Celladın meşruiyeti, mahkûmun masumiyeti...

AntidepresaN

New member
Reaction score
0
Celladın meşruiyeti, mahkûmun masumiyeti...

Saddam Hüseyin, 30 yıllık saltanatını yağlı ilmiğin ucunda tamamladı.
Son 3 senesi türlü eza ve cefalarla geçti, ondan öncesi de pek rahat değildi.
Diktatördü, zulmetti, adalet dağıtırken eli titredi.
Bağdat’ın göbeğine kendine yan yana 30 tane saray yaptırdı halkı sefalet içindeyken.
Gün geldi, Türkiye’ye kafa tuttu.
Dünyanın en kötü insanı bile olabilirdi.
Ama celladının meşruiyeti üzerindeki gölge, Saddam’ın masumiyeti üzerinde düşünülebilir bir hale getiriyor.
Diyorsunuz ki bunu yapan ABD, hesapsız yapmaz.
ABD, sadece yağlı ilmiği Kurban Bayramı arefesinde Saddam’ın boynuna değil, tüm Arap aleminin başına geçirdi.
Herkes kendi inancına göre kurban adar Allah’ına.
Amerika, işgalci ve müdahaleci ruhuna uygun bir kurban kesti.
Saddam, ses çıkarmayan Arap dünyası ve bir adım ötesinde de Müslüman dünyasının kurbanı oldu bu Kurban Bayramında.
İbret ve ders olsun diye kendine direnenlere...
Abdullah Öcalan’ın asılmasına direnen, asmamak şartıyla onu bize teslim eden Amerika’dan bahsediyoruz.
Kendi halkı assaydı Saddam’ı, bunları söylemezdik.
Saddam, iki varil petrol için, Irak’a medeniyet ve adalet götürme bahanesiyle asıldı.
Son bir senedir Irak’a götürülen adalet ve medeniyeti bütün dünya izliyor...
Adalet yerine kan, medeniyet yerine gözyaşı taşıyor ABD kargo uçakları o bölgeye...
Ölüme iki adım kala yüzünde pişmanlık yoktu, giderken Irak halkına da son söyleyeceğini söyledi: ‘Birlik olun’
Geç olmasına geç bir temenniydi, ama çok şeyler söylüyordu Saddam.
Kendisini darağacına taşıyanlara lanet okuyacağı yerde, pişmanlık ve bir umutla ‘Birlik olun’ diyordu...
Bir diktatörün boynuna ilmiği geçiren daha büyük bir diktatörse, adaletin yerine geldiğini veya en azından ne kadar yerine geldiğini kim bilebilir?Şüphesiz ki zulmedenler için bir örnektir yaşanılan.
Celladın adaletsiz ve gayrimeşru ise, senin masumiyetin üzerine düşünür tarih.
Geride kalanlara bundan ders çıkarmak düşer.
ABD’yi kendine en yakın müttefik ve dünya denilen satranç tahtasında kendine şah tutanların, bir gün piyon olarak en önden oyun sahasından çıkacağını unutmamak lazım.
Bir de oyun bittiğinde şahlarla piyonların aynı kutuya konacağını.
Evangelist’lerin getirdiği adalet, sağladığı refah bundan sonra nasıl olacak göreceğiz.
Saddam heykelini yıkanların, zulmün sandaletleri altında ezilirken Saddam’ı mumla arayacağını da göreceğiz.
Allah, herkese layık olduğu adaleti dağıtacaktır muhakkak.
Ortadoğu, bundan sonra asla eskisi gibi olmayacak...
Şimdiden kan oluk oluk akmaya başladı.
Bundan sonraki kan, Irak’ın temizlenmesi için akacak.
Ama kan bu...
Ne kendini güce satanların, ne güç için halkların kaderleriyle oynayanların elini yıkayamayacak.

Abdullah ÖZDOĞAN

Saddam toplasan en fazla 200 bin kişiyi öldürmüştür ya ABD 1.ve 2. körfez savaşlarında ölen insan saysı bu rakamın kaç katı sadece 2. savaşta ölen insanlar 1 milyona yakın peki onların katili BUŞT ailesinin cezasını kim verecek?

onun başındaki ler sii mükteda el sadr ın adamlarıydı saddam dar agacındayken bile adamlar cehenneme git saddam.. mükteda diye tempo tutuyorlardı saddam gülümsedi sadece adam olun dedi.. zaten son sözlerini herkes biliyor birlik olun... kelimeyi şahadet getirirken tam ortada Muhammed demeden önce kapagın acılmasıda garip biraz...

osiris_cemo' Alıntı:
Saddam toplasan en fazla 200 bin kişiyi öldürmüştür ya ABD 1.ve 2. körfez savaşlarında ölen insan saysı bu rakamın kaç katı sadece 2. savaşta ölen insanlar 1 milyona yakın peki onların katili BUŞT ailesinin cezasını kim verecek?

Gün olur devran döner..Çok mazlumun ahını aldı elbet cezasını bulacak; )

Allah, herkese layık olduğu adaleti dağıtacaktır muhakkak.

eninde sonunda herkes hak ettiği yerde gözlerini açacak. ne zaman olur bilinmez ama bir gün bu zulmün hesabı sorulur.

iSpiK' Alıntı:
onun başındaki ler sii mükteda el sadr ın adamlarıydı saddam dar agacındayken bile adamlar cehenneme git saddam.. mükteda diye tempo tutuyorlardı saddam gülümsedi sadece adam olun dedi.. zaten son sözlerini herkes biliyor birlik olun... kelimeyi şahadet getirirken tam ortada Muhammed demeden önce kapagın acılmasıda garip biraz...

Saddam'da önceden ABD'nin adamıydı piyon yani..O sözleri söyleyenlerde şuanki piyonlar; )

osiris_cemo' Alıntı:
Bu Dünyanın Ahireti de Var Kardeşim,
BUŞT Ailesi İle Orada Hesaplaşacak Milyonlarca Din Kardeşimiz Olacak...

hepiniz çok iyisiniz.bide bişey soracam ırak halkının (saddam yanlılarının) sölediği arapça bi tezahürat vardı baya meşur oldu neydi onun arapçası bilen varmı?

dilimin ucunda ama teleffuz edemiyorum bir türlü

o tezahuratı ben lısedeyken yapardım baya güzeldi ama su an unuttum bulursanız benımlede paylasırsanız sewınırım ...

olabilir ya saddamlı bişi di ama bu deildi sanırım yada 2-3 parca bıseydı ya

berruh-viddem-nefdiki ya saddam diye söyleniyordu.

kulağımda kadınların söyleyişi var ama kelimeler tam bu mu bilmiyorum.

ifriti bulmak lazım. ;)

evet aynen bu şekilde olacak
evet yaaa ifrit nerelerde
yapsın yorumunu

canımız kanımız sana feda olsun saddam anlamı bu

Geri