Cep telefonundan Gmail hesabına erişmek

:..asker..:

New member
Reaction score
0
Symbian işletim sistemli cep telefonunuzdan Gmail hesabınızdaki maillere ve eklerine ulaşmak için Profi mail programını kullanmanız gerekli. Programı cep telefonunuza kurduktan sonra Menu / Account menülerinden hesabınızı oluşturabilirsiniz.

Incoming mail server : pop.gmail.com

Outgoing mail server : smtp.gmail.com

Username ve Password alanlarına Gmail kullanıcı adınızı ve şifrenizi girin.

Get entire message seçeneğini işaretlerseniz mesajın tümünü ekleriyle birlikte alırsınız. Bu hem GPRS ücreti açısından hemde işlemin süresi açısından dezavantaj olacaktır.

Advanced settings / Smtp authentification onay işaretini kaldırıp pop3 port’a “995” smtp port’a “465” değerlerini girin
Use ssl for pop3 ve use ssl for smtp seçeneklerine onay işareti ekleyin ve done’a tıklayarak kurulumu tamamlayın.

Update mailboxes tuşuna bastığınızda mail programınız çalışmaya başlayacaktır.

Not:Bazı gmail hesaplarında pop3 desteğinin önceden açılması gerekiyor. Bunun için pc’den gmail hesabınıza erişin ve settings’e tıklayın. Mail settings pernceresinden forwarding and pop’a ulaşın ve enable pop for all mail’i işaretleyin

bunlar saten normal GPRS 'den olmuyo mu ki ne gerek var beleş olanı yok mu kontürlerimize yazık

albay' Alıntı:
bunlar saten normal GPRS 'den olmuyo mu ki ne gerek var beleş olanı yok mu kontürlerimize yazık

bedava yokama "turkcell internet"de 60 kb. 1 kontor ama normal gprs 10 kb. 1 kontor .. bu yuzden "turkcell gprs"değil "turkcell internet" baglanti ayarlarini kullanarak ayar yapman lazım. bu sayede daha ucuza baglanırsın .. bende k700i var baglanamadim ama baglananlar var..
:eek:

hakonta' Alıntı:
bedava yokama "turkcell internet"de 60 kb. 1 kontor ama normal gprs 10 kb. 1 kontor .. bu yuzden "turkcell gprs"değil "turkcell internet" baglanti ayarlarini kullanarak ayar yapman lazım. bu sayede daha ucuza baglanırsın .. bende k700i var baglanamadim ama baglananlar var..
:eek:
kardeş walla senin için kayıt oldum.Seni 6 kb tı 1 kontürden kurtarmak için.Bende tcell internet ayarlarını kullanamıyodum(java hariç)ama bir gun kurtlandım ve karıştırmaya başladım telefonu.AMA buldum.Anlatiim:
"Bağlantı>internet ayarları>internet profilleri>Tcell-INTERNET>Seçim>Ayarlar>internet modu>wap"""".Son olarak internet ayarlarını buna ayarla.ve gulegule kullan

Geri