Zorunlu din dersi uygulaması sürmeli

bluetılsım

мανі вüyü
Reaction score
0
Öfke Resitalimde Dilsizdim Ben, Konuşan Gözlerimdi

Bardakoğlu, karar aşamasında Diyanet'e görüş sorulmamasına sitem etti.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin zorunlu olarak okutulmasında zaruret olduğunu bildirdi.

Bardakoğlu, aksi yönde karar veren Danıştay'ı ise eleştirdi: "Bu karar Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin aldığı hatalı kararın gölgesi gibi duruyor." Çocukların din hakkında cahil kalmasının birçok yanlışlığı da beraberinde getireceğine dikkati çeken Bardakoğlu, bir din hakkında bilgi vermenin o dinin eğitimini vermek anlamına gelmediğini vurguladı. Yargının, Diyanet ve ilahiyat fakültelerinden görüş almamasını da eleştiren Bakdakoğlu şöyle devam etti: "İslam'ın ahlak prensipleri, inanç esasları, bir meşrebin ve mezhebin öğretisi olarak görülemez. Din kültürü ve ahlak bilgisi dersi; bir din bilgisi, din kültürü bilgisi, ahlak bilgisi dersi olmalıdır. Uygulamada bazı yanlışlar olabilse de onlar düzeltilir. Uygulamada 3-5 münferit yanlış var diye din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin zorunlu olmasına karşı çıkmak, 3-5 hasta yanlış tedavi edildi diye bir hastaneyi kapatmaya benzer."

KAYNAK Zaman gazetesi

Türkiye'de din dersleri zaten yıllar önce bitirilmiş arkadaşlar bunun farkında bile değilsiniz
tamamen kalksın diyen arkadaşlar yıllar sonra din ve ahlak eğitiminin önemini anladığı zaman eyvah diyecekler
Türkiye'de bildiğim kadarıyla din kültürü ve ahlak dersi lise ve ilköğretimde haftada 1 saat oysa müzik ve beden gibi din ve ahlaktan gereklilik olarak daha sonra gelen bu dersler 2 saat varın siz hesaplayın bitmişmi bitmemişmi.

Not: Amerikada din ve ahlak eğitimi 3 yaşında başlıyor

Din Dersini İlkokulda Gerektiği Gibi Çocuklarımıza Veremezsek, Ondan Sonra Din Dersi Vermemizin Bir Anlamı Yok, Çünkü Dinimiz, Hayat ve Yaşam Tarzımızın Bir Parçasıdır...

bugune kadarki din ögretmenlerini de gördük..cumada saf tutmayan hoşgörüsüz ögretmenleri..ki bu insanlar eğitimini tamamlamıs insanlardı..az sayıda ve öz olurlardı..bu zamanda matematik ögretmeninin 5 katı din ögretmeni atayan zihniyete bu ders olsun..din son yıllarda büyük bir trend olmak üzere her alanda probaganda aracı olarak kullanılmaya başladığı için cocukların ögrendikleri din de taraflı olmaktan öteye geçemeyecekti..ayrıca türban konusunda özgürlükler konusunda bu kadar hoşgörülü olan insanlar bu konuda neden bu kadar hoşgörüsüz anlamıyorum.din dersinin zorunlu olmaması da ''din elden gidiyor''a bir örnek değil.ama türban bir şeriat simgesi olarak laik düzeni tehtid etmekte..

Türkiye'de din dersleri zaten yıllar önce bitirilmiş arkadaşlar bunun farkında bile değilsiniz
tamamen kalksın diyen arkadaşlar yıllar sonra din ve ahlak eğitiminin önemini anladığı zaman eyvah diyecekler
Türkiye'de bildiğim kadarıyla din kültürü ve ahlak dersi lise ve ilköğretimde haftada 1 saat oysa müzik ve beden gibi din ve ahlaktan gereklilik olarak daha sonra gelen bu dersler 2 saat varın siz hesaplayın bitmişmi bitmemişmi.

Not: Amerikada din ve ahlak eğitimi 3 yaşında başlıyor

amerikalıların ne kadar dini bütün ve ahlaklı oldugunu da biliyoruz arkadasım.her fırsatta amerikanın yolundan giden nurculardan mısın sen yoksa :) amerikanın ne kadar güzel şeyi var di mi örnek alınacak :D

bugune kadarki din ögretmenlerini de gördük..cumada saf tutmayan hoşgörüsüz ögretmenleri..ki bu insanlar eğitimini tamamlamıs insanlardı..az sayıda ve öz olurlardı..bu zamanda matematik ögretmeninin 5 katı din ögretmeni atayan zihniyete bu ders olsun..din son yıllarda büyük bir trend olmak üzere her alanda probaganda aracı olarak kullanılmaya başladığı için cocukların ögrendikleri din de taraflı olmaktan öteye geçemeyecekti..ayrıca türban konusunda özgürlükler konusunda bu kadar hoşgörülü olan insanlar bu konuda neden bu kadar hoşgörüsüz anlamıyorum.din dersinin zorunlu olmaması da ''din elden gidiyor''a bir örnek değil.ama türban bir şeriat simgesi olarak laik düzeni tehtid etmekte..

