Cehennem

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

sen@

New member
Reaction score
0
Kitaplarda ve filmlerde çok anlatılan ama kimsenin şimdiye kadar görmediği,söylenenlere göre çok ateşli mekan.

Ne kadar doğru aktarılıyor?
Bilmediğiniz,görmediğiniz bir yer hakkında yalnız söylenenler var.

: ) aşkıda görmüyorum nefretide rakamların gerçeklerinide birçok duyduyu geometrik şekilleri görmüyorum ama olmadığı anlamına gelmez.
Yaz varsa kışta var.
Benim Rabbim birşey var diyorsa vardır yok diyorsa yoktur.İstersen var dediği yok olsun ben Dostuma inanmak mecburiyetindeyim.Beni çok bağlamaz ama varlığım varlığın kadar eminim ki var.
Yoksa sorarım bugün onlarca kişi biribirine iftira gıybet ediyor vabal alıyor.
En çok Alimlere Hükümete ediliyor.
Bir olayı anlatayım belirtmek isterin sadedce duyumdur.
Hz.Musa(as) birgün yolda gidiyormuş karşısına bir adam çıkmış selam vermiş adam selamını almamış.Sonra yürümüş neyse Allah(cc) ile konuşmuş Allah onda demiş ki "Bugün bir adam gördün mü?"
Hz.Musa(as) evet demiş ve eklemiş selam verdim almadı.
Allah(cc) de git demiş bir tane tokat at demiş.
Hz.Musa(as) şaşırmış gitmiş bulmuş adamı bir tokatta yere sermiş ki ne sermiş.
Adam bakmış şimdi ayağa kalsa bir türlü kalkmasa bir türlü Hz.Musa(as) öyle heybetli öyle güçlü ki gücünün yetmeyeceğini anlamış.
Adam niye selam vermemiş dersen adam o anda düşünmüş meğer adam çok alim biriymiş neden cehennem var diye düşünüyormuş hep sanki Rahman(cc) den daha merhametli.
O anda anlamış ki cehennem gerekli hak için gücünün yetmediği insanlar için gerekli...

Birçok anlamad gereklidir.
Bugün bir haksızlık karşısında cehennem bize ilaçtır yani şu an Filistine olanların tek tesellisi ZALİMLER İÇİN CEHENNEMİN OLMASIDIR...

Birçok ateist cehhennimin olmadığına inanmaya çalışır hatta ekip toplamak için telkinlerde bulunur kitaplar yazar piyasada çoktur aslında cehennem gehonnom dnilen vadidir gibi birçok teoriler...

Hz.Adem(as) dan beri bu kural hiç değişmedi biz anlatıyoruz anlamıyorlar ne Firavunlar ne Nemrudlar geldi geçti hiçbir Mehdi'yi anlamadılar dinleselerdi hiçbirine kulak vermediler..

Allah korkusuyla inanmaktan başka çaremiz yok.
Yıllarca sölediler inanan cennete inanmayan cehenneme diye
Fakat Somut örnek varmı elinde Gemar?
Oralara gidip te geri dönen şöle oldu böle oldu diyen biride varmı?
yada arkadaşın dediği gibi hadislerin 5000 sene önceden bugüne değişmeden geldiği ne malum?

Şimdi Sizin gibi Körü körüne inanmadım ve sorguladım diye
benide koş hemen takunyacı modlarına şikayet et banlasınlar.

Allah korkusuyla inanmaktan başka çaremiz yok.
Yıllarca sölediler inanan cennete inanmayan cehenneme diye
Fakat Somut örnek varmı elinde Gemar?
Oralara gidip te geri dönen şöle oldu böle oldu diyen biride varmı?
yada arkadaşın dediği gibi hadislerin 5000 sene önceden bugüne değişmeden geldiği ne malum?

Şimdi Sizin gibi Körü körüne inanmadım ve sorguladım diye
benide koş hemen takunyacı modlarına şikayet et banlasınlar.
Bir haftadır ban yemedim tayyoşçuların forumunda bu çok uzun bir zaman...

Evlat birincisi Allah korkusuyla inananlar münafıklardır biz Allah korkusuyla derken normal korku ödü patladı şeklinde dğil o korkunun içinde Allah sevgisi vardır.
Niye korkayım.Ama mesela Allah'ın rızası olmayan işten Allah dostlarına bulaşmaktan korkarsın çekinme anlamında.Bizde korkarız.Eyvah derim mesela Bediüzzaman'a bulaştım cayır cayır yanacam demeyiz.Allah'ın deriz affet deriz bunun için birşey hakkında kesin bilgiye aship değilse Allahu Alem(en doğrusunu Allah bilr) deriz.

Bir kızı sevdin mi bilmiyorum ama öyle varsayıyorum onu üzmekten kırmaktan çok korkarsın.Naıl bir korku?Biri bom denince ödünün koptuğu korkumu yoksa temelinde sevgi olan korku mu?

Elimde bugün olnarca bilimsel kanıt var Allah'ın olduğuna dair o zaman cehennemde var.
Cehennem varsa cenette.
Sen sorgulayarak imnan etmek istiyorsun dinde buda var.
en büyük kanıtım kutsal kitaplar sonra bilimsel kanıtlar.
Herşey ortada yani.
Reenkarnasyonnu duydun mu?Bir iki reyting palavralarını demiyorum gerçeği varmı geri dönen.
Yok o zaman bitti.

