikinizde farkındasınız ha :D

Geri