camiler haftası

ofoking

New member
Reaction score
0
Camiler Haftası Sebebiyle
Camiler, Allah'ın yeryüzündeki evleridir. Dinimizde cami ve cemaatin önemli bir yeri bulunmaktadır. Camilerde yapılan toplu ibadetler, kardeşlik, birlik ve beraberliğimizin pekişmesini sağlayan unsurlardandır. Ferdî ve sosyal hayatta sağladığımız dayanışma ortamını, camilerimizin etkinliğine borçluyuz.
Milletimiz, cami yapım ve bakımına büyük önem göstermiştir. Şehir ve beldelerin en güzel yellerine cami inşa etmiştir. Özel cami mimarisi geliştirilmiştir. Asırlar öncesinde inşa edilen camilerimiz, bugün dünyanın hayran kaldığı eserler olarak ayakta durmaktadır. Halkımızın cami ve cemaate olan ilgisinin artarak devam etmesini temin maksadı ile, Diyanet işleri Başkanlığı, 1986 yılından bu yana, ekim ayının ilk haftasını "Camiler Haftası" olarak kutlamaktadır.
Camiler Haftası, halkımızın camilerimizi, topluca ibadet edilen yerler olarak görmenin yanında, kültür alışverişinin yapıldığı, birleşip-kaynaşmanın gerçekleştiği mekânlar olarak tanımasını sağlamıştır. :eek:

allah razı olsun cümlemizin mübarek olsun

İbadet haneler elbette ki iyidir. Cami , Kilise, Sinagog ve diğerleri.
Ancak son zamanlarda bir sürü cami yapılmasına ilişkin çıkan haberlerle ilgili şu soru geliyor aklıma.
Camilere sözüm yok çünkü çoğunlu müslüman olan bi ülkede yaşıyoruz. Ancak okul sayısı bu kadar azken neden okul değilde Cami ye bu kadar ağırlık veriliyor. 5-10 bin nüfusla ilçe olmaya hak kazanan okullar var. Öğretmen yetmiyor ancak açıkta bir sürü imam , müezzin var.
İbadet evde de yapılabilir, ancak okul olmadan eğitim olamaz.
Cami de yapılan ibadete katılmak da herkesin hakkıdır. Ama bence eğitim sorunu daha önemlidir.
söylediklerimi kimse yanlış anlamasın cami olmamalı diye birşey söylemiyorum. Sadece "önce eğitim" diyorum.
sözlerim anlayana gitsin : OKU.

Camiler ve Fonksiyonları

Camiler, en kötü günlerde dahi imana, Kur’ân’a ait meselelerin müzakere edildiği en nurlu mekânlardır.

Camiler, her seviyedeki mektep gibi çalışan ilim, irfan ocaklarıdır.

Camiler, ubûdiyetin yanında zikrin, fikrin en canlı şekilde icra edildiği semavî yapılardır.

Camiler, belli bir dönemde, ricâl-i devletin, içinde meşveret ettiği meşveret meclisleridir.

Dünyaya ait işlerin dahi mâbed gibi lâhûtî âleme açılmış yerlerde yapılması, ruhlara kazandırdıklarıyla her türlü ifadenin üstündedir.

Camiler, mü’minlerin hayatlarını disipline etmeleri bakımından âdeta semavî birer talimgâhtır.

-alıntıdır-

Hocam,<<<Camiler Haftası, halkımızın camilerimizi, topluca ibadet edilen yerler olarak görmenin yanında, kültür alışverişinin yapıldığı, birleşip-kaynaşmanın gerçekleştiği mekânlar olarak tanımasını sağlamıştır.>>> demişsin ama bana kalırsa müslüman bir devlet olarak sadece kendimizi avutmnındışına çıkmayan tabulrın peşindeyiz. o haftası bu haftası diyerek satırlar dolduruyoruz.
yurt dışında insanlar camilerde tv izleyip maça bakıyorlar, sohbet edip kahvesinde oturuyorlar. bizim camilerde ise kapılar kapalı olur avlusundan geçene acayip gözle bakılır ki hele bu açık bir bayansa aman yarabbi... :(

ayrıca ben kimsenin camileri maç izleme yada ne bileyim öyle bişey olduğunu zannetmiyorum! Tüm dünyanın dini mekanlar bir saygısı vardır! böyle bir saygısızlık yapıldığını zannetmiyorum

maybe_' Alıntı:
Hocam,<<<Camiler Haftası, halkımızın camilerimizi, topluca ibadet edilen yerler olarak görmenin yanında, kültür alışverişinin yapıldığı, birleşip-kaynaşmanın gerçekleştiği mekânlar olarak tanımasını sağlamıştır.>>> demişsin ama bana kalırsa müslüman bir devlet olarak sadece kendimizi avutmnındışına çıkmayan tabulrın peşindeyiz. o haftası bu haftası diyerek satırlar dolduruyoruz.
yurt dışında insanlar camilerde tv izleyip maça bakıyorlar, sohbet edip kahvesinde oturuyorlar. bizim camilerde ise kapılar kapalı olur avlusundan geçene acayip gözle bakılır ki hele bu açık bir bayansa aman yarabbi... :(

Devletin dini olmaz arkadaşım. Galiba sürç-i lisan etmişsin. Dini olan devlet İran Vatikan vesairedir.
Bunu kasıtlı olarak yazmadığını ümit ediyorum.
Not: Editlersen sevinirim

Nıhah alın size polemik yapılacak bir konu başlığı! Beyler lütfen paranızla imanınızı bu tür yerlerde sohbet konusu yapmayın, herkesin inancı kendine...

Tycon' Alıntı:
Nıhah alın size polemik yapılacak bir konu başlığı! Beyler lütfen paranızla imanınızı bu tür yerlerde sohbet konusu yapmayın, herkesin inancı kendine...
+1000 kardeşim. Kendisi sürç-i lisan etmiş galiba düzeltecektir. Polemik konusu yok.

Geri