Cerrah... - Bekir Coşkun

MARCUSX

New member
Reaction score
0
Cerrah...

i27swp.gif

DÜNKÜ gazetenin birinci sayfasında, açılışını yaptığı bir hastanede Başbakan‘ı cerrah kıyafetiyle görünce...

Kaçma olanağı olmayan yatalak hastaları, sedyelerle yangın merdiveninden kaçırma fikri geldi aklıma...

Çünkü Başbakan, anlamadığı şeyleri yapmaya bayılan ve psikolojide “her tür iş sendromunda atak-refleks” diye adlandırılan eğilim sınıfına giriyor.

Bu kez cerrah...
İşte daha dün sabah ben “Canını seven kaçsın...” diye hastanedeki personel, odacı ve refakatçileri de uyarmayı düşünürken, haber geldi:
“Kürşad Tüzmen’in dilini kesti...”
“Kim?..”
“Cerrah...”
“Nasıl?..”
“Kürt açılımı konusunda yardımcısı ağzını biraz fazla açınca... Baktı sanki dili uzamış gibi geldi...”
“Ne dedi de...”
“Diyarbakır’da dört bir yanda PKK bayraklarını görünce, kendini bir nevi vazgeçilmez organ sanan Tüzmen ‘Gönül isterdi ki burada bir Türk bayrağı da dalgalansın. Bu benim zoruma gidiyor, bunun düzeltilmesi lazım’ dedi...”

Ağır suç...
Demek ki kesti dilini cerrah...

Ve elinde neşter cerrahın...
Sırada “demokratik Anayasa operasyonu“ var...
İzliyorsanız, kaç gündür gazetelerde- televizyonlarda
“Anayasa’yı masaya yatırdı” diyorlar...
Ben biliyorum:
Çünkü “organların“ yerini beğenmiyor...
Yargı organını oradan alıp, bypass yöntemiyle arkadan dolandırarak, yasama organının içine sokarken... Yasama organını bağladığı yürütme organına da iki ayak daha ilave ettiğinde...

Ve toplumsal görme, duyma, konuşma organlarının deliklerini diktiğinde...

Yanındakiler, kulağı-gözü-ağzı olmayan bu dört ayaklı “demokratik Anayasa” denilen yaratığı görüp... Bir de masada artan parçaya bakıp sorabilirler:
“Efendim bir şey arttı?..”
(.........)
Beyindir o...

Bekir COŞKUN

bu anayasa değişecek. ama meclisten ama referandumla milletten ... vee darbeci anayasası öyle yada böyle buruşturulup olması gereken yerde olacak. darbecilerde yargılana-cak.. isteselrde istmeselerde.. yeter son söz milletin....

bunlarınki darbe olmuyo tabi değil mi?

Kürşat Tüzmen Sağlık nedenlerini bahane ediyordu.Demek dilini kestirmiş...

bu anayasa değişecek. ama meclisten ama referandumla milletten ... vee darbeci anayasası öyle yada böyle buruşturulup olması gereken yerde olacak. darbecilerde yargılana-cak.. isteselrde istmeselerde.. yeter son söz milletin....

tamam bu anayasa değişsin.

tamam darbeciler yargılansın.

tamam darbe anayasası çöpe gitsin.

ama adama sormazlar mı sekiz yıldır nerdeydiniz?
neden HSYK ve anayasa mahekemlerinin yapısını değiştiriyorsunuz da başkaca bir kuruma dokunmuyorsunuz? mesela yök. o da darbeyle geldi hatırlatırım.
darbecileri yargılayacağız diyen kişiler artık o darbecilerin yargılanamayacağını bilmiyorlar mı? aradan 20 yıl geçti. bu saatten sonra yargılasanız ne yargılamasanız ne?
anayasa değişikliğini mecliste madde madde oylatan referanduma neden tümden sokar diye sormazlar mı adama?
bütün partilere göz boyamak için paketleri ellerinde gidenler bu paket akıllara düşünce neden gidip görüş almadılar da gizli kapaklı yaptılar acaba? şimdi "bakın biz herkese gidiyoruz, ama onlar uzlaşmıyor" demek için mi?

biliyorum sen turşudan anlamıyorsun ama tekrar soracağım. belki atasözünden anlarsın.

bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu? (türk atasözü)

birazcık ciddiyet, birazcık samimiyet.

geçiniz efendiler geçiniz. bu filmi dönderip aktarıp oynatıyorsunuz. daha önce de oynattınız aynı filmi.

zerki ; son kez turşucuya git ona sor kardeş ben valla anlamam.. bilsem perhizide söylerdim ama bilmem.. 8 yıl önce nerdelerdi onuda bilmem.. paketinde neler var onada aklım ermez... umrumda da değil.. ben bu değişiklik paketinide anayasanın kökten değişmesinide isterse chp isterse mhp getirsin teşekkür ederdim. yeterki içinde özgürlük ve demokratik haklar adına, hukukun siyasetten arındırılması adına şeyler olsun. darbeciler yargılansın ve yapacak olanlarda bundan sonra kendine gelsin diye... gerisi teferruat.. sen bir paket koy,sanada teşekkür edelim zerkli ; ne dersin...

zerki ; son kez turşucuya git ona sor kardeş ben valla anlamam.. bilsem perhizide söylerdim ama bilmem.. 8 yıl önce nerdelerdi onuda bilmem.. paketinde neler var onada aklım ermez... umrumda da değil.. ben bu değişiklik paketinide anayasanın kökten değişmesinide isterse chp isterse mhp getirsin teşekkür ederdim. yeterki içinde özgürlük ve demokratik haklar adına, hukukun siyasetten arındırılması adına şeyler olsun. darbeciler yargılansın ve yapacak olanlarda bundan sonra kendine gelsin diye... gerisi teferruat.. sen bir paket koy,sanada teşekkür edelim zerkli ; ne dersin...

işte bizde onu diyoruz. bu anayasa paketinde ne demokrasi var ne özgürlük. onun için neden destekliyorsunuz onu da nlamadım. benim partim ne eylerse güzel eyler diye mi? ama pardon sen bbp liydin.

bir de şuna takıldım. paketinde neler var ona aklım ermez demişsin. bilmediğin birşeyi nasıl ve neden destekliyorusn, ben de onu anlamadım. hadi hayırlısı.

Tabldot anayasa istemiyorum.
Bir taraftan özgürlük diyecez,Bir tarafatanda Özgürlüğümüze
ipotek koyduracağız.

Yeri geldimi AYAK takımı olacağız,yeri geldimi İRADE...

Geri