cafedeki probleme hala çözüm bulamadım

dr.hn

New member
Reaction score
0
konu şöle

makineleri sıfırdan da kursam bütün makineler herhangi bi dosyayı bahane edip windows falanca dosyayı yazmayı tamamlyamadı gwcikmeli yazma başarısız diyo kitleniyo kalıyo sonra

cafeyi kuruş şeklim önce bi makineyi kuruyorum sonra acronis ile harddiskleri kopyalıyorum ağ ayarları isim ayarları felan yapıyorum deep freez atıp bırakıyorum

bu durum yüzünden müşteriler seyrekleşti

yardım edin 2-3 aydır çözemedim tüm cafeyi 3 sefer sıfırdan kurdum ama düzelmedi problem nedir ????????????????????????*

bence her bilgisayara ayrı ayrı window kurmalısın hard diskten aktarmak böyle sorunlara neden olabiliyor.

bırak windows kendisi halletsin elbette uzun ve zahmetli olacak ama bence tek çözüm bu

Cd de de sorun olabilir yada gohst atığın hdd de

beyler hepsine ayrı ayrı windows kurmak bişey değil de hepsine ayrı ayrı 35- 40 oyun atmak ömrümü çürütür bu cafe tam 4 yıldır bu şekilde çalışıyo harddiskleri clon lıyarak şimdi neden böle oldu anlamadım daha mantıklı cevaplara arıyorumm

olsun kardesım bilen bırısını bul al yanına teker teker yapp

ömür törpüsü bu iş neyse saolun yinede ilgi ve alakalarınıza adminlerden yada kıdemli üyelerden ses seda yok sizler yetersiniz bu foruma gizli kahramanlar

Bende Yaklaşık 5 Sene İnt Cafe İşlettim. Buna Benzer Sorunlar Bendede Çıkmıştı.Öncelikle Tüm Ağ Kablolarını Çıkar. Harddisk'in Bitanesine Fdisk Yapıp Sıfırdan İşletim Sistemini Kur Bulabilirsen Orjinal Cd Daha İyi Olur Yoksa Copy Cd İlede Olur. İşletim Sisteminin Cd Keyleri Aynı Olduğundan da Sorun Yaratabilir.Yeni Windows Cd key ile Windows u Yükle. Eğer Bu Halde Sorun Çıkarmıyorsa Diğer Pcleride Ghost Yöntemiyle Kur. Eğer Yine Sorun Çıkarsa Forum a Yaz Elimizden Geleni Yardım Etmeye Çalışırız.

beyler gözümüz aydın çözdüm ben olayı denetim masasında yönetimsel araçlarda olay görüntüleyicisi var bilgisayar hata verdiği anda ordan batım ne olduğuna sistem geri yükleme diyodu kapattım sistem geri yüklemeleri kaymak gibi sonunda çözdüüüüüüüüümmmmmmmmmmmmm
huzurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

konu şöle

makineleri sıfırdan da kursam bütün makineler herhangi bi dosyayı bahane edip windows falanca dosyayı yazmayı tamamlyamadı gwcikmeli yazma başarısız diyo kitleniyo kalıyo sonra

cafeyi kuruş şeklim önce bi makineyi kuruyorum sonra acronis ile harddiskleri kopyalıyorum ağ ayarları isim ayarları felan yapıyorum deep freez atıp bırakıyorum

bu durum yüzünden müşteriler seyrekleşti

yardım edin 2-3 aydır çözemedim tüm cafeyi 3 sefer sıfırdan kurdum ama düzelmedi problem nedir ????????????????????????*

Acronis deil de ghost denesen ve ghost alırken de deepfreeze kurmadan alsan deep freeze leri ayrı yarı kursan, bi de hepsinin isimleerini değiştirmeyi unutmasan olur sanki ben gecenlerde aynı problemle karşılaştım acronis kullanıyorduk değiştirdik ghost aldık attık bi problem olmadı

kesinlikle ama kesinlikle kullandığın cd den %1 ihtimallede ram den (eğer bellek write olmadı hatası veriyorsa)

iiiii sorunu çzmene sevindim

bence her bilgisayara ayrı ayrı window kurmalısın hard diskten aktarmak böyle sorunlara neden olabiliyor.

bırak windows kendisi halletsin elbette uzun ve zahmetli olacak ama bence tek çözüm bu

pekala senin fikrine saygı duyarım lakin acronise image olayı hata veriyorsa ki sen o şekilde diyosun ...
ve bi çok arkadaşımsa bu konudan memnun olduğunu belirtiyor sizce hangisi sayın hackhell userleri ...

beyler hepsine ayrı ayrı windows kurmak bişey değil de hepsine ayrı ayrı 35- 40 oyun atmak ömrümü çürütür bu cafe tam 4 yıldır bu şekilde çalışıyo harddiskleri clon lıyarak şimdi neden böle oldu anlamadım daha mantıklı cevaplara arıyorumm

Tek makıneden ıslem yapacaksın.omrunu curutmuceksın bız hep oyle yaptık tek ghost kullandık 30 40 makınede aynısını yaptık sorun yaratmadı?tek makıneden kur ne var ne yok onun yedegını at dıgerlerıne..

cözüm bulunmus ama bende bir kac sey yazayim,

domain ortami var ise sunucu'nun RIS [Remote Installation Service] ayarlarini yapip tek bir image ile hepsine networkten cakabilirsin tabiii RIS icin sistem bilgisi lazim bilene :goz:

Geri