cennet cehennem

Tmac01

New member
Reaction score
0
arkadaslar sıze bır soru sorabılırmıyım cennet ve cehennem varmı neden mı sordum

milliyette bır haberde bılım adamları cennet ve cehennemı yalanlıyordu kafam cok karıstı lutfen yardım edermısınız herkes kendı dusuncelerını yazarsa sevınırım ama lutfen tartısma olmasın sonucta ozgur bır ulkede yasıyoruz herkezın fıkrını soleme ozgurlugu var konunun ınsanlıga yararlı olması dılegıyle bısmıllah

Kardeşim Sen Allaha Inanıyorsan Cennet Ve Cehennemede Inan Yok Inan Mıyorsan Git O Bilim Adamlarına Inan Belki Onlar Gitmişlerdir De Ondan öyle Soyluyorlar Tövbe Tövbe...dinimize Sahip Cıkalım Lütfen Sen Kur'an'a Inan Kardeşim Başkasının Ne Dediğine Bakma Tabi Allah Inancı Varsa Sende....

aç kuranı kerimi yada ilmihal kitaplarını bi güzell okuu böle saçma haberleridee takmaa

boş bir konu bence..Zaten bize öğretilen imanın 6 şartında ahiret inancı var değil mi?
Ee cennet dedikleri güzel cehennem dedikleri de kötü varış yeridir...Senin eğer imanın bu kadar zayıf ise (hemen azalacak kadar) bence biraz tefekkür et ve nerden geldik nereye gidiyoruz düşün..Bu kadar kusursuz varlık neden yaratıldı ve kim yarattı..Gönderdiği elçiler bize ne bildirdi...

"Veufevvidu emri ilallah"...

bilim adamları aykırıdır onlar herşeyi bilime dayamaya çalışırlar fakat işin içinden çıkamadıkları durumlardada allah yaptı derler ama rastgele buldukları şeydede yuce rabbimizi yalanlarlar

sen allah a inan görevlerini yerine getirmeye çalış başka hiçbişeye takma

Bunun cevabı insanın varoluş amacından geçer. İnsan niçin var olmuştur. onu yaratan ceza ve ödülü de yaratmıştır. Ceza cehennem ödül ise cennettir. İkisinden daha güzeli ise bizzat Allah ile sohbet etmektir. Amacımız cehennem korkusu veya cennet sevdası değil Allah ile sohbet olmalıdır. Allah hepimize nasip etsin. Amin. Kazım Demir

arkadaslar sıze bır soru sorabılırmıyım cennet ve cehennem varmı neden mı sordum

milliyette bır haberde bılım adamları cennet ve cehennemı yalanlıyordu kafam cok karıstı lutfen yardım edermısınız herkes kendı dusuncelerını yazarsa sevınırım ama lutfen tartısma olmasın sonucta ozgur bır ulkede yasıyoruz herkezın fıkrını soleme ozgurlugu var konunun ınsanlıga yararlı olması dılegıyle bısmıllah

besmeleyle açtığın konuya bak.

tam bir çelişki oluşturuyor.

Böyle konularda bilim ya da bilim adamları sana yardım edemez.

Cennet ve cehennem denilen şey bilim adamlarının varlığı hakkında teoriler oluşturup test edip onaylayabilecekleri şeyler değil. Bu konularda bilimsel bir teori öne sürülemez. Bilimsel bir teorinin ortaya çıkması öne sürülen hipotezin (varsayımın) yanlışlanabilir olmasına bağlıdır. Biraz bilim felsefesi okursan bunu hemen öğrenirsin. Oysa cennet ve cehennem ile iligili (ya da benzer şekilde meleklerin ve Allah'ın varlığı ile ilgili) ortaya atılabilecek hipotezler bu kurala ters düşer. Dolayısıyla söz konusu konularda bilimsel bir teori üretilemez. Sonuç olarak bir teori yoksa bu olmayan teorinin doğruluğu ve yanlışlığından da bahsedilemez.

Peki bilimadamı denilen zevat nasıl oluyorda böyle teoriler üretebiliyor ?

Yanıt çok basit adlarının başında bilim adamı prof vs ünvanlar taşısalarda aslında basit bilim felsefesi hakikatlerinden bihaberler ....

tabi bu iyi niyetli yaklaşım.

Bir olasılık daha varki o da kafa karıştırmaya çalıştıkları ile ilgili komplo teorisi kokan bir ....

Peki bilim bu konularda yardımcı olmuyorsa ne yapılmalı ?

İki olasılık var eskiden ninelerimizin sorgusuz sualsiz yaptıkları gibi sadece inanmak ve sorgulamamak ...

ancak günümüz insanı böyle konularda gerçekte sorgulaması gereknleri sorgulamazken, sorgulama eğilimini hortlatıyor.

