CD-ROM sürücüsünde dolu görünen boş CD’ ler

kozyetis

New member
Reaction score
0
CD-ROM sürücüsünde dolu görünen boş CD’ ler

Bir ay kadar önce bilgisayarımdaki CD-Rom sürücüsü; taktığım gerek boş CD ve gerekse yarı dolu vaziyette olan CD, kısacası hangi Cd’ yi taktım ise hepsini dolu göstermeye başladı. Kaydetmek istediğim program ve dökümanları bir türlü kayıt edemiyor ve CD dolu ikazını alıyordum. Bir aydan beri konu hakkında gece gündüz araştırmalar yaptım. Attığım formatların sayısını unuttum. CD-Rom sürücüsüne virüs bulaşmıştır dediler bir aydır değişik virüs programları kullanarak cihazı tarattım yine düzelmedi. Sürücüyü sildim, yeniden yükledim yine olmadı.Bazı sitelerde ve forumlarda yaptığım araştırmalarda optik okuyucu kirlenmiştir temizlemek lazım tavsiyelerini okuyarak gittim optik okuyucuları temizlemek için temizleme kiti dahi aldım ve birkaç sefer optik okuyucuyu temizledim yine düzelmedi.

Kullandığım bazı bakım-onarım ve temizlik programları Bilgisayarda yapılan bakım,onarım ve temizlik sonunda hizmet servisindeki bazı değerleri kendine göre değiştiriyor ve çalıştırmak istenilen hizmeti çalışmaz hale getiriyor. Ben daha önce
“IMAPI CD – yazma COM hizmeti” değerini otomatik olarak ayarlamıştım. Ancak isim vermiyorum bir program kullanarak bilgisayarda ve kayıt defterinde yaptığım bakım onarım ve temizlik sonucu bu ayarın değiştiğini tesadüfen gördüm. Bahsi geçen değeri tekrar “otomatik” olarak düzelttiğimde ve sistemi yeniden başlattığımda anormalliğin düzeldiğini gördüm. Belki forum arkadaşlarımdan bu sorunu halen yaşamakta olanlar vardır. Konuyu sizinle paylaşmak istedim. Selamlar ve sevgiler.

Anormalliğin düzeltilebilmesi için yapılacak uyğulama:
1- Başlat+Çalıştır görünen aç komut satırına services.msc yazıp tamamı tıkla
2- Ekrana gelen hizmet servislerinden IMAPI CD-Yazma COM hizmeti üzerine çift tıkla ve değeri otomatik yap
3- Bilgisayarı yeniden başlat

Geri