amerikalıların ne kadar dini bütün ve ahlaklı oldugunu da biliyoruz arkadasım.her fırsatta amerikanın yolundan giden nurculardan mısın sen yoksa :) amerikanın ne kadar güzel şeyi var di mi örnek alınacak :D

konuştugun kelimeleri biraz daha secici kullansan iyi olur senin kendi fikirlerini söyle ama kimsenin düşüncelerine saygısızlık etme. sanamı düşüyor burada adamın nurcu oldugu o kendi dogrularını savunuyor sen kendi dogrularını ama ne yapıyorsan çirkeflik yapmadan güzellikle anlat söyleyeceklerini tartışmaya ortam hazırlama...

Başkalarına sen cı-cı ekeri kullanana demezler mi sen de sen de Terör müsün ? ya da ergenekonucu musun ? ya da dinsiz misin?

ben yasaklı bir ağlak necminin peşinden giden insanlara nurcu diyorum.DGM de suçlu bulunmuş yurt dışına topuklamış birinin peşinden giden cahil insanlardan,amerikancı olan bir insanın peşinden giden birisi olup olmadıgını sordum o kadar..benim sizden en büyük farkım hayatımda din esaslarını en büyük rehber olarak almıyorum.onun güzelliklerini alıyorum.bilim gerçeğinin farkında olan bir insanım..

Türkiye'yi kaosa sokmak isteyen kendini bilmez hainler var sözdeTürkiye'nin iyiliğini düşünen onlardan birisimisin sen

ben yasaklı bir ağlak necminin peşinden giden insanlara nurcu diyorum.DGM de suçlu bulunmuş yurt dışına topuklamış birinin peşinden giden cahil insanlardan,amerikancı olan bir insanın peşinden giden birisi olup olmadıgını sordum o kadar..benim sizden en büyük farkım hayatımda din esaslarını en büyük rehber olarak almıyorum.onun güzelliklerini alıyorum.bilim gerçeğinin farkında olan bir insanım..

Okadar komik durumdasınki farkına varamayacak kadar neyse ya
Amerikan düşmanı falan olmalısın winriver nedemek ?

evet AKP'nin özgürlükten anladığının üniversitelere türbanı sokarak tarikatleşmeyi açmaktan başka bişey olmadığını zaten biliyoduk,bi kez daha demiştim bu ülkede inanç özgürlüğü sadece özgürlüğe düşman olanlara işliyor!
madem üniversiteye inancı gereği örtünerek girer diyosunuz,din dersine ozaman inanmayan insanların girmesini niye zorunlu kılıyosnuz!..canım ülkemde ÖZGÜRLÜK kavramı nereye çeksen oraya gidiyor baksanıza AKP bile özgürlükten bahseder oldu!..

tek taraflı özgürlük olmaz özgür olucaksa ya herşey özgür yada hiç bir şey, sadece türbanlılar özgür olsun dinsizler özgür olmasın aleviler özgür olmasın onları neden zorluyorlar adamlar din dersi almak istemiyor işte

Türkiye'yi kaosa sokmak isteyen kendini bilmez hainler var sözdeTürkiye'nin iyiliğini düşünen onlardan birisimisin sen

Okadar komik durumdasınki farkına varamayacak kadar neyse ya
Amerikan düşmanı falan olmalısın winriver nedemek ?

sizin gibi düşünmediğim için komik ya da kötü görebilirsiniz..nicke takılı kalmışsın.sen kendi profilinde nerden icazet aldıgın kimin fikirlerini paylaştıgın ortada arkadasım..dogmalarla yaşaya yaşaya nereye kadar soruyorum?Aş kendini..

Tamam din dersi kalksın dinsiz imansız bi nesil yetişsin..O dersin yerine fazıl sayın müzik dersini koyalım bari çocuklar geri zekalı yetişmesin...Yada o dersin yerine hristiyanlığı öven dersler koyalım..Köşe başlarında oturan bürokratların inancına da ters düşmez

Tamam din dersi kalksın dinsiz imansız bi nesil yetişsin..O dersin yerine fazıl sayın müzik dersini koyalım bari çocuklar geri zekalı yetişmesin...Yada o dersin yerine hristiyanlığı öven dersler koyalım..Köşe başlarında oturan bürokratların inancına da ters düşmez

bugune kadar din dersi vardı dA ne oldu?din adına bu ülkede sivasta aydınlar yakılmadı mı?tepedekiler zimmetlerine para geçirmediler mi?1 gecede 7 sülalesini zengin yapmadılar mı?

algılamada zorluk yaşıyosun galiba zorunlu din dersinin kaldırılmasından bahsediyoruz,dersi komple kaldırmakta bahsetmiyoruz!..

