c++ 'mi? Delphi mi?

kemeronline

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar programlama işine girmek istiyorum ve kararlıyım ama bir süredir araştırıyorum c++ ile delphi arasında kaldım.Bir seçim yapıp tamamen o dilin üzerine yoğunlaşmak istiyorum siz hangisini tavsiye edersiniz. Yardım ederseniz sevinirim.

C++ derim. Delphi de iyi ama C++ dünyadaki otorite dildir. C++ hızlıdır , C++ bilmen seni cogu programcının onune gecirecektir iş basvurusunda. Bugun gordugun bircok profesyonel program C++ ile yazılmaktadır. Ayrıca C++ tasınabilir bir dildir. Bunun yanısıra C++ zordur , belki delphi de hersey yolunda gidebilir ama C++ ta sıkıntılar yasayabilirsin ogrenirken.

Edit : Ha su an gordum programlama işine girmek istiyorum demisin.O zaman C++ dan once C ogrenmen işlerini kolaylastıracaktır yeni baslayan biri olarak.

c++ ile başlamalısın eğer programcılığı ve mantığını temelden öğrenmek istersen

temeli öğrendikten sonra görsel programlama geliştirmen gerekecek,onun içinde delphi öneririm yada visual basic

ama pascal bilgin varsa delphi avantaj sağlayacaktır sana bayağı ;)

Bence visual basic e hic girme zorunda kalmadıkca . C++ dan sonra visual basic ogrenmenin anlamı yok cunku Visual C++ VB ye gore cok guclu. Visual C++ ya da Delphi tercihin olmalı GUI programlama için. Visual Basic yalnızca windows için tasarlandı başka platformlar için yazılım tasarlayamazsın ancak Delphi ve C++ da bu mumkun. Su an belki windows on planda ama onumuzdeki 10 yılda ne olur bilemeyiz. Eger gerekirse de VB ogrenmen zaten bir C++ programcısı için VB ogrenmek cocuk oyuncagı olur senin icin.

c++ windowsu bile c++ yazmışlar yani

Arkadaşlar ilginize çok teşekkürler c++ ile başlıyorum allah nasip ederse sağolun

eger merak yada hobi vs gibi şeylerden başlıcaksan delphiyle başla nasıl olsa belli bir zaman sonra bırakacaksın ha eger iş salam olsun diyorsan c ,c++ la devam et

c,c++ la başlıcaksan işin bayagı zor:)

c ile başla arkadaşım çok kolay oluyor. ama sonrasında zorlaşacak devamını getirmen lazım.

Arkadaşim Eger Piyasada Gecerli Bir Program Ariyorsan Kesinlikle C# La Bşla Derim Ama Hem Ara Yüzü Falan Daha Görsel Iç Acici Ama Eger Ilk Başliyacaksan Programlamaya C Le Başlaman Dosta Iyidir Tabi Pascalla Falan Başlarsin:) Ondan önce Biraz Algoritma Kitablarina Bak Bence

pekii şöyLe sorayım c# mi c++ mı ? :) ben ikisinden birine başLamak istiyorum yeterLi aLgoritma biLgim var ve iyi derecede pascaL biLiyorum. birazda php kastım (php+mysqL iLe temeL şeyLeri yapabiLirim)

pascal biliosan zaten delphi için altyapıdır sauron ileriki zamanda faydası olacaktır ama ben sana simdilik c++ tan devam et derim

teşekkür ederim kardeş azbuçuk deLphi çaLışmışLığım vardır ama sarmadı :) c++ i indirdim kurdum bakaLım ufak bir kaynak araştırması yapayım :)

iyi 4umLar

ileride makine muhendisligiydi felandi dusunuyorsan delphi
elektronikti bilgsayardi hedeydi huduydu diyosan c ile baslarsin sonra c++

Geri