Bende bu konuda sorgulamayı tercih ediyorum.

Evet sorgulayan insan için ikinci yol salt mantık kullanmak....

Bu da iyi bir mantık eğitimi gerektiriyor. Pek çok filozofun yüzyıllardır yapmaya çalıştığı şeyde bu.

Aslında felsefenin amaçlarından biri.

Fakat mantık konusunda yeterince iyi yetişmemiş pek çok filozof çuvallamıştır ona göre.

Bu noktada mantık ile yapabileceğin şeylerde aslında sınırlı.

Salt mantıkla müslümanlığın (ya da başka herhangi bir dinin) tüm inanç sistemini ispatlayamazsın. Bir noktaya kadar gelir daha sonra dinin varlığına karar verirsen bu noktada eksik aksaklıkları vahiy doldurur. Vahiy devreye girdikten sonra ise vahiyi mantıkla sorgulayamazsın. Geldiğin noktada artık inanç sistemi oluşmuştur. Ve Vahiy kuralları mantık kurallarının üstündedir.

Sana tavsiyem. Bunları forumda tartışıp insanların kafasını karıştırmak yerine yazılı kaynaklardan takip edip kendi düşünce sistemini oluşturman.

Forumlarda yazışarak elde edilebilecek bir birikim senin sorularına yanıt olmayacağı gibi başkalarına da zararlı olabilir. Boş tartışmalara yol açabilir.

Dikkat ettiysen boş kavgaya yol açmaması için olabildiğince bilimsel, nesnel (tarafsız) bir dil kullanmaya dikkat ettim ve bir yargıya varmadım...

Yargı okuyan ve ortaya konan (ve çoğu bana ait olmayan) yaklaşımları izleyecek arkadaşlara bırakılmıştır.

En kısa zamanda çelişkilerini çözmen dileğiyle.

Daha ayrıntılı bilgi istersen PM atabilirsin benimde vaktim olursa yanıtlamayı düşünebilirim.

NOT : Yukarıdaki bakış açısından felsefeye yakın olan bilim felsefesinden nasibini almış olan pek çok bilim adamının görüşüne göre aslında bilim ve din de çatışamaz çünkü birinin sözünün bittiği yerde diğeri başlar.... (bu da başka bir görüş ayrıntısı poztivizm savaşlarında)

Hrsay kuran-ı kerimde yasıyor oku inanma şaçmalıklara

besmeleyle açtığın konuya bak.

tam bir çelişki oluşturuyor.

Böyle konularda bilim ya da bilim adamları sana yardım edemez.

Cennet ve cehennem denilen şey bilim adamlarının varlığı hakkında teoriler oluşturup test edip onaylayabilecekleri şeyler değil. Bu konularda bilimsel bir teori öne sürülemez. Bilimsel bir teorinin ortaya çıkması öne sürülen hipotezin (varsayımın) yanlışlanabilir olmasına bağlıdır. Biraz bilim felsefesi okursan bunu hemen öğrenirsin. Oysa cennet ve cehennem ile iligili (ya da benzer şekilde meleklerin ve Allah'ın varlığı ile ilgili) ortaya atılabilecek hipotezler bu kurala ters düşer. Dolayısıyla söz konusu konularda bilimsel bir teori üretilemez. Sonuç olarak bir teori yoksa bu olmayan teorinin doğruluğu ve yanlışlığından da bahsedilemez.

Peki bilimadamı denilen zevat nasıl oluyorda böyle teoriler üretebiliyor ?

Yanıt çok basit adlarının başında bilim adamı prof vs ünvanlar taşısalarda aslında basit bilim felsefesi hakikatlerinden bihaberler ....

tabi bu iyi niyetli yaklaşım.

Bir olasılık daha varki o da kafa karıştırmaya çalıştıkları ile ilgili komplo teorisi kokan bir ....

Peki bilim bu konularda yardımcı olmuyorsa ne yapılmalı ?

İki olasılık var eskiden ninelerimizin sorgusuz sualsiz yaptıkları gibi sadece inanmak ve sorgulamamak ...

ancak günümüz insanı böyle konularda gerçekte sorgulaması gereknleri sorgulamazken, sorgulama eğilimini hortlatıyor.

Bende bu konuda sorgulamayı tercih ediyorum.

Evet sorgulayan insan için ikinci yol salt mantık kullanmak....

Bu da iyi bir mantık eğitimi gerektiriyor. Pek çok filozofun yüzyıllardır yapmaya çalıştığı şeyde bu.

Aslında felsefenin amaçlarından biri.

Fakat mantık konusunda yeterince iyi yetişmemiş pek çok filozof çuvallamıştır ona göre.

