Cansız manken yerine ceset kullanmışlar

Blacksymbian

New member
Reaction score
0
Çarpışma testlerinde cansız manken yerine ceset kullanmışlar

AVUSTURYA'da bir üniversiteye bağlı taşıt güvenliği enstitüsünün, 10 yıldır gerçekleştirdiği otomobil çarpışma testlerinde cansız manken yerine kimsesizlere ait cesetleri kullandığı ortaya çıktı.
Başlatılan soruşturmanın ardından suçlu bulunmaları durumunda sorumluların 6 ay hapis cezasına çarptırılabileceği belirtilen olay Graz Teknik Üniversitesi'nde yaşandı.

CESETLERİ 'YENİLEMEK' İSTEYİNCE OLAY BASINA SIZDI

Üniversitenin son 10 yıl içinde toplam 21 cesedi otomobillere yerleştirerek, çarpışmaların vücutta ne tür sakatlanmalara yol açacağını incelediği bildirildi.
Ceset kullanımının ortaya çıkması ise üniversite yetkililerinin 'ceset stoklarını' yenileme kararının ardından geldi. Okul, ilk cesetlerini bir adli tıp kurumundan almış, ancak bu kurum kimsesizlere ait cesetlerin takibatını yapmamıştı.
Graz Enstitüsü son olarak bir tıp fakültesine yeni cesetler için başvuruda bulundu. Konu fakültenin etik komisyonuna gönderince olay önce basına sızdı, ardından da Kilise yetkilileri şikayet başvurusunda bulundu.

CESETLERLE DAHA GERÇEKÇİ 'SONUÇLAR' ALINIYOR

'Ölüye saygısızlık' etmenin suç sayıldığı Avusturya'da başlatılan soruşturmanın ardından, cesetlerin etik kurallar dışında bir muameleye tabi tutulduğu anlaşılırsa sorumlulara 6 aya varan hapis cezaları verilebilecek.
Üniversiteden yapılan açıklamada 'ölüye saygısızlık' iddiaları reddedilirken, testlerde omur, gövde ve diğer bölgelerde ne gibi hasarlar yaratacağının ölçüldüğü ve cansız manken yerine ceset kullanımının daha 'gerçekçi' sonuçlar verdiği savunuldu.

Gerçekten ilginç bir haber . Cesetler kimsesizlere filan aitmiş , bunun bir sorun olması diğer ülkelerdeki cesete bile saygı gösterdiklerinin kanıtı . Tr'de ise nomal insana bile saygı gösterilmiyor .
:)

dooru diyon leke.ülkemizde maalesef yaşayan insana bile bu kadar saygı gösterilmiyo.ama onlarında yaptığı gerçekten insanlık dışı bi davranış.zaten kadavra olarak kullanılıyolar.bari daha doğru dürüst şeylerde kullanılması gerekir.bilmiyom yanışmı mı düşünüyorum.

Ne kadar şerefsiz insanlar var ya şu hale bak bunu yapan Avrupa'nın tanınmış şehirlerinden birine ait bi enstitü :mad:

bu canıliği yapsa yapsa onlar yapardı zaten çok acı birşey bu dünyada ölüye bile saygı duyulmuyo artık valla değil altı ay müebbet bile verseler gideceğimiz yer aynı içleracısı bir durum saol arkadaşım bizlerle paylaştığın için

ilginç bi haber ama ben de ahmetcan arkadaşıma katılıyorum şerefsizliğin daniskası !!!

ölüye bile saygıları yoq şerefsizlerin

ben olsam sewe sewe bağışlarım vücüdumu :( tabi eğer gerçekten daha iyi sonuç veriyosa yoksa vermem tabiii!!

Geri