CD Rom Görünmüyor!!

Azadi_DersiM

New member
Reaction score
0
selam arkadaslar... kusura bakmayın... ama yardım konusunu bulamadım :)

bi bilgisayar servise geldi... cd rom u görmüyor... sizce ne yapmam lazım... acil yardım lütfen!!!

cd rom etkinleştirmeyi dene
veya arka soketine bak

tskler arkasdaslar ama hepsi tam...

yani bi 5 dakika görüyor ondan sonra kayboluyor...

Baba Allah kolaylık versin, yerinde olmak istemezdim. Format atmayı denesene önemli bilgi falan yoksa belki program hatası falan olabilir???

formatla olacagını bilsem cakarım hemen... ya olmassa :D

arkdeşş sök yeniden takk eğer tekrar görmezseee cd roomun gitmiş git yenisini all

Azadi_DersiM' Alıntı:
selam arkadaslar... kusura bakmayın... ama yardım konusunu bulamadım :)

bi bilgisayar servise geldi... cd rom u görmüyor... sizce ne yapmam lazım... acil yardım lütfen!!!

Arkadasım 4 alternatıfın var.

1- Cd-rom ıle anakart arasındakı baglantıgı saglayan kabloyu kontrol et..Yada yenı bı tane alıp dene

2- Power kablosunu kontrol et ..ordada sorun olabılır..Baska power'la dene

3- Cd-Rom arızlaı olabılır.

4- Jumper ve bıos ayarlarına baq

Rebel senin kafa çalişiyor bak bunu ben fark ettmedimm kim format att diyooo :D rebel ark herşeyin formatla düzeleceğini saniyorlarrrrr:)

ya ne alakası var arkadaşlar . sadece basit bir jumper ayarı yapman lazım . bazı hdd lerde ve cd romlarda master - slave ayarları farklı oluyor . üstünde yazar nasıl şekilde duracağı :clap:

DeathMatch' Alıntı:
Rebel senin kafa çalişiyor bak bunu ben fark ettmedimm kim format att diyooo :D rebel ark herşeyin formatla düzeleceğini saniyorlarrrrr:)
ayıptır sölemesi çalışır.bende görünce şook oldum ne dio bunlar dedim acaba
monitörden falanda mı format atılıo dio insan tabi:D

bu arada konu yanlış yere açılmış . Yeni Başlayanlar & Yardım a açılması gerek...

Eminim mönütorude formatliyorlar bunlarrrrrrr:D

uzunefeye katılıyorum 2 gün önce başıma geldi jumfer ayarı diyorum arkadaşlar biraz uğraştırır ama kolay gelsin....

ıd kablosunu degıs bence oda olmuyosa poversublede bısı olabılır!! tabı elektırık gelmıyosa pover sublede olabılır :))

Geri