Bu noktada mantık ile yapabileceğin şeylerde aslında sınırlı.

Salt mantıkla müslümanlığın (ya da başka herhangi bir dinin) tüm inanç sistemini ispatlayamazsın. Bir noktaya kadar gelir daha sonra dinin varlığına karar verirsen bu noktada eksik aksaklıkları vahiy doldurur. Vahiy devreye girdikten sonra ise vahiyi mantıkla sorgulayamazsın. Geldiğin noktada artık inanç sistemi oluşmuştur. Ve Vahiy kuralları mantık kurallarının üstündedir.

Sana tavsiyem. Bunları forumda tartışıp insanların kafasını karıştırmak yerine yazılı kaynaklardan takip edip kendi düşünce sistemini oluşturman.

Forumlarda yazışarak elde edilebilecek bir birikim senin sorularına yanıt olmayacağı gibi başkalarına da zararlı olabilir. Boş tartışmalara yol açabilir.

Dikkat ettiysen boş kavgaya yol açmaması için olabildiğince bilimsel, nesnel (tarafsız) bir dil kullanmaya dikkat ettim ve bir yargıya varmadım...

Yargı okuyan ve ortaya konan (ve çoğu bana ait olmayan) yaklaşımları izleyecek arkadaşlara bırakılmıştır.

En kısa zamanda çelişkilerini çözmen dileğiyle.

Daha ayrıntılı bilgi istersen PM atabilirsin benimde vaktim olursa yanıtlamayı düşünebilirim.

NOT : Yukarıdaki bakış açısından felsefeye yakın olan bilim felsefesinden nasibini almış olan pek çok bilim adamının görüşüne göre aslında bilim ve din de çatışamaz çünkü birinin sözünün bittiği yerde diğeri başlar.... (bu da başka bir görüş ayrıntısı poztivizm savaşlarında)

Ya kardeş yine hızır gibi yetişmişsin...

Ve mantığı göreve çağırmışsın...

teşekkür ederim.

Aslında benimde kafamı karıştıran sorular var.

PM atsam ?

aç kuranı kerimi yada ilmihal kitaplarını bi güzell okuu böle saçma haberleridee takmaa

Bunları okumak ve inanmak için pek çok insan önce ikna edilmek istiyor ....

Bu konuda yukarıdaki uzun açıklamyı yazan arkadaşın yaklaşımı daha ii geldi bana.

Benim çocukluğumda herkes kuran kursuna gider herkes ilmihal 32 farz vs okurdu. Ama kimse kafasındaki soruları kafasından atamadı....

beyler sagolun yardımınız ıcın ama ya ben yanlıs yazdım yada anlatamadım sordugum soru sole olcaktı sımdı en hoslandıımız sey ve en hoslanmadıgımız seylerı dusunelım sımdı kız arkadasınla mutlu mesut sarmas dolas dolasmak ve akrabanın cok yakınının vefatı sımdı yada ayagının kırılması sımdı 1incı ornekte bız cennetı yasamıyormuyuz yada 2.ornekte cehennem gıbı bır durum ıcındeyız kendı cehennemımızı yasamıyormuyuz olunce kendı kıyametımız degılmıdır ben bundan sordum yanı gercektende sonzuza kadar yancaz mı yada sonsuza kadar cennet te mı olcaz bız ordan sıkılmazmıyız yanlıs anlamıyınız kotu nıyetle demıyorum dusunsenıze en sevdıgımız yemegı sureklı yıyınce sıkılıyoruz en sevdıgımız oyunu ha bıre oynayınca sıkılıyoruz benım merak ettıgım seyler bunlar cok tesekkurler yardımınız ıcın

Evreni bi düşün herşeyin bi yaratıcısı var tabiki herşey nasıl güzelse kötüleride var her zaman mükafat olmaz cezasız mükafat asla olmaz onun için cennette var cehennemde var eğer bunlara inanmayan varsa bilsinki kıyamette işi çok zor allahı inkar etmiş olu

İMANIN ŞARTLARI

1 - Allah’a İman
2 - Meleklere İman
3 - Kitaplara İman
4 - Nebi ve Rasullere İman
5 - Ahiret gününe İman: Ölüm, berzah (ölümden kıyamete kadar olan olaylar), hesap, mizan, cennet, cehennem, kabirde azab veya mükafat göreceklerin acı ve lezzeti beden ve ruhlarıyla duyacaklarına ve en önemlisi öldükten sonra dirilmeye iman edilmesi gerekir.
6 - Kaderin Hayır ve Şerrin Allah’tan olduğuna İman

