sen@
New member
Kitaplarda ve filmlerde çok anlatılan ama kimsenin şimdiye kadar görmediği,söylenenlere göre çok ateşli mekan.
Kitaplarda ve filmlerde çok anlatılan ama kimsenin şimdiye kadar görmediği,söylenenlere göre çok ateşli mekan.
Hz.Muhammed(sav) cennetide cehennemide detaylıca görmüş anlatmıştır.Hadislere göz atabilirsiniz...
Ne kadar doğru aktarılıyor?
Bilmediğiniz,görmediğiniz bir yer hakkında yalnız söylenenler var.
Allah korkusuyla inanmaktan başka çaremiz yok.
Yıllarca sölediler inanan cennete inanmayan cehenneme diye
Fakat Somut örnek varmı elinde Gemar?
Oralara gidip te geri dönen şöle oldu böle oldu diyen biride varmı?
yada arkadaşın dediği gibi hadislerin 5000 sene önceden bugüne değişmeden geldiği ne malum?
Şimdi Sizin gibi Körü körüne inanmadım ve sorguladım diye
benide koş hemen takunyacı modlarına şikayet et banlasınlar.
Bir haftadır ban yemedim tayyoşçuların forumunda bu çok uzun bir zaman...
Aşkı ve nefreti görmüyorsun ama hissediyorsun,bunlar var olan şeyler duygularımız.
Aşık olunca insan daha çok heyecanlı olur,kalp atışlarını ölçtür görüntüsüde çıkar o zaman
Rakamlar ve geometrik şekiller bunlar ispatlanmış şeyler,eski yunan tarihine thalese gidersen geometrik şekillerin ispatını görürsün.
Anlattığın olay bana cehennemin var olduğunu göstermiyor,bana anlatılan şeyleri söylüyorsun ama kanıtı yok.
Düşün yıllar boyunca kimler geldi kimler geçti,insanlar birbirlerine bir olayı anlatınca bile kulaktan dolma sonunda bambaşka bir hikaye oluverip çıkıyor olay.
İnsanlara dünyada bir ölümlü nasıl bak şunu yaparsan cehenneme gidersin diyebiliyor?
Bence insanları vicdan muhasebesi yapmaya yönlendirmek bu ama korkuyla olmamalı.
Sen diyorsun ki bir oyun yaptım misal CS ben ölmek istemiyorum herkesi öldürmek yada o oyunda araba sürmek istiyorum.O zaman bu sitede yap onları bir oyun varsa kurallarda vardır bu doğanı n heryerinde vardır seçenekler ve sonuçları...
Arkdaşlar bir önceki sayfada da yazdım onu bi okuyun lütfen siz konunun dışına çıkıyorsunuz...
gemar seni nerde görsem tartışma yaratmış oluyorsun.
bırak herkes nasıl tanımlarsa tanımlasın,sözlük bunun için açıldı zaten çeşitli tanımları bir arada toplamak için.
yani herşeye din konusunu katıyorsun ya bravo.
iyide karddeş CEHENNEM daha ötesi olmaz Dinin can damarı soru sormuşlar cevap bulmak istemişler vesile olmak istedik...
iyide karddeş CEHENNEM daha ötesi olmaz Dinin can damarı soru sormuşlar cevap bulmak istemişler vesile olmak istedik...