Cennette aile olacak mı?

innuendo

HANZALA
Moderatör
Reaction score
0
Cennette aile olacak mı?

245zk1y.jpg

Dünyadaki mü'min eşlerin cennette beraber olmaları mümkündür. Çünkü cennet nimetlerinden birisi de aile hayatıdır.
Burada evli olan eşler oarada da birbirleriyle evleneceklerdir.

Mü'min olan aile fertlerinin cennette birlikte bulunacaklarını haber veren ayetlerde, cennete girmeyi hak eden eşlerin orada beraber olacakları özellikle vurgulanmaktadır.

Cinsiyetin insan hayatında önemli bir yer tuttuğu şüphesizdir. Dünya hayatında karşı cinsler hayatlarını birleştirerek ruhi tatmin bulmaktadırlar. Aynı tatminin cennet hayatında da devam etmesi tabiidir. Cennet tasvirleriyle ilgili çeşitli ayet ve hadislerde, cennet hayatının dünyadaki insani duygular paralelinde kurulacağına işaret edilerek, cennette herkesin mutlaka eşi olacağı ve aile mutluluğunun orada da süreceği ifade edilmektedir.

Cennet hayatı dünya hayatından tamamen farklıdır. Cennet hayatının iki temel özelliği vardır: Arzulanan her şeye ulaşmak ve sonsuzluk. Kur'an-ı Kerim'de bu husus şöyle ifade edilmektedir:

'Gönüllerin özleyeceği, gözlerin hoşlanacağı her şey orada vardır. Siz orada ebediyen kalacaksınız." (Zuhruf, 43/71)

Birçok ayet ve hadis, cennet hayatının oraya özgü bir hayat olduğunu, dünya hayatının kıstaslarıyla bunu tam olarak kavramanın mümkün olmayacağını göstermektedir.

Kaynak

insallah o zamanlari gorecegiz

Huriler ne olacak? Bu istek mi? Ödül mü? Ben eşimle oradada kavuşacaksam Başka kadınlar niye olacak cennet hayatımda?

Huriler ne olacak? Bu istek mi? Ödül mü? Ben eşimle oradada kavuşacaksam Başka kadınlar niye olacak cennet hayatımda?

Zorunlu değil bu. Eşlerin karşılıklı isteğine bağlı bir durum.

bu konuya hakimsek biraz açabiLir miyiz?

Cennet eksiksiz mutlululuk yeridir. Cennete giren insan artık orada mutluluğunu gölgeleyecek en küçük şeyle karşılaşmayacaktır. Tam aksine, kendisini ne mutlu edecekse onların hepsine de orada hem de istediği şekilde kavuşacak, mahrumiyet asla söz konusu olmayacaktır.

orada haram kavramı olmayacak mı?

"Onlara de ki; "Bunların adlarını söyleyiniz, niteliklerini belirtiniz."

"Yoksa Allah'a, O'nun yeryüzünde bilmediği bir şeyin haberini mi veriyorsunuz?"

Şeyh-ül İslam bile olsanız, neye göre bu "Fetva"yı" (!) veriyorsunuz?

'Gönüllerin özleyeceği, gözlerin hoşlanacağı her şey orada vardır. Siz orada ebediyen kalacaksınız." (Zuhruf, 43/71) bu konunun özeti...

Herşeyi her zaman yapabileceksek iyi ama insan ondanda sıkılır

ya sınavı geçemezsek? inşallah geçeriz :S

kuranda cennet ve cehennem kapsamlı şekilde anlatılmıştır kardeş.. cennete son giren müminin bile istediği herşeyin yerine getirileceğine dair sahih hadis vardır ;)

Mugire İbnu Şu'be radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:

"Hz. Musa aleyhisselâm Rabbine sordu:

"Derece itibariyle cennet ehlinin en düşüğü nasıldır?" Rab Teâla buyurdu: "O, cennet ehli cennete dahil edildikten sonra gelecek olan bir adamdır ki kendisine:

"Cennete gir!" denilir. Adam:

"Ey Rabbim nasıl gireyim. Herkes yerlerine yerleşti, mekanlarını tuttu!" der. Ona şöyle denilir:

"Sana dünya meliklerinden birinin mülkü kadar mülk verilmesine razı mısın?"

"Rabbim, razıyım!" der. Rab Teâla:

"Sana bu verilmiştir. Onun misli, onun misli, onun misli, onun misli de."

Adam beşincide:

"Ey Rabbim razı oldum (yeter!)" der. Rab Teâla:

"Bu sana verildi, on misli daha verildi. Ayrıca gönlün her ne isterse, gözün neden zevk alırsa, sana hep verilmiştir!" buyurur. Adam:

"Rabbim razı oldum(yeter!)" der. (Hz. Musa sormaya devam eder):

"Ya derecesi en üstün olan (nasıldır)?"

"İşte irade ettiklerim bunlardı. Onların keramet fidanlarını kendi elimle diktim ve üzerlerine mühür vurdum. Onlara hazırladığımı, ne bir göz görmüş ne bir kulak işitmiştir, hiçbir beşer kalbine de hutur etmemiştir."

Müslim, İman 312, (189); Tirmizi, Tefsir, Secde, (3196).

245zk1y.jpg

dayı senin şu internetten bulduğun resimlere hayranım. bebişin babanın parmağını tutuşu çok hoşuma gitti hihihuhahaha... bildiğin haydar tutuyo gibi =D

245zk1y.jpg

dayı senin şu internetten bulduğun resimlere hayranım. bebişin babanın parmağını tutuşu çok hoşuma gitti hihihuhahaha... bildiğin haydar tutuyo gibi =D

:durdurun crazy sabah sabah öldüm gülmekten :D

Ne demek istedin kardeşim. Hangi fetva İslam da yok.

Geri