çok haklısın kardeşim ama bunu nedense anlamak istemeyenler var...

tabi her çocuğa zorla müslümanlık aşılamak gerekir ama nedense benim gibiler bunu anlamak istemiyor.Bu konu bu forumda çok tartışıldı ama kısaca tekrar yazayım.Bu günkü hali ile din kültürü dersleri kültür dersinden çok din eğitimine yönelik.Yani devlet bir inanç belirlemiş ve bunun doğru olduğunu benim kabul etmemi ve ders olarak öğrenmemi istiyor.
Derste yarım sayfa başka dinler de anlatılıyor ama göstermelk hatta batıl dinler diye bir bölüm bile var kime göre neye göre batıl bu dinler.En azından benim gördüğüm zaman böyle idi müfredat.
Bana kimse çocuklar islam dininde böyle ama başka dinler,inançlar da var.Tanrı inancını toptan reddeden filozoflar da var hepsinin kendine göre doğru yanlış yönleri var karar sizin demedi

Benim düşünceme göre en azından belirli bir yaşa gelene kadar din eğitimi olmamalı ondan sonra ise isteğe bağlı olmalı

sizin gibi düşünmediğim için komik ya da kötü görebilirsiniz..nicke takılı kalmışsın.sen kendi profilinde nerden icazet aldıgın kimin fikirlerini paylaştıgın ortada arkadasım..dogmalarla yaşaya yaşaya nereye kadar soruyorum?Aş kendini..

Sendenmi icazet alcam profilimde ne var benim gibi düşünmediğin için komik değilsin saçmaladığın için komiksin aştım ben kendimi sen gözünü aç etrafına bak uyan bi silkelen

tabi her çocuğa zorla müslümanlık aşılamak gerekir ama nedense benim gibiler bunu anlamak istemiyor.Bu konu bu forumda çok tartışıldı ama kısaca tekrar yazayım.Bu günkü hali ile din kültürü dersleri kültür dersinden çok din eğitimine yönelik.Yani devlet bir inanç belirlemiş ve bunun doğru olduğunu benim kabul etmemi ve ders olarak öğrenmemi istiyor.
Derste yarım sayfa başka dinler de anlatılıyor ama göstermelk hatta batıl dinler diye bir bölüm bile var kime göre neye göre batıl bu dinler.En azından benim gördüğüm zaman böyle idi müfredat.
Bana kimse çocuklar islam dininde böyle ama başka dinler,inançlar da var.Tanrı inancını toptan reddeden filozoflar da var hepsinin kendine göre doğru yanlış yönleri var karar sizin demedi

Benim düşünceme göre en azından belirli bir yaşa gelene kadar din eğitimi olmamalı ondan sonra ise isteğe bağlı olmalı

sen diyorsunki benim düşünceme gore belirli bir yaştan sonra kendi istediği egitimi almalı zaten belli bir yaşa gelince isteyen yönelmiyomu... buraya gecmiş yok müfredat böyleydi şöyleydi diyosun... kim sana hristiyansın alevisin veya başka bir seysin muamelesi yaptı şimdiye kadarki sen çogunluğu müslümanlardan oluşan bir ülkede di kültürü dersi kalksın diyorsun anca dediğinle kalır zaten yetmedi tartışmalarla cıkardığınız çirkeflikler ama yetmedi size gore devam edin neyi başarabiliyosunuz bnde merak ediyom hadi bakalım...

sen diyorsunki benim düşünceme gore belirli bir yaştan sonra kendi istediği egitimi almalı zaten belli bir yaşa gelince isteyen yönelmiyomu... buraya gecmiş yok müfredat böyleydi şöyleydi diyosun... kim sana hristiyansın alevisin veya başka bir seysin muamelesi yaptı şimdiye kadarki sen çogunluğu müslümanlardan oluşan bir ülkede di kültürü dersi kalksın diyorsun anca dediğinle kalır zaten yetmedi tartışmalarla cıkardığınız çirkeflikler ama yetmedi size gore devam edin neyi başarabiliyosunuz bnde merak ediyom hadi bakalım...

Tamam kardeşim diyorum ki küçük yaşlarda din aşılamak devletin görevleri arasında yer almaz.Belirli yaşa gelen bir insan kendi isteği ile din eğitimi alabilmeli.
Bana kimse hristiyan alevi vs muamelesi yaptı demedim zaten. Bana daha ortaokuldayken din kültürü hocasının dediği şey "dünyayı ve insanları allah yaratmıştır tartışmasız" ki benim görüşüme göre her şey tartışılabilir,şüphe süzgecinden geçer.Duaları ezberlemeye zorlanmak ise hiç bir özgür ülkeye yakışmaz.
Eğer idda edildiği gibi bir din kültürü dersi ise müfredat yenilenmeli bütün dinlere eşit mesafede bir yaklaşım sergilenmeli.Yok müslümanlık dini eğitimi ise o zaman da zorunlu olmamalı

Geri