Aşkı ve nefreti görmüyorsun ama hissediyorsun,bunlar var olan şeyler duygularımız.
Aşık olunca insan daha çok heyecanlı olur,kalp atışlarını ölçtür görüntüsüde çıkar o zaman:)
Rakamlar ve geometrik şekiller bunlar ispatlanmış şeyler,eski yunan tarihine thalese gidersen geometrik şekillerin ispatını görürsün.

Anlattığın olay bana cehennemin var olduğunu göstermiyor,bana anlatılan şeyleri söylüyorsun ama kanıtı yok.
Düşün yıllar boyunca kimler geldi kimler geçti,insanlar birbirlerine bir olayı anlatınca bile kulaktan dolma sonunda bambaşka bir hikaye oluverip çıkıyor olay.
İnsanlara dünyada bir ölümlü nasıl bak şunu yaparsan cehenneme gidersin diyebiliyor?
Bence insanları vicdan muhasebesi yapmaya yönlendirmek bu ama korkuyla olmamalı.

Aşkı ve nefreti görmüyorsun ama hissediyorsun,bunlar var olan şeyler duygularımız.
Aşık olunca insan daha çok heyecanlı olur,kalp atışlarını ölçtür görüntüsüde çıkar o zaman:)
Rakamlar ve geometrik şekiller bunlar ispatlanmış şeyler,eski yunan tarihine thalese gidersen geometrik şekillerin ispatını görürsün.

Anlattığın olay bana cehennemin var olduğunu göstermiyor,bana anlatılan şeyleri söylüyorsun ama kanıtı yok.
Düşün yıllar boyunca kimler geldi kimler geçti,insanlar birbirlerine bir olayı anlatınca bile kulaktan dolma sonunda bambaşka bir hikaye oluverip çıkıyor olay.
İnsanlara dünyada bir ölümlü nasıl bak şunu yaparsan cehenneme gidersin diyebiliyor?
Bence insanları vicdan muhasebesi yapmaya yönlendirmek bu ama korkuyla olmamalı.

Sen diyorsun ki bir oyun yaptım misal CS ben ölmek istemiyorum herkesi öldürmek yada o oyunda araba sürmek istiyorum.O zaman bu sitede yap onları bir oyun varsa kurallarda vardır bu doğanı n heryerinde vardır seçenekler ve sonuçları...

Arkdaşlar sizler konunun dışına çıkıyorsunuz o böyle imiş yok efendim obunu demiş herkes birşeye inanır ve bizlerde ne söylersek söylüyelim onun o inancını değiştiremeyiz ben A derim o B der sen C dersin ama tutupda sen niye A B C demiyorsun D diyorsun diyipte o insanları suçlamak yersiz şimdi diyeceksin ki sen ben onu düzgün yola sokmak için uğraşıyorum yoksa banane diyeceksin ama unutmaki onun doğru yolu o kimse bilemez öbür tarafın yada nereden bahsediyorsanız nasıl bir yer olduğunu sadece yazılı metinlerde mevcut isteyen istediğine inanır düşündüğünü söyler eyvallah buna kimsenin birşey demeye hakkı yok aşırıya kaçmadığı sürece tabi kısacası biribirinizi kırmadan ve birbirinize sen böylesin demeyin nasıl olsa birgün hepimiz öleceğiz ozaman görürüz neyin gerçek olup olmadığını.

Sen diyorsun ki bir oyun yaptım misal CS ben ölmek istemiyorum herkesi öldürmek yada o oyunda araba sürmek istiyorum.O zaman bu sitede yap onları bir oyun varsa kurallarda vardır bu doğanı n heryerinde vardır seçenekler ve sonuçları...

Uyum içinde yaşamak istiyorsak kurallara göre hareket ederiz.
Seçtiğimiz bir çok şeyin sonucunu önceden biliriz,bilmezsekte yaşayıp görürüz.
Cehennemi ama gören olmadığına göre seçenek sonuç olarak ilişkilendiremeyiz.

gemar seni nerde görsem tartışma yaratmış oluyorsun.

bırak herkes nasıl tanımlarsa tanımlasın,sözlük bunun için açıldı zaten çeşitli tanımları bir arada toplamak için.

yani herşeye din konusunu katıyorsun ya bravo.

Arkdaşlar bir önceki sayfada da yazdım onu bi okuyun lütfen siz konunun dışına çıkıyorsunuz...

gemar seni nerde görsem tartışma yaratmış oluyorsun.

bırak herkes nasıl tanımlarsa tanımlasın,sözlük bunun için açıldı zaten çeşitli tanımları bir arada toplamak için.

yani herşeye din konusunu katıyorsun ya bravo.

iyide karddeş CEHENNEM daha ötesi olmaz Dinin can damarı soru sormuşlar cevap bulmak istemişler vesile olmak istedik...

iyide karddeş CEHENNEM daha ötesi olmaz Dinin can damarı soru sormuşlar cevap bulmak istemişler vesile olmak istedik...

güzel kardeşim olma bırak,sen sadece cehennem tanımını yap çık.isteyen istediği gibi tanımlasın.

ama sen orda alıntı yaparak ve onu kırmızı renkle belirtirsen olmaz.tartışma yaratmış olursun.

cevap bulmak isteyen açar kuran-ı kerim i okur.

Cevabının sende olduğunu sanmıyorum bu tartışma uzar gider böyle.
Arkadaşların dediği gibi sözlüğün dışına çıktık gerek yok.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri