CD den önyükleme yapmak için bir tuşa basın yazısı gelmiyor...

serkan_bjk

New member
Reaction score
0
Mrb arkdaşlar bilgisayrıma format atacağım ama daha önce 10 15 defa kurulum yaptığım xp cdsini bilgisayarıma taktığımda ön yükleme sırasında Önyükleme yapmak için bir tuşa basın yazısı gelmiyor... bıos ayarlarında cd-rom ilk sırada hatta ikinciyide cd rom yaptım bilgisayrı resetlediğimde cd romu görüyor ama o yazı çıkmıyor sonra xp açılıyor...xp cdside orjinal lisanlı cdim baya kurcaladım sonuca varamadım sizce neden olabilr... YARDIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER...

ANAKART GİGABYTE G33M-S2
HDD SAMSUNG 320GB SATA
RAM KİNGSTON 1GB 800MHZ*2
ASUS 1814BLT DVD-RW SATA

önce F8 tuşuna basıp oradan cd-rom seçmen gerekir

tahminimce cd in yıpranmıs olabilir diyorum ya da cd/dvd okuyucunun laser ı yıpranmıstır en yaygın sorun bundan kaynaklanır. eğer windows açıkken cd yi taktığında okuyorsa baska bir problem vardır ve son anlattıgım durumda ise yerinde olsam bi bios u varsayılan ayarlara alıp denerdim

tahminimce cd in yıpranmıs olabilir diyorum ya da cd/dvd okuyucunun laser ı yıpranmıstır en yaygın sorun bundan kaynaklanır. eğer windows açıkken cd yi taktığında okuyorsa baska bir problem vardır ve son anlattıgım durumda ise yerinde olsam bi bios u varsayılan ayarlara alıp denerdim

CD sağlam orjinal xp cdim ayrıca kaç defa bıos sıfırlamama rağmen gene aynı sorun var dv-rw de eski değil 1 senelik bilgisayar açıldığında DVD-RW normal çalışıyor cd veya dvd okuyor çok uğraştım sorun hala aynı ...

Cd den boot açık değil kardeş

İşletim sistemi yükleme ekranı gelmeden f8 yaparak özel yükleme seçeneklerini açıp cd rom u seçmelisin

bütün dediklerinizi yaptım sonuç hala aynı kafayı yedim 2 gündür böle oldu yokmu başka çare arkadaşlar....

cd'den boot acık olsa bile bazen yapabilio bende de. ama herhangi bi tusa basmasam da kendisi önyükleme kısmına gecio bende

cd rom un kapağını aç hepten değil cd kapağını nefesi kuvvetli bi arkadaş a bi üflettir, kristal üzerindeki tozların gitmesi için, " bi dvd yada cd-rom un üreticiler tarafından verilen ortalama süre 1 senedir." xp cd nide bi güzel yumuşak bezle sil. açılışın dvd olsun tabi. bi dene bakalım.

boot seçeneklerinde :hard disk ten başlatma seçeği kaçıncı sırada olursa olsun iptal et (disable)

bilgisayarı cd den başlatmaya zorlamalısın , anladığım kadarırıyla cd rom un cd yi okumakta zorlanıyor cd çizik olabilir yada romdaki optik göz hassasiyetini kaybetmiş olabilir.

dediklerinizi ıygulayacam yarın sonuç alırsam dönerim dvd-rw nin daha garantisi var optik gözü gittiyse garantiye götürürüm...

arkadaşlar aynı sorun bendede var oyle bır olaykı denemedıgım yontem kalmadı
sımdı ben ılk once wındows ultımate ıle format attım pc ye acılırken ekran kartı otomatık yuklemeler yaptıgı ıcın hata verdı neyse cıkarttım wındıws home edıtıon orjınal 4 adet var elımde 4 adet de orjı key var onların bırıyle format attım pc acılmadı ve sole bısı varkı cd den onyuklemek ıcın bır tusa basın cıkmadı. elimde 4 adet de cd rw var hepsı calısıyor baska pc de takır takır calısıyor hdd yı baska pc ye takıyorum orda format atıyorum ama anakartlar v.s. farlı oldugu ıcın acılmıyor dogal olarak hdd yı orjınal pc ye takyıorum ama genede cd den onyuklemek ıcın acılmıyor ve rw lerın hepsını tek tek baska pc de denedım sorunsuz home cd lerı calısıyor bıos tan cd yı secıyorum zatende bıosta bıraz farklı normal pc lerden 1ıncı dısk 2ıncı dısk felan yok daha degısık 1.removable device 2. ıde hard drıve 3.atapı cd rom 4.other boot devıce yanı normal bıostan bıraz farklı bu sorunu nasıl cozebılırım :S pc hıc acılmıyor ve

Abartmayın abi adamın çalıştırmaya çalıştığı cd bootable diil. Git yeni bi windows cd si al kendine ...

chearleade fakat sole bısı kı elımdekı 4 cd de orjınal wındows home edition keyleri ile beraber ve ben bu cd lerle hergun 1 2 tane sorunsuzz format atıyorum anlatmaya calsıtıgım bu cd yada baska format cd hıc bı sekılde bahsettıgım pc de onuyukleme yapmıyor ve kıo sole bısı var pc yı hıc acamıyorum şayet acabılıyor olsaydım zaten yukseltme yaptıgım taktırme pc yenıden basladıktan sonra ben ıstesemde ıstemesemde onyukleme yapıyor allah rızası ıcın bılen bırı varsa yardımcı olsun ya o pc ye mtlaka format atmam lazım

sorun buyuk ıhtımalle Cd'dendır.
artık yıpranmıs cızılmıstır okumuyodur acılısta, pc de okuyamayınca bos gecıp devam edıyordur acılmaya kardes.

oncelıkle sıstemın hardıskı gorup gormedıgıne bı bak. daha sonra goruyorsa boot tan ılk secenek cd room ıkıcısı hard dısk yaparak kaydet sonra cdyı tak ve yenıden baslat ... bole olmuyorsa zaten ya cd room un bozuktur yada xp cd in yıpranmıstır .

bakın tmm da ben bıosun power bolumunu ynen yazdım eskı bı bıos oldugu ıcın cozemedım fakat dedıgım gıbı cd rw ler ve cd ler kesınlıkle calsııyor pc acılırken hadı boot from cd yazarda altında onyukleme cıakrya o boot from cd de cıkmyıor ve dogal olarak olmuyor ama bıosta cıkyıor

sende bilgisayrın açıkken tak cd ni orjiyse şifreyi ister gir onuda, çak formatı gitsin bi sorun çıkmaz ben çok yaptım =)

abi cd romunu değiştir o zaman bide öle dene yani format atabildiğin pc lerin birinin cdromunu çıkar bu makineye tak formatla

arkadaşlar aynı sorun bendede var oyle bır olaykı denemedıgım yontem kalmadı
sımdı ben ılk once wındows ultımate ıle format attım pc ye acılırken ekran kartı otomatık yuklemeler yaptıgı ıcın hata verdı neyse cıkarttım wındıws home edıtıon orjınal 4 adet var elımde 4 adet de orjı key var onların bırıyle format attım pc acılmadı ve sole bısı varkı cd den onyuklemek ıcın bır tusa basın cıkmadı. elimde 4 adet de cd rw var hepsı calısıyor baska pc de takır takır calısıyor hdd yı baska pc ye takıyorum orda format atıyorum ama anakartlar v.s. farlı oldugu ıcın acılmıyor dogal olarak hdd yı orjınal pc ye takyıorum ama genede cd den onyuklemek ıcın acılmıyor ve rw lerın hepsını tek tek baska pc de denedım sorunsuz home cd lerı calısıyor bıos tan cd yı secıyorum zatende bıosta bıraz farklı normal pc lerden 1ıncı dısk 2ıncı dısk felan yok daha degısık 1.removable device 2. ıde hard drıve 3.atapı cd rom 4.other boot devıce yanı normal bıostan bıraz farklı bu sorunu nasıl cozebılırım :S pc hıc acılmıyor ve

arkadasım biosun böle ise asla ama asla format atamazsın.....
neden malesef cd-rom da degil bootun
hiç bi arkadasda fark edememiş bak
bios gir 1.removable device 2. ıde hard drıve 3.atapı cd rom yazan yere gel ve 1.removable yazan yere gel enter bas disable yap 2. ide hdd yazan yeride disable yaz
diğer yyöntyem
tmm hatırlamıyorum ama 1.2.3. sıraları + veya - tuslarıyla asagı yukarı tasımalısın yani cd-romu yukarı cıkarman gerek

1) Biostan olabilir - Pilini Sök 5 dakka bekle geri tak dene.
2) Bios Sürümü eski olabilir. Makinanda windows yüklü ve açııyor ise format atmadan önceki adım olarak üreticisinin internet sitesinden bios update yükle.
3) Cd problemli olabilir.
4) Cd-Rom problemli olabilir. Kablolarında problem olabilir.Jumper'da problem olabilir. Bi kontrol et gene yaz...

Geri