beyler sagolun yardımınız ıcın ama ya ben yanlıs yazdım yada anlatamadım sordugum soru sole olcaktı sımdı en hoslandıımız sey ve en hoslanmadıgımız seylerı dusunelım sımdı kız arkadasınla mutlu mesut sarmas dolas dolasmak ve akrabanın cok yakınının vefatı sımdı yada ayagının kırılması sımdı 1incı ornekte bız cennetı yasamıyormuyuz yada 2.ornekte cehennem gıbı bır durum ıcındeyız kendı cehennemımızı yasamıyormuyuz olunce kendı kıyametımız degılmıdır ben bundan sordum yanı gercektende sonzuza kadar yancaz mı yada sonsuza kadar cennet te mı olcaz bız ordan sıkılmazmıyız yanlıs anlamıyınız kotu nıyetle demıyorum dusunsenıze en sevdıgımız yemegı sureklı yıyınce sıkılıyoruz en sevdıgımız oyunu ha bıre oynayınca sıkılıyoruz benım merak ettıgım seyler bunlar cok tesekkurler yardımınız ıcın

Bu söylediklerinde yine inançla ilgili inanıyorsan tam anlamıyla inanacak ve inancının gerektirdiklerini ve içerdiklerini tüm ayrıntılarıyla bileceksin. Bilmezsen bu tür düşünceler (bugün bu yarın bir başkası) zihnini karıştırıp duracak. Bence inanıyorsan (hangi din olduğu önemli değil) önce inandığın sistemi öğren. O sistem içinde her türlü sorunun yanıtı verilmiştir. Bu sorularının yanıtlarını forumlarda aramak çok mantıklı gelmiyor bana. Bol bol okumalısın.

NOT : BU yazdıkların bana son günlerde Hristiyanların tartıştıklarını hatırlattı. Bazı hristiyan din adamları cennet ve cehennem fikrinin incile sonradan sokulduğunu, aslında her ikisininde insan hayatta iken yaşandığını iddia ediyor. Onlara göre cehennem senin yukarıda belirttiğin gibi yaşadığımız kötü olaylar sonucunda yaşadığımız sıkıntılar ve çekilen çileler olmalıymış.

Söylediklerinle ne kadar örtüşüyor değil mi ?

doru dıon rmbxxx kardes sagol yardım ların ıcın

Günümüzde toplum mühendisliği çok gelişti ve bir bilim dalı halini aldı. Bu bilim dalını kullanan ve insanları yönlendirmek isteyenlerin en çok başvurdukları yöntem ise medya.

Bu nedenle dikkatli olmak lazım diye düşünüyorum.

Bu tür çabalara karşı en önemli ve etkili silah iyi bir bilgi birikimi ve kuvvetli bir matematiksel mantık (matematik sadece sayısal işlemlerden oluşmaz temelinde şaşmaz bir mantık da vardır. Ayrıca en önemli fonksiyonlarından biri de bireylere gelecek yaşantılarında karşılaşacakları problemlerin (burada problem kelimesini olabildiğince geniş anlamda örneğin senin şu an yaşadığın türde problem/sorunları kapsayacak şekilde kullanıyorum) çözümünde yardımcı olmaktır. Çoğunlukla atlansa da eğitimin en öenmli ve en temel hedeflerinden biri de budur. En küçük sorunlar karşısında kilitlenen nesilde de o nesli yetiştiren tüm öğretmenler ve en baştada matematik öğretmenleri sorumludur (benim kanaatim ).

Lafı uzatmaya gerek yok sanıyorum meramımı anlatabildim. :saskin

Bu zorlu yolda Türk milleti olarak hepimize kolay gelsin diyorum.

bunları düşünmen veya merak etmen konunun cittiyetine varmış olmandan ileri geliyor keşke herkes senin gibi duyarlı olabilse

bu yazdıkların gerçekten senin dini bir bilgiden yoksun olduğunu ancak inancının olduğunu gösteriyor.

sana tavsiyem kuranın türkçesini oku bilgi sahibi ol
bu dünyada başımıza bir iyilikte gelebilir kötülükte, bu dünyada yaşananlar birgün son bulacak ve gerçek hayat başlayacak yani kıyamet koptutan sonra zaman kavramı ortadan kalkacak herşey farklı bir boyutta karşımıza getirilecek.
kafir olanlar ki inkar edenler (cenneti ve cehennemi) sonsuza kadar (zaman kavramı yok) cehennemliktirler ayrıca müslüman olarak ölenlerde sorgu ve suali doğrulutusnda bir sonuca ulaşılacak ve Allah dilerse günahları bağışlanır veya günahı kadar yanar
benim bilgim bu sen yinede kuran okumaya başla:goz:

la manyakmısın sen nasıl konuşuyosun dinimiz hakkında elime geçsen seni öldürürüm şuracıkt boş bir konuymuş....

Geri